Toen ik nog maar een klein meisje was, was het helemaal hip; de tuinbroek. Met name die van het merk Cars. Ik weet nog hoe ik na lang zeuren er één kreeg. Lichtblauw met ruitjes. En dat ik hem vervolgens het liefste iedere week wel een keer droeg. Het voordeel van een tuinbroek zijn de verstelbare bandjes bij de schouders zodat ze gelukkig ook wat langer meegaan. Regelmatig zijn er trends die terugkomen; de afgelopen jaren werd de spijkerbroek al weer wat vaker gespot maar dit jaar kan je er echt niet meer omheen! Met name voor de meisjes en vrouwen is dit één van de trends.

Voor ieder wat wils

Bron stoere crème tuinbroek & Bron:  Jupsuit poederroos met centuur

Voor de wat frissere dagen heb je de lange denim tuinbroek tot op de grond, in de blauwe spijkerstof of in het wit en zwart. Vaak lijkt het meer op een gewone broek waaraan tuinbroekbretels zijn toegevoegd. Prima te combineren met bijvoorbeeld een blouse of een shirt eronder.

Bron: denim tuinbroek met rits  & Bron: Tuinbroek met wassing

Naast de klassieke tuinbroekversie met bretels zijn er ook een aantal jumpsuits en playsuits die op deze trend inspelen. Deze zijn gemaakt van een soepele denimstof zodat er niets af gaat aan het comfort en beweging en de kinderen er heerlijk in kunnen bewegen en spelen.

Bron: katoen tuinbroek met borstzakje & Bron: salopettes met gezicht

Voor de wat warmere dagen heb je de salopette; een korte variant van de tuinbroek die er heel hip uitziet. De tuinbroeken zijn er ‘naturel’ of voorzien van patches of studs en parels die ze heel hip maken.

Bron: tuinjurk met kat & Bron: donkere tuinrok met bloem.

Liever een rok; geen probleem. Je hebt ook een soort ‘tuinjurkjes’ met aan de onderkant een rok. Vaak met een kort rokje, maar er zijn ook maxiskirt dungarees en skaterskirt tuinrokjes varianten van de tuinbroek te vinden.

En het beste van alles; deze trend is er niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de dames zijn de tuinbroeken in diverse varianten te vinden. Zeker een geschikte trend dus om te twinnen met je kind!

Je koopt deze salopettes onder andere bij Esprit, Bol.com of de Hema.

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock