De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking op dinsdag 12 december

Komende dinsdag is er weer een staking in het onderwijs. De deuren van het basisonderwijs en speciaal onderwijs blijven deze dag gesloten. Net als bij de vorige staking in oktober springen ondernemers daar op in. De temperaturen zijn nu een stuk lager, en de termijn is korter zodat het aanbod iets kleiner is en bijvoorbeeld grote pretparken die vanwege het winterseizoen gesloten zijn nu geen speciale actie hebben. Wel zijn er met name veel schaatsbanen die extra open zijn en / of tegen een lagere entreeprijs. Ook lekker overdekt in een speelparadijs of museum kun je je prima vermaken.

Lees ook: Aanbiedingen en gratis entree van pretparken, dierentuinen en museum met kinderen

WinterparadIJS Amersfoort

Daarom is het WinterparadIJS Amersfoort op deze dag extra vroeg open. Kinderen, en hun ouders, betalen 4 euro om tussen 9.00 en 14.30 uur te kunnen schaatsen. Leerlingen van het ROC Sportcollege zijn deze dag aanwezig om de kinderen te begeleiden op het ijs. Zij geven leuke korte schaatsclinics. Jonge kinderen, die nog niet zo goed kunnen schaatsen, mogen met hun ouders naar hartenlust oefenen op de aparte krabbelbaan. Tussen 15.00 en 17.00 uur is het WinterparadIJS Amersfoort deze dag echter gesloten, in verband met een exclusieve verhuring.

Schaatshal Leiden

Ook in de Schaatshal Leiden zijn leerlingen van harte welkom om vanaf 10.30u te komen schaatsen tegen een gereduceerd tarief van 2,50.

Meer informatie vind je hier.

Maarssen on ice

Tijdens de landelijke leerkrachtenstaking, 12 december, mogen kinderen in Nederhorst den Berg en Maarssen tegen gereduceerd tarief schaatsen. Dit is een initiatief van Bart IJkhout van Nederhorst on Ice en Arjan van den Hoek van Maarssen on Ice. Voor 3,50 euro mogen kinderen de hele dag gebruik maken van beide ijsvloeren. „Op deze dag vervallen alle schoolschaatsuren, maar wij zetten onze deuren wagenwijd open.” We verlagen deze dag de entreeprijs naar €3,50, incl. de schaatshuur, zodat de kinderen deze dag toch interactief bezig kunnen zijn. Ouders, leerkrachten, wilt u eens op een andere manier kennis maken met de vrijwilligers van onze ijsbanen, dan is dit de dag om met onze “Meesters” mee te lopen. Ook de BSO’s kunnen zich op deze dag aanmelden om met de leerlingen te komen schaatsen.

Meer informatie vind je hier.

IJsbaan de Boreel

De tijdelijke ijsbaan op het plein van winkelcentrum De Boreel in Deventer gaat op dinsdag 12 december open.

Meer informatie vind je hier.

Winters Delft

Dinsdag 12 december 2017 staken de leraren in het basisonderwijs. Geen school deze dag dus ……. lekker schaatsen! Papa’s, mama’s, opa’s & oma’s, kom met je (klein)kids naar Winters Delft voor een dag vol ijspret! Speciaal voor deze dag koop je een kaartje voor slechts € 4,50. Deze aanbieding is geldig van 09.00 tot 17.00 uur en van toepassing op alle kaartjes voor kinderen tot 12 jaar én hun ouders/begeleiders. Let op: de toegang is geldig tot 17:00 uur. Daarna geldt het normale Winters Delft tarief. Op de schaatsbaan doe je mee met allerlei spelletjes; een heuse pinguïn race of een estafette. In de Brasserie Winters Delft krijg je ook nog een Winterse limonade.

Meer informatie vind je hier.

Skateland

Ook de deuren van Skateland gaan extra open in het kader van de lerarenstaking. Op dinsdag 12 december zijn ze open van 13.00 tot 20.00u. Ook hebben ze een speciale actie; je mag gratis leenmateriaal lenen en je krijgt een kop warme chocolademelk! Ook is er tussen 13.00 en 15.30u de mogelijkheid voor gratis (scoot) onderhoud.

Meer informatie vind je hier.

