Vorige week lazen jullie een blogje waarin ik in het algemeen tips gaf voor het organiseren van een themafeest. Jullie konden ook al lezen dat de keus gevallen is op het organiseren van een onderwater themafeest. Onze dochter is er helemaal happy mee, ze roept de hele dag visje visje en doet dan haar handjes bij elkaar. Dat gaat dan net zo lang door tot ik voor haar het liedje “visje in het water’ zing. Mijn idee was om in eerste instantie te laten zien welke projectjes ik was begonnen met uitwerken. Vanwege de vakantie is hier nog niet veel van gekomen. Dus bij deze een inspiratiebord met een korte uitwerking van hoe ik van plan ben om het aan te pakken. De praktijk houden jullie dan nog te goed.

Thema verjaardag: onderwater thema - mamaliefde

Decoratie

 1. Feestmutsen; bij een verjaardag horen natuurlijk ook feestmutsen. Deze eenvoudige witte mutsen met een sticker passen perfect binnen het thema.
 2. Papieren visjes; van vellen papier vouw je eenvoudig deze visjes. Een groot vel vouw je als een harmonicavorm op. Vervolgens knip je een driehoekje die je gebruikt als staart en een zwarte bal / stip voor het oogje.
 3. Tropische vissen; De basis van deze tropische vissen is een papieren bordje. Door deze te verven en met papier te versieren krijg je een hele school tropische vissen. Met stroken blauw crêpepapier in verschillende tinten kan je een mooie achtergrond creëren.
 4. Lantaarn inktvissen; mocht je ergens op zolder nog een aantal bollampionnen hebben liggen, dan kan je hier met een paar stroken vliegerpapier aan de onderkant en een randje frutsels hele mooie inktvisslingers van maken. Zo’n lampionnenverlichtingssnoer zal ook een mooi resultaat geven.
 5. Windvaanvissen; ook hiervoor gebruik je de lampionnen. Door hier een staart, vinnen en gezicht op te plakken creëer je echte visjes.
 6. CD-vissen; de oude cd’s kan je goed voor dit project gebruiken. Door hier een paar strassteentjes op te lakken en voor het raam op te hangen zorg je voor een mooi licht schouwspel in de kamer. Ook leuk voor op de slaapkamer.
 7. Haaientanden; deze haaientanden zijn heel leuk als je van plan bent een photobooth idee op je verjaardag te organiseren. Of bij een kinderverjaardag als deuropening.

Snacks voor op de buffettafel

 • Jello-water met visjes en bootjes; Laat water, gelatine en blauwe koelstof afkoelen in de koelkast. Halverwege leg je hier een visje in of na afloop een mandarijntje met een prikker. Klaar zijn de glaasjes.
 • Bowl met inktvis; blauwe limonade met ijsblokjes en een inktvis van bijvoorbeeld marsepein of spekjes.
 • Viscupcake; een eenvoudige cupcake met topping van roombotercreme afgemaakt met een prikker waarop een vis staat afgebeeld.
 • Viscupcakes; cupcakes met een marsepeinen laagje in diverse kleuren. Met smarties als schubben en een gezichtje.
 • Zoute, zoete en gezonde snacks; blauwe smarties, chipjes in visjesvorm en knakworst / groentenvisjes.
 • Thema diner met inktvis en visjes en salade; smarties en mozarellastick octopussen met visjes.
 • Buffettafel; diverse gerechtjes
 • Cupcakes (en als je de link volgt meer uitgewerkte ideeën) cupcakes met blauwe roombotercreme en marsepeinen decoratie.

Hebben jullie wel eens een themafeest georganiseerd?