Verjaardagsboterhamtaart; ontbijten met taart!

In het weekend kun je rustig aan doen en relaxed de dag beginnen om de verjaardag te vieren. Nu kun je doordeweeks natuurlijk ook ontbijten met taart, zeker als dat overblijft na het vieren van een verjaardag. Wat ook zeker een aanrader is, is deze boterhamtaart. Voor bij het ontbijt, of voor in het lunchtrommeltje op school. Dan is het toch een beetje extra feest.

Deze taartboterham maak je erg makkelijk; het enige wat je nodig hebt is brood, het favoriete beleg van je kind en eventueel een kaarsje. Met een glas, beker of schaal met verschillende diameters snijdt je een cirkel uit de boterham. Ik gebruikte twee grote cirkels, zo groot dat het nog net binnen de korstjes valt. En een kleinere cirkel. Die besmeerde ik met een plakkerig beleg (in dit geval pasta). Dit deed ik bij alle vier de cirkels over de gehele oppervlakte. Daarna is het stapelen geblazen. De twee grootste onderop en de twee kleinste onderop (of van groot naar klein als je verschillende diameters gebruikt). Aan de bovenkant blijft het plakken, daardoor blijft de hagelslag die ik er als een soort sprinkels overheen strooide ook zitten. Zo heb je in vijf minuten een fijn taartje. Ideaal om de verjaardag mee te beginnen! Een kaars die uitgeblazen mag worden maakt het feest natuurlijk helemaal af!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Wat een leuk idee! Dat ga ik zeker onthouden voor in november!

  • Wat een leuk en makkelijk idee! Ik heb hem gepind ;).

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top