De komende week zal je overal doodgegooid worden met Valentijn. Of je er nu op zit te wachten of niet. Van chocolade tot en met pikante lingerie, aanbiedingen voor romantische weekendjes weg en knuffelrock muziek op de radio. Je kunt er gewoon niet onderuit. Tenminste, als je niet een paar weken onder een heel grote steen wilt leven. 

Tedere romanticus

De vraag is natuurlijk of je dat ook wel zou willen? Stiekem vind ik het zelf nog wel een leuke tijd en wil ik ook wel wat aan Valentijn doen. Als klein meisje vond ik het al heel bijzonder dat mijn toenmalige vriendje (we waren 10 ofzo) zelf een armband had gemaakt met de kralen van zijn tweelingzus en wit papier helemaal vol had gestempeld en getekend met hartjes om te gebruiken als inpakpapier. Vond dat zo ontzettend lief en romantisch. Dat armbandje is ook heel lang bewaard gebleven, toch een stukje kinderlijke onschuld.

Single romanticus

Als puber is het al snel not done om iets met Valentijn te doen. Want stel je voor… Op de middelbare school dachten ze daar echter anders over. Daar kon je op die dag rozen kopen en bij je laten bezorgen, tijdens de les natuurlijk zodat de hele klas het zou zien. Ik vraag me nog altijd af of er meer rozen gekocht werden door de jongens of de meisjes het stiekem voor zichzelf kochten ;-)

Reizende romanticus

Nadat mijn liefde voor reizen was geboren heb ik er een aantal jaar alles op alles gezet om met Valentijn een weekendje weg te gaan. Twee keer is me dat ook gelukt, en waar kun je dan beter zitten dan in Parijs? De stad van de liefde en één van de meest romantische steden van Europa. De eerste keer was ik net 18 en gingen we naar Disneyland. Overal hing de Valentijnsfeer en stonden er karretjes met mensen die rozen verkochten. Natuurlijk was dat, en het letterlijk erop wijzen niet voldoende als hint. Die avond hebben we best wel discussies gekregen omdat ik teleurgesteld was dat hij geen roos voor me kocht. De volgende dag heeft hij het toch maar goed gemaakt met een heerlijke trui die ik aardig wat jaartjes heb gedragen tot een paar sintels van het kampvuur er een einde aan branden. Later heb ik met een ander vriendje ook een weekend in Parijs zelf doorgebracht, dat was wel iets romantischer compleet met flessen wijn op de kamer en hebben we juist de hele stad afgezocht naar rozen omdat die overal uitverkocht waren en hij er perse één moest hebben ;-)

In de loop der tijd heb ik geleerd dat er verschillende types zijn rondom Valentijnsdag. Al vind ik de man die ik uiteindelijk getrouwd ben nog wel het lastigst in te delen. Nieuwsgierig naar wat voor type jij bent, of je partner? En tips krijgen voor Valentijnscadeautjes, doe dan eens deze Valentijnsdag Quiz bij Westwing.

Wat voor Valentijnstype ben jij?

stories