De vakantietijd is begonnen. Tijd voor een nieuwe serie waarbij ik andere bloggende mama’s aan het woord laat over het thema vakantie. Een vakantie die al geweest is, of de plannen voor dit jaar. Dit zal de eerste blog zijn in de serie die hopelijk tot en met de zomervakantie door zal gaan. Mocht je het leuk vinden om hier ook over te schrijven, laat het dan even weten!

Vandaag is Nicole aan het woord. Begin dit jaar is zij bevallen van een prachtige dochter Fay. Helaas ging het de eerste tijd niet goed met de baby. Zoals je dat kunt lezen is dat ook van invloed op hun vakantieplanning. Ze is voornamelijk op vakantie geweest naar Spanje (wel verschillende delen), Aruba, Curaçao, Italië, Duitsland, Luxemburg, België, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk. Voornamelijk Europa dus…

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.

Vakantieview; familieweekend - mamaliefde

Familieweekend

Wij gaan niet echt op vakantie, maar we gaan aan het einde van dit jaar wel een lang weekend weg met mijn ouders en broertje + vriendin. Omdat mijn man rondom de bevalling en ziekenhuisopname al veel vrij heeft moeten zijn kunnen we niet echt meer weg. Plus ons meisje is nog zo klein, we houden het dus lekker bij dagjes weg deze zomer!

Het weekendje weg heeft wel een soort van bijzondere aangelegenheid. We gaan namelijk op 2e kerstdag weg. Op die dag is het 10 jaar geleden dat mijn opa stierf. We gaan in principe niet om die reden weg samen, maar het valt wel mooi samen. Ook zijn we al eens eerder rond die tijd met onze familie weggeweest en dit was echt een van de mooiste vakanties samen! We gaan dan met mijn ouders (die zijn dan 48 jaar allebei), mijn broertje (25 jaar), zijn vriendin Eline (18 jaar) en dan ons gezinnetje. Fay zal dan 9,5 maand zijn!

Voor de vakantie in december waren de enige eisen dat het niet al te ver weg moest zijn in verband met Fay en we wilden graag een zwembad erbij. Subtropisch dus. Maar doorgaans zijn de eisen dat het er lekker weer moet zijn, het liefst bij de zee en met veel cultureel en natuurlijk schoon. Met het vliegtuig vond ik nog geen optie in verband met Fay haar gezondheid. We hebben geen idee hoe het met haar ontwikkeling gaat en ik ben dan liever gewoon in Nederland zodat we, mocht het nodig zijn, direct de beste hulp hebben. De auto was dus de volgende optie en aangezien Fay in een Maxi-Cosi of autostoel zal zitten in de auto wilden we ook niet dat de reis meer dan 2 uur zou duren.

Uiteindelijk is de keus gevallen op een CenterParcs park en hebben daar een 6 persoons huisje. Er zit ook een sauna in en een bubbelbad! Mijn ouders wilden graag een huisje met alle luxe om lekker bij te komen met een subtropisch zwembad vlakbij.. Tsjah.. CP it is De vakantie is gepland in de kerstvakantie. Sowieso omdat mijn moeder dan vrij heeft (ze werkt op een basisschool) maar ook omdat we al eens eerder in die periode weg zijn geweest en dit heel goed bevallen is!

De voorbereidingen

Dit keer zal er niet veel georganiseerd worden. Geen dagprogramma’s of uitzoeken wat we kunnen gaan doen. Ik zal wel een lijstje maken met wat we allemaal mee moeten nemen voor Fay, dat is het belangrijkste denk ik ook. Verder blijven we in Nederland dus mochten we iets vergeten dan kun je dat vast daar in de buurt kopen haha.

Als ik op vakantie ben dan wil ik een mix van dingetjes. Zo vind ik het heerlijk om door de natuur te wandelen, maar ook om culturele dingen te bezoeken, een dagje aan het strand te liggen (al kan ik dat niet zo goed, op het strand liggen.. ik moet echt iets doen dan!),  een stad die in de buurt ligt ontdekken, enzovoort.

Je moet nu sowieso rekening houden of de vakantie wel leuk is voor het kind. Zo wil ik dolgraag terug naar Aruba om dat aan mijn man te laten zien maar ook om er zelf weer herinneringen op te halen.. echter weet ik niet zo goed wanneer we dit het beste kunnen doen. Voor Fay moet het ook leuk zijn!

Vakantaseren

Het is heel verschillend wat ik leuk vind. Ik vind weekendjes weg ook erg leuk, vaak is dat dan gelijk een stedentrip. Maar een actieve strand vakantie daar hou ik ook wel van. Heb nog nooit een cruise gedaan maar dat lijkt me ook erg leuk om een keer te doen! Het enige wat ik niet leuk vind is wintersport. Ik kan met mijn enkels niet skiën of snowboarden en dan zou ik alleen voor de apres ski gaan haha, dat is dan weer zonde! De hele vakantie op een resort blijven. Dat is voor mij geen vakantie. Als ik op vakantie ga dan ga ik niet alleen om te luieren maar vooral ook omdat ik dat land, die stad wil ontdekken.

Een weekendje weg zonder kind doe ik nog wel, maar echt op vakantie zonder Fay? Nee dat zal ik niet meer willen! Zij hoort bij ons…!

Zoals ik al aangaf wil ik nog eens terug naar Aruba. Verder lokt New York me nog steeds, sowieso Amerika wil ik een keer heen.. Het liefste met een roadtrip in het Westen. Verder zou ik nog wel eens naar Australië willen, Egypte en Marokko staan ook op mijn lijstje en eigenlijk lijkt vrijwel elk land in de wereld me wel wat!

Vakantieblooper

Samen met mijn ouders en broertje waren we met kerst in Spanje een aantal jaren geleden. We gingen altijd in hetzelfde restaurantje eten maar dit keer wilden we wat anders. Ik ben een enorme vleeseter maar ik bedacht me dat ik eens een keer iets anders wilde. Niet telkens hetzelfde maar gewoon eens kiezen voor een pasta! Nou dat heb ik geweten hoor.. Het was droge muk met alleen een klein beetje saus terwijl mijn vader en broertje heerlijk aan het genieten waren van hun stukken vlees. Wat voelde ik mij rot zeg!

Ultieme vakantietip

Ik kan zelf juist tips gebruiken, ben nog nooit op vakantie geweest met onze kleine. Maar ik denk dat je, als het gaat om vakantie en eigenlijk met alles, vooral moet kijken naar je kindje. Als je kindje het naar zn zin heeft, dan jij ook!