In dit huis wordt er natuurlijk ook tv gekeken. Alleen al vanwege de handige ingebouwde oppasfunctie. Ideaal als je even rustig wilt koken, of je stuiterende dreumes rust wilt geven zodat je jongste rustig aan de borst kan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die functie misbruikt wordt. Dan verliest die namelijk zijn waarde. Is het niet meer bijzonder. Vandaag deel ik de favoriete programma’s hier in huis. Voornamelijk korte programma’s van hooguit tien minuten.

Lees ook: Leukste netflix series en films voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Populaire kinderfiguren en tv karakters
Lees ook: Juf Roos; de leukste kindermuziek en liedjes bekend van youtube, tv en theater
Lees ook: Netflix, Videoland, AmazonPrime of Disney+; wat is het meest interessant met kinderen?

Angelina Ballerina


Angelina is een muis die graag ballerina wilt worden. In het begin een vrij jonge muis die allerlei avonturen beleefd op school / dansles. Tegenwoordig krijg ik het gevoel dat ze het high school tijdperk in is gegaan en spreken de onderwerpen denk ik iets minder aan. Peuter maakt het echter allemaal niets uit. Die vind dit karakter helemaal geweldig en zwiert rustig mee. Gebaseerd op een kinderboekenserie en te zien op Zappelin.

Blaze en de Monsterwielen


Ga samen met de snelste Monsterwielen, Blaze en zijn bestuurder AJ, in Schakelstad op pad en maak nieuwe vrienden, versla de valsspeler Crusher en gebruik snelheid, stunts en wetenschap om te winnen! Klaar? KNALLEN MAAR!

Bubble Guppies


Ga mee naar de wonderlijke onderwaterwereld van de ‘Bubble Guppies’! Deze nieuwsgierige aagjes maken de mooiste en meest leerzame avonturen mee in hun onderwaterschool in de fictieve stad Bubbletucky.

Bumba


Deze gele clown blijft favoriet, al geeft ze dit iets minder vaak aan dat ze het wil zien. Deze kijkt ze met enige regelmaat op youtube, of komt voorbij op Zappelin. Op youtube kijken we vaak ook naar uitzendingen van het theaterprogramma. Waarbij ze op reis gaan of twee kinderen hun verjaardag vieren. Een groot deel van de karakters kan ze benoemen, terwijl ik daar nog steeds moeite mee heb. Vooral de lachende kinderen tussendoor vind ze super.

Lees ook: Voorstelling: Bumba in dromenland show vanaf welke leeftijd

Brandweerman Sam


Brandweerman Sam is een Welshe kinderserie voor televisie, oorspronkelijk uitgezonden door de lokale televisiezender S4C vanaf 1987. De televisieserie toont de avonturen van een brandweerman in het fictieve Welshe dorpje Pontypandy. Pontypandy is in de Nederlandstalige reeks vertaald als Piekepolder

Buurman & Buurman


Een onderdeel uit Klokhuis dat nu een eigen serie heeft. Zelf vind ik er niet zoveel aan, maar dreumes vindt het helemaal geweldig. Zijn korte afleveringen over twee buurmannen (kleipoppen) die erg grappig kunnen zijn.

Dora the Explorer


Dora en haar aapje Boots vindt dreumes erg gezellig. Echt de vragen beantwoorden lukt nog niet, maar vaak is het wel die, die. We kijken meestal dan samen tv, dus ik herhaal de vragen voor haar en doe mee met de opdrachtjes. In het programma wordt er regelmatig Engelse taal gebruikt. Diego (Spaans) en Ni Hao Kai (Chinees) zijn soortgelijke programma’s.

Het Zandkasteel


Heeft een beetje wat weg van de Teletubbies. Dit zijn levensgrote poppen die in een zandkasteel wonen en samen dingen doen. Tussendoor komen er andere filmpjes.

Kleine prinses


Dit is een van de programma’s die (momenteel) vlak voor Sesamstraat wordt uitgezonden. Dit is een tekenfilm dat gaat over een prinsesje die iedere keer nieuwe avonturen beleefd in haar paleis. Vooral gewoon lekker vrolijk.

Mascha de Beer


Mascha de Beer is nog niet zo heel lang favoriet. Toch vind ze deze beer en het kleine meisje helemaal super. Vaak beleven ze hillarische avonturen waarbij peuter dubbel ligt van het lachen. Zowel te zien op Zappelin als Netflix.

Mickey Mouse Clubhuis


Mickey Mouse hoeft maar in beeld te verschijnen en ze begint met stuiteren, bij wijze van spreke. Mickey Mouse Clubhuis is een serie die zowel op Netflix, Zappelin als Disney Junior te zien is. En niet voor niets. Mickey neemt je mee naar zijn clubhuis waar hij samen met zijn vrienden een avontuur beleeft. Gedurende het avontuur zijn er een paar ‘problemen’ die met behulp van Toodles. Die beschikt over vier voorwerpen waarmee dit opgelost kan worden. Ze vind het erg leuk om aan te wijzen, of om mee te tellen. Natuurlijk komt altijd alles goed en dan eindigen ze met hun clubhuislied. Waarbij peuter altijd vrolijk mee staat te dansen.

