De deurbel ging, meneertje PostNL stond daar weer trouw met een grote doos en de unboxing van het babypakket van Sjoprz kon beginnen! Wat is Sjorpz, hoezo babypakket en wat kun je ermee? Heb jij een dreumes rondlopen? Ook daar is een Sjorpz-pakket voor!

Lees ook: Overzicht gratis Babydozen & zwangerschapsboxen

Sjorpz

Elke week valt er een enorm pakket bij ons op de mat. Gewikkeld in een ultradun plastic, maar nog steeds plastic, en het staat garant voor een uur plezier. Voor mama die een uur lang alle folders uitpluist en voor dochter die vol overgave de gelezen krantjes aan gort scheurt. Het is misschien een beetje basic, maar dat vind ik elke week een geluksmoment.

Maar soms is het ook ingewikkeld. Want wat is er waar, wanneer in de aanbieding? En is een aanbieding wel echt de moeite waard? Daar buigt het team van Sjoprz zich over. Op hun website zijn alle aanbiedingen van Nederland te zien, en zo zie je dus precies wat en waar het nu echt het goedkoopste is. Daarnaast buigen zij zich over het vraagstuk van ‘goedkoopste supermarkt’. Want dat schijnt tegenwoordig ook elke supermarkt over zichzelf te mogen zeggen.

Tip: Op de blog houden Sanne en Romano van Sjorpz een website bij over alle supermarktinzichten, boodschapweetjes en goedkope, makkelijke, lekkere recepten.

Sjoprz babybox

Oké, allemaal leuk en aardig, maar what about de babybox? Omdat Sjoprz ziet dat babyproducten behoorlijk prijzig zijn, stelden zij samen met Unilever een babypakket en een dreumespakket samen. In het pakket zitten allemaal dingen (straks krijg je een rijtje) die je dagelijks gebruikt met een baby of dreumes, alleen is het hele pakket dan goedkoper dan wanneer je al die dingen los koopt in de supermarkt. Wij ontvingen het babypakket.

Inhoud Sjoprz-babybox

Dit zit er in het pakket:

 • Pak Zwitsal luiers (maat 3);
 • Pak Zwitsal billendoekjes met lotion;
 • PyjamaPapje 5 granen (blik 400 gram);
 • PyjamaPapje Vanille (gebruiksklaar, 3×250 ml);
 • PyjamaPapje Biscuit;
 • Avondpapje Pompoen;
 • Yogolino Aardbei knijpzakjes;
 • Kwarkolino;
 • Difrax lepels (set van 3);
 • Slabbetje.

Lees ook: De beste babyfles volgens test en ervaringen; Difrax S-fles

Sjoprz babypakket vanaf 6 maanden

Vanaf 4 maanden heb ik mijn dochter elke dag groenten gegeven, vanaf 5 maanden elke dag groenten, fruit en brood. Maar met 6 maanden opent zich een hele nieuwe wereld van babysnacks en allerlei soorten papjes. In elk papje zit wel iets wat superbelangrijk is voor je baby en uitzoeken wat nu wat is, kan best ingewikkeld (en duur) zijn. Want wat vindt jouw kindje lekker? Wat is een goede combinatie met wat je al geeft?

Het handigste aan dit babypakket vind ik dan ook dat je dat op je gemak even uit kunt proberen. Je betaalt voor het pakket, maar je betaalt een stuk minder dan voor alle producten los. In plaats van 37,67 euro betaal je 19,95 en gratis (!) verzending.

Daarnaast zitten er Zwitsal luiers in en lotiondoekjes; naja, daar hoef ik natuurlijk niets over te zeggen. Die gebruik je toch wel!

Eerst vond ik het slabbetje wat er in zit maar een beetje dun en ik verwachtte er niet zo veel van. Zo’n reclameding, weet je wel. Maar eerlijk is eerlijk: hij is handiger dan ik dacht! Hij is inderdaad dun, maar hij houdt water grotendeels tegen. En dat is momenteel een uitkomst, want mijn dochter drinkt alleen uit ‘echte’ bekers want een tuitbeker snapt ze niet. Niet erg, maar het was altijd een waterballet. Met deze slab in de collectie, én eentje die oma van een tafelzeil heeft gemaakt (handig!!!), komen wij de week wel door.

