Tweede verjaardag

De tweede verjaardag van onze dochter. Wat een mooie dag was dat zeg. Vooraf was er gewaarschuwd voor regen. Dat viel dus behoorlijk mee, in de ochtend trokken we al naar buiten om heerlijk van het zonnetje te genieten. Uiteindelijk pas tijdens het voetbal ‘s-avonds is er een kort buitje overgetrokken waarna al snel de zon weer ging schijnen. Gedurende de dag zijn er zoveel foto’s gemaakt die ik allemaal zo leuk / bijzonder vind dat ik niet kan kiezen. Daarom heb ik er maar een filmpje van gemaakt. Wil je toch de foto’s zien dan kan je op facebook terecht.

De ochtend begon lekker rustig, pas rond half twaalf kwam de eerste visite aanzetten. Tijd genoeg om dus even lekker te knuffelen, uitgebreid in bad te gaan en de eerste kaarten en cadeautjes uit te pakken. Zo’n leuk idee van de mamagroep op facebook om naar iedereen kaartjes te sturen. Onze peuter vond het stuk voor stuk een cadeautje, ze werden dan ook zorgvuldig uitgepakt met veel ooh’s en aah’s en wow! Ze kregen zelfs voorrang op de cadeautjes die met mooi glinsterpapier waren ingepakt! Het leuke is dat een deel nog onderweg is. Die komen pas op dinsdag aan.

De eerste visite betekend ook de eerste cadeautjes. Lekker samen uitpakken en een beetje ontdekken. Als er wat meer mensen zijn en iedereen is voorzien van koffie en thee is het tijd voor taart. Helaas durft ze de kaarsjes niet uit te blazen, gelukkig is opa zo stoer om wel even te helpen. Het is zulk mooi weer dat we met de taart naar buiten verhuizen. Lekker genieten van het mooie weer, niet te warm en koud. Er wordt heerlijk gespeeld door de kinderen.

Als het dan slaaptijd is vertrekt de eerste ronde visite, de eersten van de tweede ronde zijn al binnen. Heerlijk relaxed dus, niet iedereen tegelijk zodat je ook voor iedereen aandacht hebt. Binnen staat de tafel met hapjes en drankjes zodat er ook niet telkens gelopen hoeft te worden. Nieuwe mensen betekend ook nieuwe cadeautjes! Een voor een kruipt ze op schoot om ze uit te pakken. En als er dan kinetisch zand uitgepakt is moet daar natuurlijk gelijk mee gespeeld worden! Het cadeau van de dag.

Rond half vijf wordt er geïnventariseerd wie er blijven eten zodat er last minute boodschappen gedaan kunnen worden. Gelukkig zijn we nog snel op tijd, aangezien de supermarkt voor de gelegenheid een uur eerder sluit. Natuurlijk eten we vandaag Mexicaans, lekker en makkelijk. Iedereen kan zo opscheppen wat hij / zij lekker vindt. Precies op tijd voor het begin en de korte regenbui is alles naar binnen verhuisd.

Daar zitten we klaar voor het voetbal. De voorspelling luidt 2-1 voor Nederland, gedurende de wedstrijd wordt hier toch op teruggekomen en omgedraaid. Maar dan, in de laatste vijf minuten gebeurd er een wonder. Zaterdag zitten wij weer voor de buis!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 7 )

  • Nog gefeliciteerd! Verjaardagen moet je vieren, zolang als het kan.

  • wat een schatje! Gefeliciteerd!

  • Wat super zeg ook van die kaarten zeg, leuke mamagroep!

  • Van harte nog! en wat een knap kindje!

  • Leuk zeg. Van harte gefeliciteerd! Alweer een peuter. Mijn baby is vandaag 11 maanden en al bijna dreumes. Waaah kan het me nog niet voorstellen.

    • Dank je, heel bijzonder die ‘transformatie’ van baby naar dreumes. Het gaat dan opeens allemaal zo snel, en een jaar later weer. Dan worden ze opeens zo wijs.

  • Te laat maar alsnog gefeliciteerd. Je kunt zien dat jullie een leuke dag hebben gehad. Haar haar zit zo leuk met die invecht. Ik wou dat ik dat kon haha.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top