Ook al is het nu nog veel te koud, de zomer komt echt. Je ziet het al aan hoe groen alles is. Ik kan niet wachten tot de zon er eindelijk echt is en we met z’n allen naar buiten kunnen verhuizen. Want de zon en buiten zijn maakt gelukkig. In deze blog vind je te gekke, makkelijke, uitdagende en superleuke DIY-projecten voor buiten in de tuin. Wist je dat kinderen het leuk vinden als papa of mama lekker meespeelt? Met deze geweldige dingen in de tuin vergeet je zelf ook de tijd.

Zandbak DIY

Een all-time-favourite is natuurlijk de zandbak. Letterlijk elk kind vindt dat leuk en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. De fijne motoriek wordt ontwikkeld door het spelen met het zand. Daarnaast kun je met zand zo ongeveer alles maken wat in je fantasie opkomt, daardoor ontwikkelt het kind de fantasie en creativiteit. Verantwoord spelen ten top. En ja ik weet het, dat zand zit overal. Maar we hebben een stofzuiger en een wasmachine…

Zandbak autobaan

Wil je in een middagje de gaafste zandbak van de buurt maken? Dan zit je met dit project goed. Het enige wat je nodig hebt is: zwarte verf, witte verf en eventueel twee plankjes voor de parkeerplaatsen.

Verborgen zandbak

Zit je eigenlijk niet zo te wachten op een zandbak in je tuin? Bouw hem dan gewoon in, why not? Even zand aanvegen, deksel weer dicht en: weg kidsproof tuin, welkom strak BBQ-tuintje!

Een zandweggetje…

Stoere auto’s hebben natuurlijk niet voor niets van die grote banden. Door één weggetje in de zandbak te leggen, wordt de fantasie van kinderen (opnieuw) geprikkeld. Pak een kop thee en observeer stiekem wat je kind allemaal voor verhalen vertelt tijdens het spelen. Je staat versteld! Deze kan je zelf maken of hier Way2Play kopen.

Zandbak mét verlichting

Hoe gaaf is het als je in het donker nog even in de zandbak mag spelen. Papa of mama moeten vast in de buurt blijven, en zo net voor het slapen gaan is het zandtechnisch gezien niet helemaal fijn… Maar fotogeniek is het natuurlijk wel.

De zandbak + speeltoestel

Simpel, maar o zo leuk. Door op de deksel van de zandbak verschillende zandglijbanen en trechters te bevestigen wordt spelen met zand nog veel leuker.

Het zandschip

Het is niet moeilijk te maken, het ziet er geweldig uit én je kindje is beschermd tegen de zon: wat wil je nog meer?

De zandboot

Met deze zandbak hoor je binnen no-time ‘aye aye kapitein!’ door de tuin,

Lees ook; De leukste zandbakken voor kinderen

Spelen met water

Zand en water; dat is voor de meeste kinderen genoeg om uren bezig te zijn. Het kan natuurlijk geen kwaad om de zin om te spelen (en de schermpjes weg te leggen) wat op te wekken door te gaaf speelgoed. Als je kind al wat ouder is, vindt hij/zij het leuk om te helpen (te kijken) naar hoe zijn speelgoed gemaakt wordt. En dan daarna trots tegen vriendjes zeggen dat ‘míjn papa/mama dit gemaakt heeft!’.

Een oude badkuip

Bij grote kringloopwinkels komt er regelmatig een oude badkuip voorbij. En anders staan er genoeg op Marktplaats… voor dit geweldige zwembad in je tuin. Nu kun je eindelijk zeggen dat je een zwembad in de tuin hebt.