Tag: The Ultimate Travel Tag

Op deze blog hebben jullie al het een en ander kunnen lezen over de reizen die ik heb gemaakt. Reizen is altijd een van mijn grootste hobby’s geweest. Naast de mamablogs volg ik tegenwoordig ook een aantal reisblogs. Met name de blogs die niet alleen iedere keer een andere bestemming bespreken, (die maken mijn wensenlijstje alleen maar groter), maar met name de bloggers die in het algemeen over reizen schrijven. Op een van die blogs kwam ik een aantal travel tags tegen. Die moest ik dus ook beantwoorden! Ik heb de ‘Been there, done that, bought the shirt’ en de ‘wanderlust’ travel tag gecombineerd en aangevuld, aangezien hier een hoop overlap in zit. Zo worden jullie ookniet een paar weken lang verveeld worden met travel tags. Er zijn namelijk nog veel meer leuke tags in bloggersland die op mijn wishlist staan.

Verleden

Welke landen heb je bezocht?

Ultimate travel tag - mamaliefde

Europa: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Slovenië, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland

Azië: India, Indonesië, Maleisië, Turkije

Afrika: Marokko

Amerika: Belize, Canada, Guatemala, Honduras, Mexico

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Dat is absoluut Italië, alhoewel Portugal, Griekenland en Kroatië ook wel hoog eindigen. Vooral vanwege de cultuur, natuur en het zonnige weer. In Italië en Griekenland is het ook heel erg lekker eten!

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Een plek vind ik erg lastig te noemen, daarom een top vijf;

  • De watervallen Misol-Ha in Mexico vond ik erg indrukwekkend.
  • De Taj Mahal in India.
  • Het meer Pangong Tso in Ladakh, India.
  • Het sprookjeskasteel Palacio de Pena, nabij Lissabon in Portugal.
  • Het strand bij Kuta op Lombok, Indonesië.

Lees ook: Stedentrip Lissabon met kinderen; Bezienswaardigheden & Interessante plaatsen

Wat is je favoriete city trip bestemming?

Parijs, Frankrijk

 

Misschien niet origineel, maar Parijs is en blijft toch wel een van mijn favorieten. Er is daar zoveel afwisseling, dat het nooit hetzelfde zal zijn. Ik zou nog graag een keertje naar New York willen gaan.

Noem je mooiste reismoment?

Honeymoon, Indonesië

 

Het allermooiste moment op vakantie is nog wel een ochtend in Lombok, volgens mij de laatste volledige dat dat we er waren. En ik gewoon zeker wist dat ik zwanger was. Het heeft een paar weken geduurd, maar de test gaf aan dat dat gevoel juist was geweest!

Wat is je minst leuke reiservaring?

Tijdens een city trip naar Lissabon, Portugal was de portemonnee van mijn vriendin gestolen. Alles geblokkeerd. Dus ik geld pinnen, ben ik spontaan mijn pincode kwijt. Gelukkig was de derde keer wel juist, anders hadden we het toch wel even lastig gehad…

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Mumbai, India

Het eten in Rome, Italië was erg goed. Het eten in Indonesië kan ik ook zo aanbevelen. Het lekkerste heb ik echter nog wel gegeten in India. Het wordt daar met zoveel smaak bereidt. Vooral de curry’s, de kerry ko’s (bladerdeegdriehoekjes), tandoori’s, sechuan gerechten en de sizzling chocolate desserts waren een feest om te mogen proeven. Bij ontbijt, lunch en avondeten 😉

Laat je leukste vakantiefoto zien?

Bij de verschillende vragen hierboven heb ik wat vakantiefoto’s laten zien. Op deze pagina vind je meer van mijn vakantiefoto’s.

Heden

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben wel van allebei een beetje, ik vind het fijn om vooraf enig idee te hebben hoe of wat. Maar beslis het liefste op het laatste moment. Omdat de omstandigheden meestal niet te plannen zijn. Zo lees ik me graag in, maak ik een lijstje met dingen die je kan doen. Maar beslis pas op de vakantie zelf wanneer we wat gaan doen. Afhankelijk van weer, hoe lang het voorgaande duurt, reistijd die toch afwijkt etc.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Absoluut een zonvakantie. Wintersport is leuk, ik ben graag in de bergen. Maar een beetje zon wordt zeer gewaardeerd!

Ga je liever terug naar eerder bezochte bestemmingen of zoek je nieuwe locaties op?

Nieuwe locaties. Er is nog een hele lijst van bestemmingen waar ik een keer heen zou willen gaan. Er zijn maar een paar bestemmingen waar ik echt graag terug zou willen komen.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en / of luxepaard?

