Als we op vakantie gaan nemen we vaak een tas met speelgoed mee, tijdens de reis kunnen ze dan zelf pakken waar ze mee willen spelen. En het idee is dat het dan ook weer terug de tas in gaat. In de praktijk is het grootste deel van het speelgoed op de grond beland tegen de tijd dat we de eindbestemming halen.

De laatste keer dat we we gingen en ik alleen met twee kinderen was heb ik dus bewust geen speelgoed meegenomen, maar alleen een paar stickerboeken en vakantie-doeboeken. Dat was een groot succes, de kinderen vermaakten zich hier prima mee. Gelukkig heeft de auto die we nu hebben ook een soort tafeltje. Dat werkt toch net wat makkelijker voor ze. Hierin staan heel veel tekeningen, spelletjes, opdrachten, korte verhaaltjes en nog veel meer zodat ze iedere keer weer wat anders kunnen doen en niet na 5 minuten weer klaar zijn.

Daarnaast zijn vakantieboeken goedkoop, neemt het weinig ruimte in, heb je geen batterijen nodig zoals bij een tablet of telefoon en kan je het ook tijdens de vakantie makkelijk in je tas meenemen als je bijvoorbeeld op een terrasje zit of op het strand ligt. En een mooie bonus; vaak leren ze er ook nog weer wat van! Daarom ging ik op zoek naar de leukste vakantie-doeboeken voor verschillende leeftijdsgroepen zoals 4- en 5-jarige kleuters, maar ook 6-jarigen die net leren lezen en zelfs volwassenen.

Tip: Bij Bol . com zijn de vakantieboeken nu in de aanbieding en krijg je de derde gratis!

Lees ook: Zomerspeelgoed; het leukste speelgoed voor buiten, onderweg, vakantie of op het strand

Vakantie-doeboek peuters (2- & 3-jarige)

Bumba doeboek

Een pretpakket voor de pientere peuter en kleuter. Het doeboek, stickerboek en kleurboek zorgen voor veel speelplezier en zijn ideaal om mee te nemen naar het restaurant, op visite of op reis!

Meer informatie vind je hier.

 

Dadoe viert vakantie

Dadoe viert vakantie is een zomers puzzel- en verhalenboek. Dit is het derde boek van Jim Bakkum en Kirsten Michel over Dadoe en zijn vriendinnetje Didi. Met dit grote puzzelboek kan je met je kleintje lezen én spelen. In Dadoe viert vakantie staan 6 vrolijke verhalen met bijbehorende puzzels. Een boek vol zomerpret! Dadoe en Didi spetteren in het zwembad, picknicken in het park, kijken hun ogen uit in de dierentuin en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier.

Sticker- en kleurboek voor de allerkleinsten