Nu is Valentijn natuurlijk een feestdag voor stelletjes en geliefden. Naar mate de commercie hier meer op inspeelt, krijgen kinderen hier ook steeds meer van mee. En als het gaat om geliefden zijn zij waarschijnlijk  in ieder geval jouw geliefden. En laten we hopen dat dát wederzijds is. Daarom ging ik op zoek naar leuke ideetjes om te geven, of om je kind te laten maken voor andere geliefden!

Flesje Liefde

Hiervoor ga je op zoek naar een flesje (of een potje) die je vult met snoephartjes. Vervolgens sluit je hem af met een stukje stof en een draad die je daaromheen wikkelt. Kaartje eraan voor de gelukkige ontvanger en klaar!

Lieveheersbeestje

Een leuke knutsel om met kinderen te maken. Van stevig papier / karton maak je twee halfronde vleugels voor het lieveheersbeestje waarbij je lekker kan verven en plakken. Deze zet je mezot een splitpen vast op een tweede cirkel waar je eventueel een leuk rijmpje opschrijft. Tot slot plak je een zwarte kop met twee oogjes aan de bovenkant.

Aardbei

Deze aardbeiknutsel is gemaakt van hartjes in diverse kleuren en maatjes. Van de aardbei zelf, de blaadjes en de ‘pitjes’.

Hartjesboom

Een boom vol liefde; deze kan je maken met afdrukken van je duim, of van allemaal kleine hartjes. Deze kan je eenvoudig uitdrukken met een hartvormige pons.

Boom met bloesem

Van de hand en deel van de arm maak je de boomstam van een boom met takken. Van vrolijkgekleurde hartjes maak je vervolgens de bloesem en blaadjes voor aan de boom.

Favo-rietje

Een leuk kaartje dat je met je kind kan maken om uit te delen aan de klasgenootjes. Hiervoor plak je met washi-tape een papieren rietje (onder andere te koop bij de Xenos) op een kaartje, schrijft er favo-rietje boven en klaar!

Love