Volgende week is het weer zover, het is dan Valentijnsdag. Zelfs als je al jaren een vaste partner hebt, en totaal niet houdt van het commerciële gedoe is het toch leuk om daar op die dag bij stil te staan. Juist na zoveel jaren, zeker met kinderen, sta je er niet altijd meer bij stil en is het ‘gewoon’. Dan is Valentijnsdag natuurlijk het uitgelezen moment om er even bij stil te staan en net dat beetje meer te doen voor de ander. Gewoon, door hem / haar even te verrassen met iets kleins, een mooi gebaar. Dat je nog steeds om hem (of haar) geeft en echt wel daaraan denkt. Ook al is dat niet iedere dag. Maar hoe laat je dat nu zien?

Ontbijt op bed

Het heerlijke van een ontbijt is niet eens het ontbijt op bed, maar het feit dat je gewoon even wat langer mag blijven liggen. Net zoals op moederdag of vaderdag. Terwijl de kinderen beneden wat aanrommelen en een cadeautje en knutsel tevoorschijn toveren, mag jij je nog een keer omdraaien. Wel zo handig om dat de dag ervoor even af te stemmen, dat jullie niet allebei verwachten dat de ander een ontbijt op bed tovert.

Mocht Valentijn niet in het weekend vallen, dan is het natuurlijk ook al superleuk als er in de lunchbox een handgeschreven briefje zit met een mooie boodschap.kl

Een nachtje weg

Oké, van een klein gebaar is hier geen sprake meer van. Maar hoe heerlijk is het als je de kinderen bij een oom of tante kan onderbrengen om vervolgens zelf op stap te gaan en te genieten van een nachtje weg? Lekker uit eten en dan op tijd naar bed en de volgende ochtend uitslapen. Nu valt Valentijnsdag dit jaar op een zondag, dus kun je het beste al de dag ervoor op stap. Heb je de hele zondagochtend gezellig met zijn tweetjes.

Foto voor aan de muur

Het vergt even wat organisatie om onopgemerkt een fotoshoot te laten doen door een fotograaf met de kinderen. Of misschien een mooie foto die je nog hebt liggen af te laten drukken. Tegenwoordig kan dit niet alleen op posterformaat of op canvas, maar ook op hout, glas of aluminium. Lekker groot af laten drukken zodat je een echte eye catcher hebt in huis. Om boven de bank te hangen of bij de eettafel? Je kinderen worden tenslotte ook ouder.

Say it with post-its

Post-its zijn natuurlijk superhandig als het gaat om het niet willen vergeten van iets. Je kunt er zo iets op krabbelen en dan in een boek of agenda plakken. Je kunt post-its natuurlijk ook gebruiken voor een leuke verrassing. Wat dacht je van allerlei briefjes door het hele huis met liefdesverklaringen. Op de spiegel, op het brood, de tandenborstel, de autosleutel of welke plekken de ander komt en dus wel ziet.

Als alternatief kun je er ook een kleine speurtocht van maken. Door op ieder briefje een andere locatie te schrijven en dan op het einde een klein cadeautje te verstoppen.

Waarom ik van je houd boekje

Voor de verjaardag van manlief twee jaar geleden heb ik een boekje gemaakt van een kaartenspel met op iedere kaart een reden waarom ik van hem houd. Zoiets heb ik een paar jaar daarvoor ook gedaan met een fotoboek die je kunt afdrukken bij webprint van de mooiste momenten om cadeau te geven na de ondertrouw. Persoonlijker kun je het niet maken toch? Het vergt wel enigzins wat voorbereiding.

Strandwandeling

Niet alleen met zijn tweetjes, maar ook met kinderen is het heerlijk om een strandwandeling te maken. Ook in de winter, gewoon even lekker over het strand wandelen of door de duinen en genieten van de wind. Gewoon even samen er op uit en samen tijd doorbrengen.

Koekjes bakken

Gezellig samen koekjes bakken is natuurlijk altijd een leuk idee. In het kader van Valentijn kunnen dit hartvormige koekjes zijn met rode en roze accenten. Je bent er zo even zoet mee samen met de kinderen. Als ze klaar zijn kun je natuurlijk met het hele gezin er van genieten.

Wil je de koekjes graag bewaren? Maak dan eens met dit recept zelf klei om koekjes van te bakken. Of laat je kinderen hiermee spelen terwijl jij eetbare koekjes bakt. Samen met de door de kinderen gemaakte koekjes afbakken en je kan er nog jaren van genieten.

Cadeaubon

Weet je even niet wat je moet geven of heb je al allemaal afspraken zodat je niet samen iets kan doen op Valentijnsdag? Maak dan een originele cadeaubon die je kunt geven en de ander kan gebruiken om in te zetten op een later moment. Dit kan voor een cadeautje of een uitstapje zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een romantische massage, of een dag geen huishoudelijke klusjes te hoeven doen ;-)

Valentijnskaart

En tot slot een ouderwetse Valentijnskaart is natuurlijk ook gewoon altijd fijn om te ontvangen. Natuurlijk zonder afzender. Voor je partner, of misschien wel voor je puberkind of jezelf dat de ander zich de hele dag kan afvragen van wie die kaart nu eigenlijk is…

Tip: Valentijn hoeft niet alleen het moment te zijn om je geliefde een hart onder de riem te steken. Je kunt ook prima de kinderen, collega’s of je beste vriendin verrassen.

Ga jij iets leuks doen voor Valentijn?

stories

Lees ook: Wat vieren we met Valentijn? En wie was Valentinus?
Lees ook: Valentijnsdag cadeau voor hem en haar
Lees ook: Valentijnsdag cadeau tips kinderen
Lees ook: Romantische uitjes / avondje uit voor Valentijnsdag samen met je partner 
Lees ook: Valentijnsdag spelletjes en activiteiten
Lees ook: Valentijn knutselen met kinderen
Lees ook: Valentijnskaart zelf maken; Knutselen met kinderen, peuters en kleuters
Lees ook: Hartvormige hapjes maken voor Valentijn of moederdag recepten met oa chocolade en aardbeien
Lees ook: Hartjes vlecht maken; Valentijn kapsels (voor kinderen)
Lees ook: Letterbord / lichtbak quotes Valentijnsdag