In de kerstvakantie worden er overal leuke events georganiseerd om de winter door te komen. Veel van deze uitstapjes zijn echt een aanrader met kinderen. De leukste en meest bijzondere activiteiten verspreid over het hele land heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Lees ook: Wat te doen op eerste en tweede kerstdag? De leukste activiteiten & uitjes met familie / gezin en kinderen
Lees ook: Overdekte uitjes & indoor activiteiten bij slecht weer / regen per provincie
Lees ook: Winter uitjes; Dagje uit genieten van sneeuw en ijs met peuters, kleuters en kinderen

Winter events (met schaatsbaan)

Steeds meer zie je ook dat de schaatsbaan wordt aangekleed en voorzien van een roetsjbaan of sneeuw. Je kan er heerlijk eten en drinken of een ijssculpturenexpo bezoeken. Kortom voldoende dus voor een volledig dagje uit. Of er worden kerstmarkten bij georganiseerd.

Amsterdamse Winterparadijs Rai

De RAI Amsterdam (in- & outdoor) is wederom omgetoverd tot dé plek voor jouw ultieme winterbeleving. Zowel overdag als ’s avonds is er genoeg te beleven. Schaats onder een deken van lichtjes op de (veel grotere) binnen- en buitenschaatsbaan, ontdek het ultieme uitzicht over Amsterdam vanuit het megareuzenrad en glijd van de tubebaan op échte sneeuw! Vier de avond in de après-skihut of op het winterfeest met onder andere Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine. Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug in Amsterdam!

Meer informatie vind je hier.

Ice*Amsterdam

Een leuk uitje in Amsterdam deze winter is de ijsbaan Ice*Amsterdam op het Museumplein, met als achtergrond het Rijksmuseum. Voor wie nog niet zo stevig op z’n benen staat worden er ook schaatslessen georganiseerd en liefhebbers zijn welkom voor ijshockey en curling. Even opwarmen na het schaatsen? Neem lekker plaats bij Brasserie Winters voor een kopje warme chocolademelk. Ook zijn er natuurlijk typisch Hollandse wintergerechten zoals stamppot en kaasfondue te verkrijgen.

Meer informatie vind je hier.

Cool Event Scheveningen

Deze winter is de Haagse badplaats Scheveningen weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee met de inmiddels bekende 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’. Op de 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen kan jong en oud iedere dag schaatsen. De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse dranken en gerechten. Naast de schaats- en roetsjbaan worden er gedurende het Cool Event diverse