Jump XL Oisterwijk (en andere locaties)

Kom jij 12 december ook jumpen bij Jump XL Oisterwijk?! Wij zijn dan extra lang geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur én de hele dag spring je twee uur voor slechts € 8,50 (2e uur gratis). Reserveer wel snel je plekje via de website, want vol = vol.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad De Waterkanten

Vanwege de staking is er een extra openstelling van het zwembad in Sportcentrum De Waterkanten in Lisse. Kinderen en hun ouders kunnen die middag lekker vrij komen zwemmen. Het bad is dan geopend van 12.00 tot 15.30 uur. De entree bedraagt 4,50 euro.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad De octopus

Op dinsdag 12 december als de scholen gaan staken is het recreatiebad van zwembad de Octopus in Leusden en natuurlijk de glijbaan open van 09.00 tot 18.00 uur. Ook voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom in onze restorette.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Meent

Op 12 december staken de leraren in het basisonderwijs. Een perfecte gelegenheid om met je klasgenootjes te komen zwemmen.
Daarom gaan zij die dag extra open met leuke activiteiten en een bad vol spelmateriaal.

11:30 – 15:00 uur – stormbaan in diepe bassin
12:00 – 13:00 uur – watervoetbaltoernooi

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Does

Dinsdag 12 december is het weer zover en zullen wij een kids party organiseren! Tussen 8.30 uur en 15.00 uur in zwembad de does in Leiderdorp kan je kiezen uit verschillende activiteiten;

  • Workshop dans/Bootcamp
  • Luchtkussen festival
  • Zwemmen/ Bioscoop
  • Te gekke spellen
  • Overheerlijke lunch
  • Onbeperkt limonade
  • Disco
  • Een spetterende eindshow voor alle ouders!

Aanmelding is verplicht en dient bij de receptie gedaan te worden.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Waterlelie

Is je school gesloten op 12 december? Kom dan lekker zwemmen bij Zwembad De Waterlelie! Speciaal vanwege de staking is er extra vrijzwemmen op deze dag. Je bent welkom van 10.30 tot 14.30 uur. Op deze dag geldt het kortingstarief voor kinderen: € 4,00. Ouders betalen € 4,95. Kinderen zonder zwemdiploma moeten 1 op 1 worden begeleid door een volwassene in het water. Heb je nog een Jumbo-zwemkaartje? Dan kun je dat ook deze dag inleveren. 1 kaartje is geldig voor 1 persoon. Natuurlijk is de horeca deze dag ook open!

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Vrolijkheid

Dinsdag 12 december staken de leraren, maar ons recreatiebad is geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur. Stuur een foto van je klas naar dit bericht en de hele klas maakt kans om voor € 1,- p.p. te zwemmen. Maandag 11 december maken we de winnaar bekend.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Bongerd

De scholen gaan weer staken. Dus tijd voor een nieuwe actie: Zwemmen op dinsdag 12 december van 11:30 – 15:30 uur voor maar € 3,50! Kies je liever voor een combideal dat kan ook: Zwemmen+Frietje+Snack+Slush = € 7,50 Tevens hebben wij voor de eerste 50 zwemmers een extra verrassing!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje Center Parcs; Zwembad Heijderbos Aqua Mundo

Bioscoop

Er zijn ook veel bioscopen die extra kinderfilms vertonen op deze dag. Overdag ook voor een goedkoper tarief. Een overzicht van de leukste films en ook nog kans maken op kaartjes doe je bij Mama’s Liefste.

Tropen Museum

In het tropenmuseum mag je mee op Familiereis in ZieZo Marokko! Normaal gesproken is ZieZo Marokko alleen in het weekend en in de vakanties te boeken, maar speciaal voor deze dag maken we een uitzondering! De Familiereis is een – grotendeels onbegeleid – programma voor het hele gezin (adviesleeftijd: 6-13). Elke reis heeft een vaste aanvangstijd en duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Dus stap in, riemen vast en op naar Marokko! Je maakt een spannende reis door de medina – een doolhof van straatjes – en een busreis dwars door Marokko. Je gaat aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Dus reis mee en laat je verrassen! De instaptijden voor de Familiereis op dinsdag 12 december: 12.00, 12.30, 13.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Het museum zelf is van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Kaarten voor 12 december zijn te reserveren onder andere online. Volwassenen betalen museumentree, met een museumkaart of vrijkaart is het gratis. De kinderen mogen sowieso gratis naar binnen.

Meer informatie vind je hier.

