Een stedentrip is niet altijd het eerste wat in je opkomt als je op vakantie gaat met kinderen. Zeker niet naar Venetië met jonge kinderen. Ik hoor zelfs dat dit een absolute no-go is. Een maand geleden zijn wij er geweest, en mits de juiste voorbereiding, is het een heerlijke stad om te bezoeken. Nu zijn wij in de eerste week van mei geweest zodat het nog niet enorm warm is en je er prima op uit kan trekken, dus dat scheelt. We verbleven deze week bij Camping Marina di Venezia met prachtig waterparadijs. Bij deze een overzicht van de top-12 bezienswaardigheden in Venetië die zeer geschikt zijn met kinderen. 

Lees ook: Venetiaanse riviera & omgeving Venetië; bezienswaardigheden & interessante plaatsen in de regio. Met oa Veneto, Verona, Triest en Padua

Praktische tips voor bezoek aan Venetië

Venetië is een grote stad en erg populair bij de toeristen, ook als je in het laagseizoen buiten de vakanties komt. Zorg dus dat je goed voorbereid bent als je hierheen gaat en vooraf weet wat je graag wil zien. Wij zaten op een camping vlakbij en hebben twee zonnige dagen uitgekozen voor een bezoek aan deze stad. Met de vaparetto kan je hier makkelijk en snel komen en zit je meteen in het centrum.

  • Neem geen auto mee; laat de auto lekker op de camping staan of in één van de grote parkeerplaatsen aan de rand van de stad.
  • Neem geen buggy mee; er zijn heel veel bruggen en trappetjes dat een buggy zorgt dat dit verschrikkelijk wordt. Ben je toch met jonge kinderen zoals wij, neem dan een draagzak mee. Ideaal!
  • Vooraf hadden we al online de Veniza Unica Card aangeschaft zodat je bij 11 musea zo naar binnen kan lopen zonder in de rij te hoeven staan, ook niet bij het Dogemuseum. Dat maakt het een stuk goedkoper en makkelijker. Alleen bij de kathedraal stonden we wel in de rij. Ben je niet van plan om veel musea of bezienswaardigheden te bezoeken, ga dan voor de vaparettopas waarmee je onbeperkt met de taxiboot kan varen naar de verschillende delen van het eiland.
  • Zorg voor genoeg water; het kan hier erg warm worden.
  • Maak geen foto’s van de dames met prachtige jurken en Venetiaanse maskers, als je een foto maakt wordt er van je verwacht dat je vervolgens ook betaald.
  • Er zijn zeer veel mensen op straat die van alles aan je willen verkopen. Leg je kinderen vooraf uit dat je dat niet gaat doen.

Tot slot; laat niet de moed in de schoenen zakken door deze adviezen. Een bezoek aan de stad is absoluut een must!

San Marcoplein met de Campanile

De 12 leukste bezienswaardigheden / activiteiten / uitstapjes in Venetië: San Marco Plein - Mamaliefde.nl

De 12 leukste bezienswaardigheden / activiteiten / uitstapjes in Venetië: Kathedraal San Marco - Mamaliefde.nl