De ontdekker past het beste bij me. Het liefste zie ik wat van de omgeving en de bezienswaardigheden op de bestemming, en onderweg. Genieten van het eten, de gastvrijheid van de mensen.  Anders kan je misschien beter thuisblijven.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Spullen inpakken achterin de auto, kinderen in de autostoelen, vouwwagen er achteraan. Tot ze wat ouder zijn en een tent voldoende is. En dan reizen, richting het zuiden, of naar Scandinavië. Vooraf een lijst met campings mee. En dan zien waar we uitkomen. Onderweg natuurlijk heel veel leuke dingen zien en doen. En lekker eten.

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Dat maakt me eigenlijk niet uit, gewoon het niet thuis zijn is vaak al voldoende. Het zien van nieuwe bestemmingen geeft me stiekem best wel een kick. Al kan reizen op zich best vermoeiend zijn, zeker met kinderen. Dan is een bungalow wel erg fijn om ook echt bij te komen.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Met de auto. Je hebt dan veel meer vrijheid onderweg. De reis zelf is dan ook onderdeel van de vakantie.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Een attractiepark. De ervaring leert dat dierentuinen in het buitenland heel anders zijn dan in Nederland. De omstandigheden voor de dieren zijn ook heel anders. Dan ga ik liever naar een attractiepark toe.

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Op reis gaat altijd een fototoestel mee, we hebben niet voor niets een goede als huwelijkscadeau gekregen. Een internationale pinpas, voor alle betalingen. En mijn telefoon, daarmee kan je op internet, als routeplanner, notitieblokje en communicatiemiddel. De overige materiële zaken zou je altijd nog wel lokaal kunnen aanschaffen.

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Ik ben niet echt een beauty meisje. Op dit moment zijn denk ik de billendoekjes mijn favoriet. Die zijn multifunctioneel, kan je overal voor gebruiken.

Wat is je no fail outfit voor onderweg?

De truc is laagjes; laagje onderkleding, shirt, (dun of dik) vest en broek. Naar een tropische bestemming zelfs een afritsbroek. In het vliegtuig kan het vrij koel zijn en op de bestemming veel warmer. Dikke sokken en dichte schoenen, die je makkelijk in een vliegtuig of auto uit kan trekken.

Zou je je paspoortnummer zo kunnen opnoemen, zonder te spieken?

Nee, ik heb al moeite met mijn sofi-nummer.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn man en kinderen. Zou die ervaring graag met hun willen delen. En manlief is vrij handig.

Met wie ga je meestal op reis?

Tegenwoordig met mijn familie. Vroeger veel met mijn beste vriendin.

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken? En waarom?

Lissabon. Is een mooie stad, zonnig gelegen, veel te doen, gezellige sfeer met veel terrassen. Het is alleen even zoeken naar goede restaurantjes, achteraf bleek dat we hiervoor in de verkeerde wijk waren.

Wat is je favoriete reisquote?

Er zijn verschillende quotes die ik wel mooi vind. Waaronder deze. Misschien maar eens een blog maken met favoriete quotes.

Toekomst

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Dit jaar blijven we in Nederland. Met twee jonge kinderen zien we het buitenland niet zitten. Met Pasen (op het moment dat ik dit schrijf moet dat nog komen) ga ik misschien even de grens over naar Duitsland. Meer zit er waarschijnlijk niet in dit jaar, en hoeft ook niet.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Ik moet toegeven dat de vraag oorspronkelijk enkelvoudig was. Ik heb echter nog wel een uitgebreide wishlist. Bovenaan staan binnen Europa landen als Ierland, Scandinavië en Griekenland. Buiten Europa zijn dat onder andere Australië, Zuid-Afrika en Argentinië.

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen gaan?

Ik zou nog wel een keer terug willen gaan naar Kroatie en Portugal. We hebben ook gezegd, dat als het financieel haalbaar is, we met het gezin terug zouden willen naar Lombok. Dat was wel echt een hele ervaring.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Er is heel veel wat ik wel een keertje zou willen zien. Landen waar ik niet heen zou gaan voor een vakantie zijn landen waar strijd is en onveilig zijn voor reizigers.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

De kinderen als ze ouder zijn.

Je gaat morgen op reis, geld speelt geen rol, waarheen gaat het vliegtuig?

De mooiste vraag heb ik voor het laatst bewaard 😉

Als geld geen rol speelt zou ik morgen op het vliegtuig stappen naar Australië, voor een mooie rondreis. Inclusief bezoek aan Nieuw-Zeeland en mogelijk ook de Filipijnen. Daar wordt dan natuurlijk wel even voor uitgetrokken. Dit is het enige werelddeel waar ik nog niet ben geweest.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Je bent Slovenië vergeten of telt er doorheen rijden en wat eten niet?

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top