Of je nu in de buurt van Utrecht woont of je bent er op vakantie: een dagje Utrecht is op zich al leuk. Maar is er ook iets te doen in Utrecht wat leuk is voor de kinderen? Jij zit misschien lekker op je terrasje aan de grachten, maar je kind houdt dat waarschijnlijk iets minder lang vol…

Domtoren beklimmen!

Tja, wil je zeggen dat je in stad Utrecht geweest bent, dan moet je toch op zijn minst kunnen laten zien dat je bij de grachtjes én de Domtoren bent geweest. En wat is er dan stoerder voor de kinderen om deze ook nog eens te beklimmen… Er is ook een rondleiding bij! Naast de toren vind je een park met buxushagen; voor kinderen is dat hetzelfde gevoel als een labyrinth.

Meer informatie vind je hier.

Dom Under

2000 jaar Domplein ontdekken doe je bij Dom Under. Je gaat op ontdekkingstocht ONDER het Domplein. De archeologie neemt je mee terug de tijd in. Omdat het natuurlijk wel wat donker en misschien ook wel spannend daardoor is, misschien niet aan te raden voor de allerkleinsten. Zelf adviseren zij een minimale leeftijd van acht jaar. Met een zaklamp ondergronds: stoer toch?! En je leert ook nog over de Romeinen en de Middeleeuwen!

Meer informatie vind je hier.

Kartfabrique

Zijn de kinderen groter dan 1.35 m? Dan kan je lekker gaan karten in de Kartfabrique in Utrecht. En dat is nog niet alles, want je kunt hier ook lasergamen of proberen te ontsnappen uit Prison Island (escaperoom). Wil je nog wat drinken? Dat kan in het Grand Café, welke in het midden van het kartcircuit te vinden is!

Meer informatie vind je hier.

Kidzcity

Groots in binnenspeeltuinland: Kidzcity! Met natuurlijk de prachtige binnenspeeltuintoestellen die je overal vindt, maar ook een lasergamehal, kermisattracties en gewoon heel veel ruimte. Een heerlijk dagje uit met kinderen. Natuurlijk kan je als ouder genieten van de horeca, terwijl de kinderen zich opperbest vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Nijntjemuseum

Hier hoeven we weinig over te zeggen, denk ik. Wat is er liever dan een museum gewijd aan dat lieve konijntje, waar ieder kind in Nederland volgens mij wel een boekje van heeft: Nijntje. En anders zijn papa of mama er wel mee opgegroeid! Een leuk museum voor je kleintje, dus!

Meer informatie vind je hier.

Play-in

Play-in is het grootste indoor family entertainment center van NL in The Wall in Utrecht. Met drie verschillende concepten onder één dak is er voor iedereen iets leuks te beleven. In de binnenspeeltuin Kids-in spelen kinderen in onderwaterse sferen. Jump-in is één van de grootste trampolineparken van Europa. Climb-in is fun, innovatief en veilig en maakt klimmen mogelijk en leuk voor iedereen.

Meer informatie vind je hier.

Samsam kindersportcentrum

Een centrum waar je maar liefst kennis kan maken met 23 verschillende sporten! Voor de actieve kids dus een heel fijne bestemming. Samsam is het eerste sportcentrum ter wereld speciaal voor kinderen! De velden zijn veelal aangepast aan de kinderen. Het is een heerlijk dagje uit, leuk voor verjaardagen, maar ook om echt sportles te nemen. Sporten die ze aanbieden zijn o.a. voetbal, basketbal, tennis, hockey, maar ook boksen, turnen, klimmen of wat dacht je van…schaken!

Meer informatie vind je hier.

Sonnenborgh: sterrenwacht en museum

Heb je kinderen die geïnteresseerd zijn in de ruimte? Dan mag je deze sterrenwacht in Utrecht niet overslaan. Het museum biedt meerdere activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht. Maar misschien is het nog wel veel interessanter om naar de zonnekijkmiddagen te gaan op zondag. Of op vrijdagavond of zaterdagavond kijken naar de sterren! Deze activiteiten zijn van begin oktober tot eind maart.

