Bourgogne (Bourgondië); de regio van wijn, historische gebouwen zoals kastelen en abdijen, maar ook heel veel water en riviertjes en aangename temperaturen. Een uitgestrekt gebied, waarbij er vooral veel wordt geschreven over Bourgogne als in het noorden rondom en ten westen van Dijon. Het gebied is echter veel groter en een populaire pleisterplek voor reizigers langs de A6 (route de soleil) richting Zuid-Europa die hier één of meerdere nachtjes overnachten voor ze verder trekken. Maar wat is er nu te zien en doen in deze omgeving?

Lees ook: Populairste vakantiebestemmingen Europa met kinderen
Lees ook: Camping Aux Rives du Soleil; vakantie in Bourgogne of doorreis Lyon Route du Soleil

Dijon

In het noorden van deze omgeving vind je de grote stad Dijon. Je rijdt hier gemakkelijk door richting het centrum waar je meerdere parkeerplaatsen vindt. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het paleis van de hertogen van Bourgogne met het plein aan de voorkant. In het centrum vind je veel middeleeuwse vakwerkhuizen, paleizen en andere interessante gebouwen. Ooit was het de stad van de 100 torens, daar is niet veel meer van over. Met kinderen is een bezoek aan het Parc Darcy een aanrader.

Lees ook: Dijon; top tips bezienswaardigheden zoals kathedraal, interessante plaatsen, activiteiten en uitjes met kinderen

Macon

Volgens Lisette was deze stad ook zeker een aanrader om te bezoeken; je kon daar heerlijk