Scheepvaartmuseum

De hele dag kunnen kinderen (van 6 tot 12 jaar) mee met de nieuwe kijk- en ontdektocht door de tentoonstelling Gamechangers van het Scheepvaartmuseum. Maak kans op een leuke prijs! Ontdek de mooiste, spannendste en vreemdste maritieme uitvindingen in de nieuwe tentoonstelling ‘Gamechangers | maritieme innovaties’. Bekijk een open duikboot, ontdek over mislukte plannen van de ‘post-en rijsmachine’ en kom erachter wat een scheepskameel is. Er zit zelfs een duikboot in die al meer dan 300 jaar geleden is uitgevonden! Duikboten gebruiken een ‘periscoop’ om boven het water uit te kijken. Op 12 december kunnen kinderen ontdekken hoe hij precies gebruikt wordt en samen met een gids zelf een eigen echte periscoop maken. Natuurlijk kan de periscoop daarna naar huis meegenomen worden! Deze activiteit start om 11.30 uur en vindt vanaf die tijd om het uur plaats met als laatste ronde 14.30 uur. Aanmelden kan op de dag zelf bij de Informatiebalie. Behalve deze activiteiten kunnen bezoekers natuurlijk ook zelf ronddwalen op het VOC-schip ‘Amsterdam’ of op avontuur gaan in één van onze andere tentoonstellingen. Deze dag is er gratis toegang voor kinderen uit het basisonderwijs (4-12 jaar) + hun ouders/begeleiders

Kijk hier voor meer informatie.

Mauritshuis

Gelukkig hoeven de kinderen die daardoor niet naar school kunnen zich niet te vervelen. Ze kunnen in het Mauritshuis de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen ontdekken met het Familie-doe-pakket, de Gouden Tour of de Speurpuzzel. En ze kunnen gratis het museum in natuurlijk. Net als elke andere dag!

Meer informatie vind je hier.

Waterlab Watermuseum

Zoek je nog een leuke activiteit voor de kinderen? In verband met de lerarenstaking is het Waterlab extra open op dinsdag 12 december!
Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen hun eigen schudbol maken en kinderen van alle leeftijden ( en volwassenen als ze dat leuk vinden ) kunnen zelf shampoo maken. Het museum is open van 11 tot 17 uur! Tot dan?! Het waterlab is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Een bezoek aan de shampoofabriek voor alle leeftijden. De Kosten: entreebewijs plus € 1,50 per activiteit.

Hier vind je meer informatie.

Teylersmuseum

Op 12 december staken de leraren van het basisschool, dus organiseren we extra activiteiten in Teylers Museum! Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan de Kunst en Vliegwerk workshop Knip en plak als Sieb (deze start om 11:00 uur, 13:00 uur en om 14:30 uur) en er zijn verschillende speurtochten voor diverse leeftijden. Laat je inspireren door de vrolijke tekeningen van Sieb Posthuma. Hij was ook het baasje van Rintje! Hij tekende, kleurde, knipte en plakte… allemaal tegelijk! Kan jij ook zo’n wonderlijke, vrolijke en kleurige wereld maken, net als Sieb? De kosten voor deze workshop zijn gratis, wel betaal je museumentree. Max. 15 deelnemers per workshop (inclusief begeleiders)

Meer informatie vind je hier.

Gemeentemuseum

Ook het Gemeentemuseum zal de gehele dag gratis te bezoeken zijn voor kinderen & een begeleider. Ook al zijn de scholen gesloten, we willen dat kinderen er een leuke en leerzame dag van kunnen maken. Een geweldige kans om doordeweeks met uw (klein)kind een bezoek te brengen aan een van onze tentoonstellingen. Speciaal voor kinderen zijn er gratis Doe-bladen verkrijgbaar bij de informatiebalie. Breng een bezoek aan de interactieve Wonderkamers of ga tussen 10:00 – 13:00 uur met het hele gezin creatief aan de slag in het Open Familieatelier.
Let op: de gratis toegang geldt alleen voor basisschoolkinderen en een begeleider.

Meer informatie vind je hier.

Doemuseum

Stakende juffen en meesters, je school een dagje dicht? Wij doen de deuren van het Doemuseum voor je open. Je bent van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Natuur Historisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch opent gratis haar deuren voor kinderen tot en met 15 jaar, zodat ze op deze schoolvrije dag toch iets kunnen leren. Tijdens een bezoek aan Het Natuurhistorisch ontdekken kinderen hoe wij dode dieren bewaren, waarom we dat doen, wat sterk water is, waarom het olifantenskelet zo stinkt, hoe je een wolf binnenstebuiten keert en mag je zelf(s) een fossiel vasthouden van meer dan 13.000 jaar oud. Speciaal op deze dag wordt er drie keer een rondleiding gegeven met verhalen en anekdotes, die normaliter niet voor kinderoren bestemd zijn … Rondleidingen: steeds maximaal 10 deelnemers en start om 11:30, 13:30 14:30. Rondleidingen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden in het museum bij de balie. Vol is vol.

Meer informatie vind je hier.

Stedelijk Museum Schiedam

In het Stedelijk Museum in Schiedam hebben kinderen altijd al vrij entree maar tijdens de stakingsdag geldt dat voor elke tweede volwassene ook. De kunst is te bewonderen vanaf het moment dat de meeste scholen normaal beginnen: 8.30 uur.

