De eerste echte zomervakantie van onze dreumes hebben we in het buitenland doorgebracht. In het noorden van Italië om precies te zijn, bij het Lago Maggiore. De hele familie was mee, dus dat was wel erg gezellig. We zaten op een camping Orchidea dichtbij het water, zodat we makkelijk naar het strand konden gaan. Natuurlijk hebben we ook een paar uitstapjes gemaakt in de omgeving. Zoals een dagje shoppen in Milaan. Aan het einde van de week was papa ook vrij, dus gingen we hem ophalen van het vliegveld. De hieronder getoonde foto’s zijn vooral die van onze dochter. Foto’s van de bezienswaardigheden kun je vinden op Picasa. De tweede vakantieweek zitten we namelijk op een camping in Oostenrijk.

Lees ook: Vakantie met kinderen bij Venetië
Lees ook: Piacenza; Bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen in Emilio-Romagno 

De heenreis naar Lago Maggiore

In totaal reden we er met vier auto’s heen. Waarvan één gevuld met drie kinderen, de twee nichtjes en ons pleegkind. En een tweede met de vouwwagen. Het was erg warm, dus rijden met airco, regelmatig stoppen met veel drinken en ijsjes. Op de file voor de Gotthardtunnel en een omweg in Zwitserland na was het zeer goed te doen.

Meiringen, Zwitserland

De heenweg hebben we in twee dagen gedaan. Met een overnachting in Meiringen, Zwitserland. De ouders van het vriendinnetje van mijn broertje hebben daar een vaste caravan staan. Is iets voorbij de helft, vlak voor de Gotthardtunnel. Ideaal, want daardoor ben je er voor de middagfiles.

Feriolo, Italië

De camping lag in het plaatsje Feriolo, aan de oostkust van het Lago Maggiore. Een klein voormalig vissersdorpje met een rustig aflopend strand. Ideaal met kleine kinderen. En een heel lekkere ijsjeszaak. Vanaf de eerste avond was de traditie om na het eten een rondje te wandelen en een ijsje te halen. Vooral het ijs werd zeer gewaardeerd, en de dames genoten van de hoorntjes!

Camping Orchidea

Het was heerlijk spelen op de camping Orchidea. We hadden twee plaatsen naast elkaar. Waar de vouwwagen, meerdere tentjes en een tweetal auto’s konden staan. We hadden heel handig een opblaasbadje mee als speelruimte, evenals een logeerbedje als box. Zelf sliepen ze in Deryan tentjes.

Natuurlijk breng je dan ook tijd door op het strand, lekker dicht bij het water. Interessant hoor die golven!

Verbania

De boot naar het eiland dat we vandaag zouden bezoeken vertrok vanaf Verbania. Na het vinden van een parkeerplaats was het een stukje lopen naar de aanlegsteiger. Gelukkig was daar een speeltuintje bij, waar we konden wachten op de mannen die de auto’s gingen ophalen.

Isola Madre

In het meer liggen drie eilandjes. Het eerste eiland dat we bezochten was het Isola Madre. Met schitterende tuinen met veel bloemenpracht, een overzichtelijk landhuis en diverse pauwen en volières.

Stresa

Vanaf dit toeristische dorpje vertrok de boot naar de overige twee eilanden. Het was hier erg druk, dus van het stadje zelf hebben we niet zo heel veel gezien. Waren voornamelijk terrasjes, shops en de meest luxueuze hotels.

Isola Bella

De tweede dag gingen we op bezoek naar het Isola Bella. Dit is een groot kasteeleiland met een grote terrastuin. Heel erg indrukwekkend. Jammer alleen van al die trappen in het kasteel, waar de route je verplicht langs voert als je een kijkje wilt nemen.

Isola Superiore dei Pescatori

Dit kleine eiland dat wel bewoond wordt hebben we gecombineerd met Isola Bella. Een echt vissersdorpje met smalle steegjes en veel handwerk. Gelukkig ook genoeg terrasjes om iets te drinken en een strandje om van het mooie weer te genieten.

Milaan

Natuurlijk kan een dagje shoppen met de meiden in Milaan niet ontbreken. Na wat sightseeing in en op de Dom van Milaan hebben we een wandeling gemaakt, onder leiding van onze eigen ‘gids’.  Genoten van koffie en lekkere ijsjes. Cultureel verantwoord en zonder te betalen een museum bezocht, ideaal die airco! En natuurlijk geshopt in deze modestad. Vooral de Disney Store was een grote hit!

Lees ook: Stedentrip Milaan; bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Castelo di Angera

Natuurlijk zijn er ook genoeg kastelen in Italië. Waaronder dit schitterende kasteel in Angero. Was wel een stukje rijden, maar vanaf hier heb je een mooi uitzicht over dit deel van het meer. In het kasteel zit ook een poppenmuseum.

Catharina del Sasso

Dit verlaten klooster ligt erg mooi tegen de bergwand aan. Via een bootje kun je er komen en even rondwandelen. Het kerkje is wel mooi, evenals de ligging. Toch heb je het al vrij snel wel gezien.

Malpensa Airport

Na een aantal dagen was het zo ver; vliegtuigjes kijken op het vliegveld en papa ophalen!

Baveno

De laatste dag brachten we door in het stadje Baveno. Hier hebben we heerlijk in de speeltuin gespeeld, even een kerkje bezocht en nog wat souvenirs gescoord. Na het weekje Italië vertrokken we richting Oostenrijk.

Lago Maggiore; 12 tips voor vakantie met kinderen. Van camping orchidea tot aan uitstapjes zoals Verbano en Milaan - Mamaliefde.nl

Hebben jullie al eens een vakantie doorgebracht aan het Lago Maggiore?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.