Meer informatie vind je hier.

Speelbos Gagelbos

Tja, een dagje Utrecht? Dan verwacht je toch iets anders dan speelplezier in een speelbos! En toch kan het. Bij een oud fort ligt het Gagelbos, vanuit het centrum ben je er met de fiets al in 20 minuten, volgens de boswachter! Het is een mooi gebied van Staatsbosbeheer en de kinderen kunnen er heerlijk spelen en zelfs hutten bouwen. En de sloot? Die ‘bedwing’ je gewoon met stapstenen, een kabelbaan of de touwbruggen! Gewoon even lekker buiten spelen, dus, in een natuurrijke omgeving! Wauw!

Meer informatie vind je hier.

Museum Speelklok

Een ander museum dat leuk is voor kinderen, is Museum Speelklok. Vol met muziek uit lang vervlogen tijden. Of het nu om een draaiorgel gaat of een speeldoosje: het maakt muziek in ieder geval. Ook hier kan je een speurtocht doen, dansen in het Danspaleis en wil je een speciale kinderrondleiding? Ook dat kan op bepaalde tijden (kijk op de site voor actuele tijdstippen in vakantieperiodes). O ja, je kan ook nog zelf speeldoosmuziek maken! Wil je een vrolijk uitje? Met al die muziek om je heen word je dat vanzelf…

Meer informatie vind je hier.

Spoorwegmuseum

Treinen, treinen, treinen en …nou ja, je raadt het al: treinen. Duik onder in de wereld van de trein en het leukste is natuurlijk als je ook met de trein komt. Er is een speciale trein die vanaf het Centraal Station naar het Spoorwegmuseum rijdt! Er is van alles te beleven in dit museum en er zijn ook regelmatig extra activiteiten.

Meer informatie vind je hier.

Torteltuin

Zijn de kinderen jonger dan 7 jaar? Dan is een bezoekje aan de Torteltuin ook een heerlijke mogelijkheid om te spelen. Het ligt aan de rand van het Griftpark en de kleintjes kunnen er heerlijk spelen met de speeltoestellen en het speelgoed. Een lekkere speeltuin, waar de kleintjes tenminste niet in ondersneeuwen. En ondertussen kan je ook nog genieten van een lekker kopje koffie met iets lekkers…

Meer informatie vind je hier.

Universiteitsmuseum Utrecht

Musea zijn tegenwoordig allang niet meer saai en alleen maar voor grote mensen. Zo ook in het Universiteitsmuseum in Utrecht. Heb je zin in een speurtocht door het museum of ben je meer een onderzoeker en wil je graag het lab in? Prima, het kan allemaal. Ook je verjaardag kan je hier vieren! De collectie op zich is hier en daar ook gewoon eng, bijzonder of zelfs gek te noemen! Maar je kan ook buiten een speurtocht in de tuin houden of kijken wat daar allemaal leeft! Voor ieder kind dus wel iets interessants!

Meer informatie vind je hier.

Vrijstaat

In Utrecht vind je ook de Vrijstaat. Dit is een kunstlocatie voor kinderen en jongeren. Een prachtige plek waar van alles te doen en te beleven is op kunst-, muziek- en theatergebied. Je leert kunst maken onder begeleiding van echte kunstenaars. Check het programma op de site! Of vier je verjaardag hier. Ook zijn er vaak exposities te bewonderen.

Meer informatie vind je hier.

Volg me via:

Wil Cats

Schrijfster at geWILde teksten
Trotse moeder van 4 zoons, gelukkig getrouwd en vrouwtje van een hele 'veestapel'. Maar ook schrijfster in allerlei vormen: zowel voor het geld als voor de passie. Mijn favoriete onderwerp? Precies: kinderen!
Wil Cats
Volg me via:

Latest posts by Wil Cats (see all)