Tot slot zit er ook een pakket Difrax-lepels in. Het is een set van 3 lepels, waarvan één om mee te beginnen. Die is niet meer relevant als je kindje al 6 maanden is, dus dan kun je het pakket beter 2 maanden eerder bestellen. De andere 2 lepels zijn voor gevorderden, jaja. De tijd gaat hard!

Die lepels zijn erg fijn, ze hapt er goed vanaf en voor mij als mama ligt hij fijner in de hand dan de lepels die ik tot nu toe had. Dat komt omdat het uiteinde rond is en wat zwaar. Dat laatste zorgde wel twee keer voor een ongelukje: Ik gebruik de Difraxpotjes om groenten en fruit in te bewaren voor mijn dochter. ‘s Middags gaf ik haar haar fruit en de lepel stond even in het potje toen ik de slap om deed. No problemo. Maar halverwege zette ik de lepel weer even in het potje en fláts daar gingen de aardbeien! En ‘s avonds gaf mijn man haar bloemkoolsmurrie en toen ging weer fláts de bloemkool over tafel. Je kunt de lepel dus niet in het potje zetten omdat de achterkant zo zwaar is!

Oordeel babypakket Sjoprz

Oké: superfijn pakket dus! Lekker uitproberen en tegelijk zitten er handige dingen in zoals de luiers, doekjes, slab en lepels. Enige nadeeltje: als je normaalgesproken goedkope luiers koopt, wordt het voordeel wat je door het pakket hebt al gauw minder. Ook de lotiondoekjes zijn niet erg goedkoop, dus als je die normaal goedkoper koopt is dat wellicht alsnog voordeliger.

Nog beter zou een pakket zijn zonder extra’s als: slab, lepels, luiers en lotiondoekjes. Dan heb je echt puur de etenswaarproducten die je goedkoper kan uitproberen. Ik bedoel: als je al genoeg slabben en lepels hebt, en je koopt goedkopere (of wasbare) luiers en lotiondoekjes… Dan kun je beter de papjes en dergelijke gewoon in de aanbieding bij een supermarkt kopen.

Nog een kleine noot: op de doos staat ‘Een uitgebreid pakket met handige producten voor jou en je kindje’, maar eigenlijk zitten er alleen dingen in voor je kindje. Natuurlijk is het handig voor de mama’s als hun kind een papje heeft, maar bij ‘handige producten voor jou en je kindje’ dacht ik gewoon dat er ook iets voor papa’s en mama’s in zou zitten. Geeft niet, maar om teleurstellingen te voorkomen…

Sjoprz-dreumespakket

Sjoprz heeft ook een pakket speciaal voor dreumessen. Dat pakket is gericht op kindjes vanaf 1 jaar. Dit zit er in de dreumesbox:

 • Pak Zwitsal luiers (maat 4+);
 • Pak Zwitsal billendoekjes met lotion;
 • Dreumesmelk 1+;
 • PyjamaPapje Multifruit;
 • PyjamaPapje 8 granen (blik 400 gram);
 • Dreumesvla;
 • Fruitreepjes banaan-appel;
 • Fruitreepjes bosbes;
 • Nestlé biscuits;
 • Difrax lepels (set van 3);
 • Slabbetje.

De spullen vertegenwoordigen een waarde van 40,45 euro als je ze los koopt in de supermarkt. Via Sjoprz kun je het pakket bestellen voor 19,95 euro inclusief gratis verzending.

Meer informatie vind je hier.

Martine Pieters-de Wit

Op koningsdag 2018 was het zo ver, ons prinsesje Hadewych Elizabet Alicia is geboren! En ik merkte al snel: wat is het belangrijk om foto's te maken, Hadewych groeit als kool!

Bij een eerste kindje horen duizend en één nieuwe vragen en nieuwe keuzes. Gelukkig is mamaliefde.nl er met alle info, eerlijkheid en een lolletje. Ik vind het super leuk om via deze blog een stukje van mijn zoek- en vindtocht in babywereld met jullie te delen!
Martine Pieters-de Wit

Latest posts by Martine Pieters-de Wit (see all)