Deze zomervakantie waren niet alle dagen ideaal om lekker buiten door te brengen. Zeg maar gerust dat we meer binnen hebben gezeten dan buiten. Gelukkig vermaken mijn meiden zich binnen ook prima en het liefste gaan ze dan lekker de hele middag verkleden.

Vandaag ben ik een prinses

Mamaliefde 6 (426x640)

Want wat is er nu leuker dan jezelf voor een dag prinses, elfje of zeemeermin te wanen. Gelukkig kan en mag dat volop als je nog lekker jong bent. Mijn meiden vinden het dan ok heerlijk om de hele dag in de mooiste jurken rondlopen of een gek pak. En natuurlijk kleden ze zich dan nog het liefste elk uur om. Nou hebben we in de loop der jaren al een flinke verkleedverzameling bij elkaar gespaard, dus dat is geen probleem. We hebben jurken van verschillende Disney Prinsessen, Belgische superhelden, elfjes en heksenjurken, maar ook gekke pakken zoals die van Minons, vleesmuizen en zelfs een eenhoorn.

Mijn eigen theater

Mamaliefde 4 (426x640)

Mamaliefde 3 (640x426)

 

Toen we vorig jaar verhuisde en de beide meiden een eigen kamer kregen, mochten ze ook kiezen wel thema ze hun kamer graag wilde. De jongste koos voor de Tovertuin van Woezel en Pip, maar de oudste wilde graag haar eigen theaterbed. Gelukkig had ik daarvoor al een goed idee en kochten we voor haar een grote hoogslaper. Op Marktplaats vonden we mooie rode velours gordijnen en een paar echte oude theaterstoelen. Onder haar bed hingen we alle jurken en pakken op. Vulde de kast met sjaals, handschoenen, brillen en ander accessoires. Alles bij de hand voor de leukste voorstellingen.

Een regenachtige dag in de zomervakantie

Mamaliefde 1 (640x426)

Afgelopen donderdag was het weer zo’n dag. De dag begon met regen en dat hield ook niet meer op. Na de hele ochtend op de bank te hebben gehangen, stuurde ik de meiden naar boven om zich toch maar eens te gaan aankleden. Het bleef lang stil boven, te lang. Toen ik toch maar even ging kijken, bleken de meiden niet in hun eigen kledingkast te zijn gedoken, maar in de Verkleedkast. Zo trof ik een My Little Pony en een Tinkelbell aan. Deze outfits hadden we recent gevonden bij FeestwinkelXL.

De voorstelling

Mamaliefde 5 (640x426)

Mamaliefde 2 (640x426)

De meiden hadden besloten om een mooie voorstelling voor mij te maken. Er werden verschillende outfits samengesteld, een verhaal verzonnen en een lied erbij bedacht.
Zo waren de meiden lekker zoet en kon ik even wat huiselijke klusjes oppakken.
Na een uurtjes was de voorstelling klaar en mocht ik als publiek plaatsnemen. Achter de schermen hoorde ik een hoop gegiechel. Optreden blijft toch iets spannends, zelfs als het publiek alleen uit je moeder bestaat, die álles prachtig vind.

Zo werd die zoveelste regendag in de zomervakantie toch nog een groot succes!

Benieuwd welke outfits je nog meer kunt vinden bij FeestwinkelXL? Bekijk hun enorme collectie op hun website. Met alle karakters die daar te vinden zijn, kunnen mijn dochters nog heel wat voorstellingen maken.

Lees ook: Wat vieren we met Carnaval?
Lees ook: DIY: Serpentine slinger
Lees ook: Matching verkleedkleding groep / gezin
Lees ook: Carnavalskleding baby
Lees ook: Baby verkleedkleding
Lees ook: Verkleedkleding meisjes
Lees ook: Verkleedkleding jongens
Lees ook: Zelf verkleedkleren maken
Lees ook: Mogen jongens ook als prinses en meisjes als astronaut verkleden?
Lees ook: Schminkvoorbeelden kind; makkelijke ideeën
Lees ook: Carnaval kapsels
Lees ook: Carnaval recepten

fleur

Mama / Familie Blogger at Mama 's Liefste
Een dagelijkse blog over alles wat een mama lief kan hebben. Met persoonlijke bekentenissen en lifehacks van het moederschap, reviews over de leukste producten voor moeder en kind, gezinsuitjes, en doe mee met leuke winacties
fleur