Valentijntypes

De komende week zal je overal doodgegooid worden met Valentijn. Of je er nu op zit te wachten of niet. Van chocolade tot en met pikante lingerie, aanbiedingen voor romantische weekendjes weg en knuffelrock muziek op de radio. Je kunt er gewoon niet onderuit. Tenminste, als je niet een paar weken onder een heel grote steen wilt leven. 

Lees ook: Romantische uitjes / avondje uit voor Valentijnsdag samen met je partner 

Valentijnsdag quiz types - Mamaliefde.nl

Tedere romanticus

De vraag is natuurlijk of je dat ook wel zou willen? Stiekem vind ik het zelf nog wel een leuke tijd en wil ik ook wel wat aan Valentijn doen. Als klein meisje vond ik het al heel bijzonder dat mijn toenmalige vriendje (we waren 10 ofzo) zelf een armband had gemaakt met de kralen van zijn tweelingzus en wit papier helemaal vol had gestempeld en getekend met hartjes om te gebruiken als inpakpapier. Vond dat zo ontzettend lief en romantisch. Dat armbandje is ook heel lang bewaard gebleven, toch een stukje kinderlijke onschuld.

Single romanticus

Als puber is het al snel not done om iets met Valentijn te doen. Want stel je voor… Op de middelbare school dachten ze daar echter anders over. Daar kon je op die dag rozen kopen en bij je laten bezorgen, tijdens de les natuurlijk zodat de hele klas het zou zien. Ik vraag me nog altijd af of er meer rozen gekocht werden door de jongens of de meisjes het stiekem voor zichzelf kochten 😉

Reizende romanticus

Nadat mijn liefde voor reizen was geboren heb ik er een aantal jaar alles op alles gezet om met Valentijn een weekendje weg te gaan. Twee keer is me dat ook gelukt, en waar kun je dan beter zitten dan in Parijs? De stad van de liefde en één van de meest romantische steden van Europa. De eerste keer was ik net 18 en gingen we naar Disneyland. Overal hing de Valentijnsfeer en stonden er karretjes met mensen die rozen verkochten. Natuurlijk was dat, en het letterlijk erop wijzen niet voldoende als hint. Die avond hebben we best wel discussies gekregen omdat ik teleurgesteld was dat hij geen roos voor me kocht. De volgende dag heeft hij het toch maar goed gemaakt met een heerlijke trui die ik aardig wat jaartjes heb gedragen tot een paar sintels van het kampvuur er een einde aan branden. Later heb ik met een ander vriendje ook een weekend in Parijs zelf doorgebracht, dat was wel iets romantischer compleet met flessen wijn op de kamer en hebben we juist de hele stad afgezocht naar rozen omdat die overal uitverkocht waren en hij er perse één moest hebben 😉

In de loop der tijd heb ik geleerd dat er verschillende types zijn rondom Valentijnsdag. Al vind ik de man die ik uiteindelijk getrouwd ben nog wel het lastigst in te delen. Nieuwsgierig naar wat voor type jij bent, of je partner? En tips krijgen voor Valentijnscadeautjes, doe dan eens deze Valentijnsdag Quiz bij Westwing.

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 7 )

 • Ik ben een echte zeurkous daarin haha ik vind Valentijnsdag veel te commercieel en vind het veel leuker om onverwachts iets te krijgen of een leuke verassing ofzo haha.

 • Volgens mij heb ik dat met die rozen ook eens meegemaakt op het Stedelijk Lyceum.. haha

 • Ik ben alleen met valentijn.

  Manlief zit voor de tweede keer dit jaar in China voor zijn werk.

  Ik heb een kaartje en chocolaatjes in zijn koffer verstopt…

  We zijn eigenlijk niet zo voor de commercieel gedoe, maar nu vond ik toch dat ik zeker moest laten weten dat ik aan hem dacht 🙂

  • Dat is wel een heel lief gebaar

 • Normaal gesproken doen wij nooit zoveel aan Valentijnsdag! Dit jaar wil ik wel graag iets voor mijn vriend doen als verrassing. Hij helpt mij altijd zo goed en verrast mij ook vaak genoeg! Ik wil een lekker dinertje voor hem maken met bijpassende topwijnen misschien een beetje simpel, maar vaak komen hier wel de leukste gesprekken uit.

 • Ach haha is het met die rozen dus toch uiteindelijk nog goed gekomen. Hier op school deden ze inderdaad ook aan rozen. We kochten ze als vriendinnen voor elkaar, dus des te groter de spanning als je plots een onbekende aanbidder bleek te hebben. Nou ja, ik niet echt, maar vriendinnen.
  Zelf doen we niets aan valentijn. Geven elkaar liever tussendoor iets.

  • Dat is ook wel heel erg lief, en de verrassing als het dan van niemand afkwam 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top