Geschikte activiteiten voor bij warm weer - Mamaliefde.nl

Geschikte activiteiten voor tijdens warm weer

Gelukkig is het vandaag al minder warm dan gisteren, maar welke activiteiten zijn nu een echte aanrader met dit warme weer / tijdens een hittegolf. Niet alleen ouderen, maar ook baby’s en  kinderen kunnen hier minder goed tegen en kunnen dus al snel hangeriger worden. Een middagdutje / siësta is helemaal geen slecht idee, zelfs niet als je kind daar (net) vanaf was. Al is het maar even een uurtje rust. Ik ging op zoek naar wat geschikte ideeën.

Lees ook: Tips voor je baby bij warm weer

Op pad

Bijvoorbeeld naar de (water)speeltuin of de kinderboerderij. Als je op pad gaat, kan je dit het beste in de ochtend inplannen en niet te lang. Anders wordt het al snel te warm.

Lees ook: De leukste verkoelende uitstapjes in de zomer.

Met water spelen

Met water spelen is een heerlijke verkoelende activiteit die bij kinderen altijd hoge ogen gooit. Enkel een emmer water neerzetten is al voldoende, maar ook een watertafel, waterballonnen, watertafel zoals aquaplay en een octopus zullen hoge ogen scoren. Als je kinderen wat ouder zijn, kan een zwembad zeer gewaardeerd worden. Bij heel warm weer kan je dit het beste in de schaduw doen en goed blijven insmeren. Zelfs met watervaste zonnebrand. Water in ijsvorm, waarop gehakt mag worden, scoort ook altijd erg goed.

Lees ook: De leukste waterspelletjes bij warm weer
L
ees ook: Tips voor spelletjes met waterballonnen
Lees ook: Het leukste waterspeelgoed
Lees ook: DIY waterbaan en ander waterspel

Met zand spelen

Naast water is spelen met zand ook altijd een zeer gewaardeerde activiteit. Op het strand, buiten in de zandbak of als het te warm is lekker binnen met binnenspeelzand.

Lees ook: Spelen met zand; binnen en buiten

Binnen spelen in de schaduw

Als het echt te warm wordt buiten, is het binnen vaak een stuk aangenamer, lekker zonnescherm uit en alle ramen / deuren dicht. De kinderen zullen vanzelf al wel vragen of ze weer naar binnen mogen. Even heerlijk iets rustigs doen en vooral niet te inspannend of met apparaten die warm worden. Als het binnen lekker koel is met een ventilator, kan je ook buitenspeelgoed naar binnen halen zoals een tent, trampoline, kleine glijbaan, kruiptunnel of misschien zelfs een springkussen!

IJs

Of je nu een klein wandelingetje maakt naar een snackbar voor een softijsje, de supermarkt (waar het met airco heel verkoelend is) of zelf ijs maken. IJs is altijd een goed en zeer gewaardeerd idee!

Lees ook: 5 Watermeloen ijsrecepten

Middagslaapje

In de zuidelijke landen hebben ze niet voor niets tussen de middag een siësta. Goed moment om dat nu ook hier in te voeren! Als ze echt niet willen slapen, scheelt het als ze een uurtje plat voor de tv liggen 😉

Lees ook: Tips om je kind te laten slapen bij warmte

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 4 )

  • Goede tips! Wij hebben een groot zwembad waar ze hele dagen inliggen 🙂

  • Hier wordt met water spelen afgewisseld met binne spelen of even een filmpje kijken.

  • Ook met ‘grote’ kinderen (14+) wordt er nog steeds met ‘water gespeeld’ hoor 😉 Met deze hitte is het zwembad hier ook nog favoriet. Leuke tips!

  • Ik vind het hier in Den Haag vandaag gewoon koud! Nou ja, echt koud niet, maar wel fris, bewolkt en winderig helaas. Ik zit gewoon te bloggen, dus het is niet zo erg, maar het liefst had ik nog even een paar dagen die echte hitte. Ik vond het heerlijk!

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.