Meer informatie vind je hier.

Museon

Museon steunt de actie van harte en opent de deuren van het museum op 5 oktober tegen een gereduceerde tarief. Voor 1 euro per persoon kun je naar binnen! Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap en wil bezoekers inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze wereld, de aarde. Je komt meer te weten over hoe de aarde is ontstaan, wanneer de dino’s leefden, hoe de eerste mensen eruit hebben gezien, waar wij onze energie vandaan halen, hoe verre volken leven en hoe mensen recht en vrede kunnen bewaren. Een leuk doe-museum!

In het Museon leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde, want er zijn telkens wisselende tentoonstellingen en veel activiteiten voor het hele gezin. Op dit moment kun je alles te weten komen over de middeleeuwen, ridders en kastelen.

In Cinekid AppLab kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een stop-motion filmpje maken of een kleurplaat tot leven laten komen in 3D. Interactiviteit staat hierbij centraal in samenhang met ontdekkend leren: kinderen worden in Cinekid AppLab uitgedaagd te leren door zelf aan de slag te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Miniworld Rotterdam

Wij zijn extra open op dinsdag 12 december i.v.m. de landelijke lerarenstaking. Net als de vorige keer delen wij alleen op deze dag een gratis speurtocht uit met als thema ‘leer je stad kennen’. Voor een leuk, handig en educatief dagje uit kan je in elk geval bij ons terecht!
Miniwold is die dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Plaswijckpark Rotterdam

Omdat alle kinderen deze dag vrij zijn worden er extra activiteiten in Plaswijckpark georganiseerd en zijn er aantrekkelijke kortingen. Zo wordt er deze stakingsdag 20% korting gegeven op de entreeprijs. Deze korting is alleen geldig aan de kassa van het park. In het Restaurant in de Heuvel is er een speciale aanbieding voor de ouders, grootouders en oppas. Bij een gebakje of appelpunt in combinatie met een kop koffie voor 4,75 euro krijg je de 2e, 3e en zelfs de 4e kop koffie gratis op vertoon van je kassabon. Deze dag zal ook het Theeater geopend zijn. In het Theeater kun je de hele dag komen knutselen en zal er een doorlopende djembé workshop gegeven worden, leer Afrikaans trommelen tussen 12:00 en 15:00 uur op een echte djembé! Kortom, dinsdag 12 december gaat een leuke dag worden in Plaswijckpark! Voor zowel kinderen als volwassenen is er genoeg te doen tijdens de staking van alle leraren.

Meer informatie vind je hier.

Omniversum

Dinsdag 12 december, bij de grote staking van de basisscholen, heeft Omniversum een stunt in petto voor alle kinderen, ouders, juffen en meesters. De Haagse koepelbioscoop presenteert dan een speciaal programma met onder meer de voorpremière van de (kerst)film Sammy’s Avonturen, een VR Ride voor een euro, een spannende speurtocht en een fotoboard met Sammy. En de toegangsprijs is die dag slechts zes euro per filmticket.

Meer informatie vind je hier.

Cosmos Sterrenwacht

De Cosmos sterrenwacht in Lattrop is dan de hele dag geopend om de kinderen op te vangen. Vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen de kinderen bij de sterrenwacht terecht tegen een speciaal tarief. Er zijn rondleidingen in de filmzaal, het planetarium en in het observatorium. Alle kinderen mogen gratis een green screen foto maken. Op zo’n foto lijkt het net als of je in de ruimte zweeft of op de maan staat. Als klap op de vuurpijl kun je ook waterraketten lanceren! Schiet met een speciale lanceerinstallatie de raketten vele meters hoog de lucht in. De voortstuwing vindt plaats door een petfles voor ongeveer 1/3 te vullen met water en de rest van de fles onder druk te zetten met behulp van een fietspomp. De fles wordt ondersteboven gelanceerd. De kosten bedragen 3.50 euro per kind en 6 euro voor volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

Madurodam

Van 9 december tot en met 7 januari zijn er namelijk de Winterweken in ons park. Denk aan een magisch verlicht park met meer dan 65.000 schitterende lichtjes, besneeuwde kerstbomen (in het echt en in miniatuur), gegarandeerde sneeuwpret dankzij de sneeuwmachine, én schaatsende Madurodammertjes op de grachten. Zelfs de Elfstedentocht gaat bij ons sowieso door! Op deze dag mogen kinderen gratis naar binnen!

Meer informatie vind je hier.

Mocht je nog een uitje missen laat het dan vooral weten!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top