Nella de Ridderprinses


Nella is meer dan alleen maar een prinses, en meer dan alleen maar een ridder. Ze is de ridderprinses! Met de hulp van haar vrienden Sir Garret, Trinket en Clod verlegt ze in elk avontuur grenzen, overtreft ze verwachtingen en vecht ze voor gerechtigheid. Nella is een heldin als geen ander en blijft altijd trouw aan wie ze is: een vastberaden, krachtige en moedige ridderprinses.

Nijntje


Dit programma kan natuurlijk niet ontbreken. De filmpjes kijkt dreumes voornamelijk op de tablet. Maar worden ook op tv uitgezonden. De film Nijntje naar de Dierentuin vond ze vorig jaar ook helemaal geweldig.

Op stap met Dirk Scheele


De zanger Dirk Scheele heeft zijn eigen programma. In de huidige serie gaat hij op stap. Zo gaat hij een aflevering naar een kinderboerderij en circus. Natuurlijk zingt hij ook zijn eigen liedjes.

Paw Patrol


PAW Patrol is een Canadees-Amerikaanse kinderserie die voor het eerst op 12 augustus 2013 door Nickelodeon werd uitgezonden. Hoewel beschouwd als een Nick Jr.-serie, wordt de serie ook uitgezonden op Nickelodeon en TVOKids.

Peppa Pig


Peppa Pig is een Britse animatieserie geregisseerd en geproduceerd door Astley Baker Davies. In Nederland zijn er drie seizoenen en twee speciale afleveringen nagesynchroniseerd, uitgezonden in het ochtendblok van Nickelodeon. Het eerste seizoen was te zien op Videoland en het tweede en derde seizoen op Netflix

Piet Piraat


Ook een programma van de Belgische Studio 100. Gaat over drie piraten en een piratenvrouw die op hun boot van alles en nog wat beleven. Ze hebben ook een aantal films gemaakt.

Pingu


Eerlijk gezegd snap ik niet wat ze aan deze pinguïns vindt, maar onze dochter vind het geweldig. Een zZwitserseklei animatie serie waarbij de verhalen worden verteld over een aantal pinguïns die leven op Antartica, met Pingu als jonge pinguïn die nog veel moet leren. Het zijn vaak korte filmpjes die draaien om een korte situatie. Er wordt alleen pinguïntaal gesproken, dus makkelijk te volgen. Zowel te vinden op Zappelin als Netflix.

Sesamstraat


Sesamstraat staat met stipt op nummer 1. Een educatief verantwoord programma, met iedere dag een nieuw thema. Er zijn meerdere korte filmpjes die na elkaar vertoond worden en samen een geheel vormen. Iedereen kent dit nog wel van vroeger. Zodra dreumes het deuntje hoort stevent ze al af op de tv. Met name het tijdstip; kooktijd is ideaal. Dan heb ik een klein half uurtje om de maaltijd te bereiden. Kunnen we daarna gelijk aan tafel.

Shimmer & Shine


Shimmer and Shine Is een Canadees-Amerikaanse animatieserie gemaakt door Farnaz Esnaashari-Charmatz voor Nickelodeon en Treehouse. De serie ging in premiere op 24 augustus 2015.

Sofia het prinsesje


Prinsessen doen het altijd wel erg goed bij onze peuter. Zeker Sofia het prinsesje die voor een deel overeenkomt met haar eigen naam. Te zien op Disney Junior als prinses die opgroeide als ‘gewoon’ meisje en nu naar een prinsessenschool gaat en daar van alles leert. Ook is er een uitzending dat ze op reis zijn en kennismaken met de onderwater wereld. De bekende Disney prinsessen komen regelmatig langs in deze serie. Het valt op dat er rondom deze prinses heel veel merchandise te verkrijgen is. Vooral gericht op zeer jonge meisjes van haar leeftijd. Er is zelfs een hele leefwereld online waarin kinderen spelletjes kunnen spelen en daarmee sterren verdienen om nog meer kleding te kopen voor hun prinses of om kamers in te richten.

Thomas de Trein


Dit vrolijke programma over treintjes komt uit Engeland en is nagesynchroniseerd. Thomas en zijn vriendjes beleven iedere keer weer een nieuw avontuur op het eiland waar ze zitten. Er zijn ook een aantal personen zoals de conducteur en graag die een rol spelen. Echt een typisch Engels karakter dus.

Top Wing


Welkom op de Top Wing-academie, waar de beste cadetten hun vaardigheden testen om volwaardige reddingsvogels te worden. Ontmoet Penny, Swift, Brody en Rod tijdens hun opleiding tot reddingsvogels!

Woezel en Pip


In de sinterklaastijd werd dit regelmatig uitgezonden. Er is dan een presentatrice die een verhaaltje begint met voorlezen, en vervolgens overgedragen wordt aan de poppenspelers. Dezelfde opzet dus als de theatershow. Ook de tekenfilmpjes op de tablet kijkt dreumes graag. Vrolijke liedjes, aansprekende thema’s en gewoon lekker gezellig.

Zack en Quack


Zack & Quack is een geanimeerde serie die de avonturen volgt van de dynamische en avontuurlijke jongen Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in het meest waanzinnige pop-up boek ter wereld!

Wat kijken jullie kinderen graag?