De komende twee weken is het weer tijd voor de herfstvakantie; eerst regio noord en midden van 15 oktober tot en met 21 oktober en vervolgens regio zuid van 22 oktober tot en met 30 oktober. Met een beetje geluk is het nog mooi weer en heerlijk om eropuit te gaan. En anders zijn er meer dan genoeg overdekte ideeën zoals naar een museum. De herfstvakantie is bijvoorbeeld een prima gelegenheid om naar het museum te gaan, zij organiseren allemaal speciale activiteiten zodat het alles behalve saai is! Maar wat zijn nu leuke ideeën om te doen en voor welke leeftijd? Uit de inbox van de mail en van het internet heb ik de volgende tips verzameld.

Lees ook: Thema herfst inspiratie; activiteiten, spelletjes, knutselen en recepten
Lees ook: Herfst activiteiten en knutselen met kinderen in thema
Lees ook: Overdekte uitjes & indoor activiteiten bij slecht weer / regen per provincie

Inhoudsopgave

Legoworld – Jaarbeurs Utrecht

Ook deze herfstvakantie vindt het grootste LEGO-evenement ter wereld plaats in Utrecht. Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO-paradijs. Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en een kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Legoworld 2018

Doe’s Gek – IJsselhallen Zwolle

Doe’s Gek komt in de herfstvakantie naar de IJsselhallen in Zwolle. Ruim 15.000 m² kinderplezier waar kinderen worden uitgedaagd om te kijken, voelen, proeven, luisteren en vooral om GEK te doen. Doe’s Gek is een compleet dagje uit voor de hele familie! Bij Doe’s Gek is er het LEGO-thema aanwezi