In het weekend kun je rustig aan doen en relaxed de dag beginnen om de verjaardag te vieren. Nu kun je doordeweeks natuurlijk ook ontbijten met taart, zeker als dat overblijft na het vieren van een verjaardag. Wat ook zeker een aanrader is, is deze boterhamtaart. Voor bij het ontbijt, of voor in het lunchtrommeltje op school. Dan is het toch een beetje extra feest.

Deze taartboterham maak je erg makkelijk; het enige wat je nodig hebt is brood, het favoriete beleg van je kind en eventueel een kaarsje. Met een glas, beker of schaal met verschillende diameters snijdt je een cirkel uit de boterham. Ik gebruikte twee grote cirkels, zo groot dat het nog net binnen de korstjes valt. En een kleinere cirkel. Die besmeerde ik met een plakkerig beleg (in dit geval pasta). Dit deed ik bij alle vier de cirkels over de gehele oppervlakte. Daarna is het stapelen geblazen. De twee grootste onderop en de twee kleinste onderop (of van groot naar klein als je verschillende diameters gebruikt). Aan de bovenkant blijft het plakken, daardoor blijft de hagelslag die ik er als een soort sprinkels overheen strooide ook zitten. Zo heb je in vijf minuten een fijn taartje. Ideaal om de verjaardag mee te beginnen! Een kaars die uitgeblazen mag worden maakt het feest natuurlijk helemaal af!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)