De leukste uitstapjes voor als het regent

Als het regent binnen moeten blijven? Terwijl de muren op je af komen, of beter gezegd, op je kind. Omdat die er gewoon even tussenuit moet en zelfs een tv-marathon niet meer helpt. Waarom niet? Naast plassen stampen zijn er genoeg uitstapjes die je kan doen overdekt, of gewoon lekker buiten in de natuur voor de echte die-hard!

Lees ook: Het leukste speelgoed voor als het regent
Lees ook; De leukste activiteiten voor als het regent

Indoorspeeltuin

Ja, heel voor de hand liggend deze. Maar oh zo makkelijk. Je betaalt vaak voor de kids entree, schoenen uit en spelen maar. Af en toe komen ze terug omdat ze dorst hebben. Dus één zo’n grote kan met limonade aanschaffen, en af en toe voor je zelf een kop koffie (of bij sommige speeltuinen hebben ze zelfs wijn op de menukaart staan) en je bent klaar. Tegen lunchtijd haal je wat patatjes of een tosti en je bent zo een dag zoet. Tip: Neem wel een boek mee, of iets anders. Anders kan zo’n dagje erg lang duren!

Lees ook: Waarom een binnenspeeltuin goed is voor de ontwikkeling van je kinderen

Museum

Musea zijn momenteel alles behalve saai, ook niet voor kinderen. Steeds vaker kom je interactieve opstellingen tegen met computers of andere elementen om op een creatieve manier kennis over te brengen, of je te laten verwonderen. Er zijn ook genoeg musea met een leuke speelhoek of zomerprogramma dat aansluit bij een bepaald thema.

Lees ook: De leukste musea met kinderen

Bioscoop

In de bioscoop zit je lekker warm en droog. Hier kan je meteen die film zien die je kind graag wil zien. Of dat nu een echte kinderfilm is of al wat meer een tienerfilm. Er zijn ook speciale peuterbioscopen, waarbij je kind na afloop een diploma krijgt. Het licht wordt ook niet helemaal gedimd, zodat als je kind het donker wat eng vindt, dat geen issue is.

Lees ook: Bioscoopfilms van zomer 2017

Tuincentra

Met de Kerst doen de meeste tuincentra hun best om een mooie kersttentoonstelling te maken, maar ook in de zomer wordt er soms van alles georganiseerd. Met name Intratuin is daar heel actief in, met workshops, activiteiten etc. Zo zijn wij onlangs naar de dierentuinweken geweest en hebben een safarispeurtocht gemaakt langs de dierentuindieren en hebben ze leuk geknutseld. Aan het einde kregen ze voor het inleveren van de speurtocht ook nog eens een cadeautje!

Lees ook: Kiddiejump; springen in een jumphal

Winkelcentra

Ook winkelcentra organiseren regelmatig leuke activiteiten. Veel centra hebben ook een overdekt gedeelte of een passage, of je loopt voor de gevels langs overdekt, zodat je ook bij regen droog blijft. Van meet en greet met kinderidolen zoals het Zandkasteel of Paw Patrol tot en met knutselactiviteiten en andere uitstapjes. Alles om hun ouders maar te lokken 😉

Speelbos

Laarzen aan, regenpakje aan, regenjas aan en lekker naar buiten! Waarom zou je binnen blijven? Neem voor jezelf een paraplu mee en je kinderen vermaken zich wel. Als het erg warm is kan er ook prima in een zwembroek buiten gespeeld worden! Wie wil er nu niet van een echte modderglijbaan? De regen spoelt het wel weer schoon. En anders na afloop lekker warm douchen, droge kleding aan en een warme chocolademelk!

Lees ook: De leukste natuurspeeltuinen, blotevoetenpaden en bloemenpluktuinen van Nederland

Wat is jouw favoriete uitstapje als het regent?

Summary
Review Date
Reviewed Item
De leukste uitjes als het regent
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top