Oké, het was niet zo de bedoeling. Afgelopen dinsdag was de laatste peuterspeelzaal ‘schooldag’ van zoonlief. Dochterlief had vorige week al haar laatste dag gehad toen ze vier jaar was. Die avond was ik net de keuken ingelopen om te gaan koken toen het oog van zoonlief bij het opendoen van de koelkast viel op een banaan. Hij wilde niet ‘eten’, maar banaan. Dochterlief gaf daarop aan dat ze ook niet wilde eten maar een boterham wilde. Ik had dus al bedacht om zelf hamburgers te gaan maken (en daar dan wat groenten in te verstoppen) zodat ze toch een boterham hadden als een warme maaltijd. Echter bleven ze zeuren en aan mijn been hangen. Dan komt van koken niet veel, dus ik had al twee boterhammen uit de kast gepakt. Toen ik bedacht dat we het begin van de vakantie wel op een andere manier konden vieren. Namelijk met een echte “begin-van-de-vakantie”-borrel. Ik had net de boodschappen gedaan dus genoeg in huis. 

Ik pakte de hapjesschaal en vulde die met plakjes worst, reepjes kaas (bij gebrek aan blok kaas), nog een zakje popcorn van de traktatie, snoeptomaatjes, plakjes komkommer, druifjes, plakjes banaan en mandarijnen. Gewoon wat groente, fruit, vlees en wat lekkers dat vooral lekker snel en makkelijk is. Ik twijfelde nog om wat gehaktballen te maken, maar de schaal lag al vol zodat ik me afvroeg of ze dat wel op zouden krijgen. Geen ingewikkeld gedoe dus met tapas of wat dan ook en lekker veel vitamines ;-) In twee schaaltjes legde ik een pakje met crackers zodat ze ook wat te knabbelen hadden. Glaasje water vullen en neerzetten op tafel. Voor de gelegenheid mochten ze ook aan de salontafel eten en tv kijken.

Traditie: Begin-van-de-vakantie-borrel - Mamaliefde.nl

Oftewel, beetje improviseren, vijf minuten werk en de kinderen vonden het fantastisch. En mama kon daarna alsnog de keuken induiken om toch twee hamburgers te bakken voor onszelf ;-) Dat was trouwens niet zo’n slim idee, of in ieder geval de popcorn op de schaal niet want de kruimels daarvan lagen al snel door de hele woonkamer op de grond zodat ik voor de derde keer die dag kon stofzuigen… Wat uiteindelijk gehaktballetjes werden waar zoonlief er toch ook een paar van afgetroggeld heeft. Maar toch. Een prima lazy start van de vakantie, daarna begon het zonnetje ook weer te schijnen dus kom maar op. Dit mag van mij wel een traditie worden als ik het volgend jaar niet vergeet!

Latest posts by Linda (see all)