Vandaag is onze oudste dochter al weer twee jaar geworden, vanaf nu mag ze zich dus een peuter noemen. De afgelopen weken heb je het een en ander kunnen lezen over de voorbereidingen, vandaag is het dan zo ver. Van een dreumes maakt ze nu de overstap naar een peuter. De eerste peuterpubertijd buien zijn een feit. Gelukkig zit ze nu in een wat rustiger fase, misschien iets te rustig. Zo is ze net ziekig geweest, of in ieder geval zich ziek gedragen, gelukkig tot op heden zonder koorts. Hopen dat het vandaag (zondag) beter gaat. En niet zoals vorig jaar toen ze ook ziek was op haar verjaardag… Ze kan nog even genieten van de zomer, en daarna mag ze 1 september beginnen op de peuterspeelzaal. Het is echt een grote meid aan het worden.

Twee jaar

De afgelopen week hebben we al flink ‘geoefend’ met de vraag; “Hoe oud ben je?” “Twee jaar”. En vandaag (zaterdag) leek ze het eindelijk te begrijpen. Ze heeft vandaag al een klein voorproefje gehad en de eerste cadeautjes gekregen. Na het middagslaapje werd ze door oma opgehaald om pannenkoeken te gaan eten. Omi (overgrootmoeder) en een vriendin van mijn moeder waren er ook bij. Een gezellig 50+ damesclubje dus, met mijn stiefvader en dochter. Die heeft dus genoten van alle aandacht. Ze benoemde vandaag ook haar eerste kleur; geel.Wat lijkt ze dan al groot te worden. Heel lief zijn ook de kaarten die vandaag al zijn binnengekomen via de mamagroep op facebook. Zo leuk om een hele stapel met post te krijgen, en dit is nog maar het begin. Dinsdag kunnen we een nog grotere lading verwachten…

Het huishouden gaat door

Die nu lekker lui op de bank zit, en zelfs nog even de strafschoppen van Brazilië tegen Chili heeft gezien. Het voordeel van zo’n middag zonder dreumes is dat je lekker aan de slag kan gaan. Alle hapjes en drankjes staan in de koelkast, de taarten zijn klaar en de tafel is ook alvast gedekt. Ook de boodschappen voor de avond, als er mensen blijven voetbal kijken zijn gedaan. Er zijn een paar slingers en ballonnen opgehangen en een opblaasbare twee voor aan de voordeur. De cadeautjes zijn allemaal los ingepakt, zodat ze wat te doen heeft tot rond elf uur de eerste visite arriveert. Wij zijn er dus klaar voor. Volgens mij vind ik het stiekem nog leuker dan zij zelf. En die stapel was die op zolder ligt te wachten om opgevouwen te worden komt maandag wel. Dan heeft manlief zijn laatste vrije dag voor hij dinsdag weer gaat werken. Zo’n tweede verjaardag is toch wel iets anders dan een eerste verjaardag, waarbij je ook gedenkt dat je zelf een jaar moeder bent. Het een jaar geleden is dat je beviel. Dat vier je dan ook met meer mensen, dit jaar toch maar wat minder uitgenodigd en iets meer kinderen. Nu is het een echte verjaardag, voor haar. En zal ze er ook iets meer van begrijpen.

Op de blog?

Ik heb lang nagedacht over wat ik wou bloggen op haar verjaardag; een mooie brief die ik tot haar richt, een overzichtje van geboorte tot nu, mooie momenten samen, of gewoon een lief blogje over wie ze is Tot ik me bedacht dat ik in februari met haar een soort fotoshoot heb gedaan. Gewoon lekker gek doen en plaatjes schieten. Helemaal puur zoals ze is. Het vrolijke meisje dat graag speelt en soms met open armen naar ons komt met de uitleg ‘huisje’. Uitleg: Afkorting van “Wie komt er in mijn huisje?” Een spelletje dat oma vaak speelt, waardoor zij nu huisje / knuffel met elkaar vergelijkt. Dat leek me het beste zodat we verder gewoon lekker kunnen genieten van haar. Kijk je mee?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)