Je bent zo oud als je je gedraagt. Zelf kreeg ik altijd te horen dat ik vroeg volwassen was, dat ik mijn leeftijdsgenootjes voor was. En misschien hadden ze wel gelijk, als ze hoorden hoe oud ik was vonden ze me jong. En dat krijg ik nog steeds te horen, vorige week nog. Terwijl ik mezelf niet zo jong vind. En volwassen voelen; tja soms moet je gewoon even kind zijn. Daarom deze vragen van de adulting tag die ik bij Marije tegen kwam. Dan kan je zelf ‘oordelen’. 

1. Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten?

Een zak chips, zo in een keer achter elkaar. Zonder te delen zelfs. Heel slecht, ik weet het

2. Hoe vaak ga je vóór 22:00 uur naar bed?

Voor tien uur; vrijwel nooit. Ik neem het me regelmatig voor. Helaas komt het er nauwelijks voor. Ik probeer wel om rond tien uur aanstalten te maken de laptop dicht te doen, en hooguit elf uur daadwerkelijk naar boven te gaan. Dit gaat de ene dag beter dan de andere.

3. Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?

Niet echt een kinderprogramma, wel een film. Namelijk Verschrikkelijke Ikke op Netflix. Althans, vanuit de ooghoeken, want er moet natuurlijk ook gekookt worden. Na het eten hebben we gezellig met zijn allen op de bank het einde van de film gekeken.

4. Wat is het laatste dat je bent vergeten?

Pff, dat ben ik vergeten ;-) Wat dat betreft heb ik nog steeds last van een chronische zwangerschapsdementie. Ik denk dat het laatste waarvan ik me bewust ben vorige week nog een afspraak was. Fijn als dan je hele huis overhoop ligt en de kruimels nog op de grond.

growing-up

5. Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?

Ja, en nee. Niet naar buiten, wel aan de deur. Bijvoorbeeld om een dochter mee te geven aan oma zodat ik vervolgens weer kan doorslapen. En baby boy er nog niet was of nog sliep. Dat is ook echt een slaapkop.

6. Wat is je meest ranzige gewoonte?

Hier heb ik echt heel lang over na moeten denken. Maar hou het op dat ik soms niet iedere dag schone sokken aantrek. Niet fris, ik weet het. Maar als er een peuter om je heen staat te dansen is het soms wel makkelijk om het dichtsbijzijnde paar aan te trekken, namelijk die van de vorige dag.

7. Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?

Op wat enkel sokken alleen maar enkele sokken. Ik ben bij mijn eigen sokken ‘te lui’ om ze in setjes bij elkaar in te stoppen. Zou ik eigenlijk wel een keer moeten doen zodat ik  weet hoeveel ik er niet meer compleet zijn.

8. Welke lelijke emoji gebruik je wel eens?

Dan moet ik eerlijk bekennen dat ik ze nooit onthou, de enige die ik ken en dus gebruik is de standaard ;-) Ik heb wel eens een hartje geprobeerd, maar dat wil helaas niet altijd even lukken.

9. Wat is je meest nerderige eigenschap?

Na lid geweest te zijn van een studentenvereniging in Delft durf ik me allesbehalve een nerd te noemen. Ik heb echt helemaal niets met star trek, star wars, anime, ? en andere activiteiten die ik link aan het nerdiness. Als je gaat kijken is het misschien nog wel het zelf willen doen, het moeilijk vinden om iets uit handen te geven. Niet dat ik denk het beter te kunnen dan een ander, maar dan gebeurt he twel op ‘mijn’ manier.

10. Wanneer is voor het laatste het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?

Ik durf het hier bijna niet te vertellen, maar het was een kant en klare afbakpizza. Die zat te lang in de oven waardoor hij erg begon uit te drogen. Gelukkig nog zonder zwarte randen. Iets met kinderen en naar bed brengen en daardoor de oven ‘vergeten’. Daarom stel ik normaal altijd de klok in. Dit keer helaas een keer vergeten.

11. Welke tik komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?

Ik sla dan helemaal dicht, stiekem ben ik erg verlegen en weet dan niet wat te zeggen. Niet uit mezelf althans, over koetjes en kalfjes praten ben ik gewoon niet zo goed in. Soms komt dat verkeerd over bij anderen, alsof ik ze niet mag. Terwijl dat absoluut niet het geval is. Stiekem ben ik daarom ook wel blij als de kinderen er bij zijn, heb je toch een soort ‘afleiding’.

12. Wat was de laatste rekening die je “verstopte”?

Echt verstoppen niet, als ik ze niet direct betaal of inplan dan verdwijnen ze in een la zodat ik ze er een keer per maand kan verwerken.

Voel jij jezelf volwassen?