In dit huis wordt er natuurlijk ook tv gekeken. Alleen al vanwege de handige ingebouwde oppasfunctie. Ideaal als je even rustig wilt koken, of je stuiterende dreumes rust wilt geven zodat je jongste rustig aan de borst kan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die functie misbruikt wordt. Dan verliest die namelijk zijn waarde. Is het niet meer bijzonder. Vandaag deel ik de favoriete programma’s hier in huis. Voornamelijk korte programma’s van hooguit tien minuten.

Lees ook: Leukste netflix series en films voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Populaire kinderfiguren en tv karakters
Lees ook: Juf Roos; de leukste kindermuziek en liedjes bekend van youtube, tv en theater. 

Angelina Ballerina


Angelina is een muis die graag ballerina wilt worden. In het begin een vrij jonge muis die allerlei avonturen beleefd op school / dansles. Tegenwoordig krijg ik het gevoel dat ze het high school tijdperk in is gegaan en spreken de onderwerpen denk ik iets minder aan. Peuter maakt het echter allemaal niets uit. Die vind dit karakter helemaal geweldig en zwiert rustig mee. Gebaseerd op een kinderboekenserie en te zien op Zappelin.

Blaze en de Monsterwielen


Ga samen met de snelste Monsterwielen, Blaze en zijn bestuurder AJ, in Schakelstad op pad en maak nieuwe vrienden, versla de valsspeler Crusher en gebruik snelheid, stunts en wetenschap om te winnen! Klaar? KNALLEN MAAR!

Bubble Guppies


Ga mee naar de wonderlijke onderwaterwereld van de ‘Bubble Guppies’! Deze nieuwsgierige aagjes maken de mooiste en meest leerzame avonturen mee in hun onderwaterschool in de fictieve stad Bubbletucky.

Bumba


Deze gele clown blijft favoriet, al geeft ze dit iets minder vaak aan dat ze het wil zien. Deze kijkt ze met enige regelmaat op youtube, of komt voorbij op Zappelin. Op youtube kijken we vaak ook naar uitzendingen van het theaterprogramma. Waarbij ze op reis gaan of twee kinderen hun verjaardag vieren. Een groot deel van de karakters kan ze benoemen, terwijl ik daar nog steeds moeite mee heb. Vooral de lachende kinderen tussendoor vind ze super.

Lees ook: Voorstelling: Bumba in dromenland show vanaf welke leeftijd

Brandweerman Sam


Brandweerman Sam is een Welshe kinderserie voor televisie, oorspronkelijk uitgezonden door de lokale televisiezender S4C vanaf 1987. De televisieserie toont de avonturen van een brandweerman in het fictieve Welshe dorpje Pontypandy. Pontypandy is in de Nederlandstalige reeks vertaald als Piekepolder

Buurman & Buurman


Een onderdeel uit Klokhuis dat nu een eigen serie heeft. Zelf vind ik er niet zoveel aan, maar dreumes vindt het helemaal geweldig. Zijn korte afleveringen over twee buurmannen (kleipoppen) die erg grappig kunnen zijn.

Dora the Explorer


Dora en haar aapje Boots vindt dreumes erg gezellig. Echt de vragen beantwoorden lukt nog niet, maar vaak is het wel die, die. We kijken meestal dan samen tv, dus ik herhaal de vragen voor haar en doe mee met de opdrachtjes. In het programma wordt er regelmatig Engelse taal gebruikt. Diego (Spaans) en Ni Hao Kai (Chinees) zijn soortgelijke programma’s.

Het Zandkasteel


Heeft een beetje wat weg van de Teletubbies. Dit zijn levensgrote poppen die in een zandkasteel wonen en samen dingen doen. Tussendoor komen er andere filmpjes.

Kleine prinses


Dit is een van de programma’s die (momenteel) vlak voor Sesamstraat wordt uitgezonden. Dit is een tekenfilm dat gaat over een prinsesje die iedere keer nieuwe avonturen beleefd in haar paleis. Vooral gewoon lekker vrolijk.

Mascha de Beer


Mascha de Beer is nog niet zo heel lang favoriet. Toch vind ze deze beer en het kleine meisje helemaal super. Vaak beleven ze hillarische avonturen waarbij peuter dubbel ligt van het lachen. Zowel te zien op Zappelin als Netflix.

Mickey Mouse Clubhuis


Mickey Mouse hoeft maar in beeld te verschijnen en ze begint met stuiteren, bij wijze van spreke. Mickey Mouse Clubhuis is een serie die zowel op Netflix, Zappelin als Disney Junior te zien is. En niet voor niets. Mickey neemt je mee naar zijn clubhuis waar hij samen met zijn vrienden een avontuur beleeft. Gedurende het avontuur zijn er een paar ‘problemen’ die met behulp van Toodles. Die beschikt over vier voorwerpen waarmee dit opgelost kan worden. Ze vind het erg leuk om aan te wijzen, of om mee te tellen. Natuurlijk komt altijd alles goed en dan eindigen ze met hun clubhuislied. Waarbij peuter altijd vrolijk mee staat te dansen.

Nella de Ridderprinses


Nella is meer dan alleen maar een prinses, en meer dan alleen maar een ridder. Ze is de ridderprinses! Met de hulp van haar vrienden Sir Garret, Trinket en Clod verlegt ze in elk avontuur grenzen, overtreft ze verwachtingen en vecht ze voor gerechtighei