Top 20 kerstfilms op Netflix (Nederlands & Engels)

Vandaag staat het al de hele dag in de teken van kerstfilms; voor de allerjongsten Nederlands gesproken, familiefilms voor een heerlijk middagje samen en nu tot slot de films die leuk zijn voor mama’s en papa’s (of de oudste kinderen) als de rest op bed ligt. Of je nu op zoek bent naar een klassieker, een romantische film of een komedie. Lekker samen onder een dekentje op de bank dicht tegen elkaar, wijntje erbij… Naast Nederlandstalige films zijn er op Netflix ook veel echte familiefilms te vinden, weliswaar Engels gesproken maar wel Nederlands ondertiteld. Ook steeds meer Netflix Originals zoals Christmas Inheritance en A Christmas Prince.

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

Paw Patrol; Pups redden Kerstmis

Helaas niet op Netflix, maar we een absolute aanrader. De Paw Patrols zijn tenslotte erg populair bij heel veel kinderen. Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!

 

 

Trolls Holiday Special

Het vervolg op de supervrolijke film van de Trolls met koningin Poppy in de hoofdrol. Speciaal in een kersteditie. Wanneer de Koningin van de Trollen, Poppy, ontdekt dat de Bergens die nu hun vrienden zijn geen echte feestdag hebben, vraagt ze haar vrienden, Tak en het Snack Pack, om haar te helpen vakantie te brengen naar de Bergens. Samen gaan ze op een heerlijk eigenzinnig avontuur om de Bergens te helpen, maar willen zij eigenlijk wel geholpen worden? Zoals ook in de vorige aflevering is de muziek is niet te stoppen in deze DreamWorks Trolls Vakantiespecial! Een absolute aanrader en korte feel good film die ook op dvd te koop is!

 

 

Arthur Christmas

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren. Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.

A Christmas Carol (Disney)

Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disneys A Christmas Carol, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

All I Want for Christmas

Ook al zetten tiener Ethan en zijn jongere zusje Hallie alles uit de speelgoedwinkel op hun verlanglijstje voor Kerstmis, dan nog zou er niet op staan wat zij het liefste willen. Zij willen een wonder – zij willen dat hun gescheiden ouders weer bij elkaar komen! All I Want For Christmas bevat alle ingrediënten voor een fantastische gezinsfilm: veel humor, moed en het ware kerstgevoel. Ethan Randall en Thora Birch spelen een broer en zus die een hilarisch plan hebben bedacht om hun ouders (Harley Jane Kozak en Jamey Sheridan) weer bij elkaar te brengen.

Elf

Op kerstavond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de Kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. De baby wordt Buddy genoemd en opgevoed door Papa Elf (Bob Newhart). Als Buddy (Will Ferrell) volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past. Vastbesloten om de plek te vinden waar hij thuishoort, reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Eenmaal in de Big Apple ontdekt Buddy waarom zijn vader (James Caan) op de lijst van stoute mensen staat. Maar het allerbelangrijkste is dat Buddy ziet dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is. Daardoor heeft de Kerstman allerlei problemen. Met de hulp van een mooie warenhuiself (Zooey Deschanel) probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en
tegelijkertijd te bewijzen dat de Kerstman (Ed Asner) wel degelijk bestaat!

Unacompanied Minors

Door een sneeuwstorm zijn alle vluchten vanaf Hoover International geannuleerd, zodat alle reizigers gestrand zijn. De meeste mensen vinden dat niet leuk. Maar voor kinderen, die zonder begeleiding kunnen rondlopen, is het een waar avontuur! Onder de gestrande tieners, die hun verschillen bijleggen om te ontsnappen aan het personeel van het vliegveld en een klein meisje blij te maken in deze vrolijke komedie. De kinderen gaan helemaal los. Beleef het mee!

Power Rangers

Van de Power Rangers zijn er maar liefst drie (korte) films / afleveringen in het teken van de Kerst.

Power Rangers Super Samurai – Stuck in Christmas: Op Kerstavond raken de Samurai Rangers opgesloten in de cockpit van de Megazord wanneer deze uitvalt. Lukt het de Rangers om zich voor Kerst nog te bevrijden?

Power Rangers Megaforce –  The Robo Knight before Christmas: Robo Knight leert de ware betekenis van Kerst wanneer hij wordt verward met een gedoneerd stuk kerstspeelgoed en in een cadeaudoos terechtkomt in een vreemd land.

Power Rangers Samuari – Christmas Together, Friends Forever: Als de tieners in het Shiba House op Kerstavond terugblikken op hun eerste jaar samen, krijgen ze een verrassende les over de ware Kerstgeest.

I’ll be home for Christmas

Een verwende student die op weg naar huis is voor Kerstmis strandt in de woestijn zonder auto en zonder geld. Hij leert één en ander bij over de ware betekenis van het kerstseizoen. Ook dit is een Disneyfilm.

A Royal Christmas

In A Royal Christmas is Emily Taylor (Lacey Chabert) een hart werkende vrouw met hart voor het familiebedrijf. Ook is ze stapel verliefd op haar nieuwe Europese vriend en verloofde Leo James (Stephen Hagan). Wanneer de Kerst in aantocht is, wordt ze verrast wanneer haar verloofde een echte prins blijkt te zijn. Samen brengen ze de kerstdagen door in zijn kasteel in een klein land in Europa. Helaas is het niet allemaal zo mooi als het lijkt want haar schoonmoeder lijkt het niet te zien zitten. Ze moet hard werken om zich te bewijzen en aardig gevonden te worden.

 It’s a Wonderful Life

De populairste ster van Hollywood werkt samen met Amerika’s favoriete regisseur en samen maken zij één van ’s werelds meest geliefde films. It’s A Wonderful Life is de ultieme ‘feel-good’-film. Met de onvergetelijke James Stewart als George Bailey, de man die het mooiste kerstcadeau ooit krijgt. Een grootse bezetting met onder andere Donna Reed en Lionel Barrymore. Dit warme kerstverhaal werd geregisseerd door de onsterfelijke Frank Capra en zowel fans als critici noemen deze prent één van de mooiste films.

Santa Clause deel 1 en 2

Santa Clause; Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega’s dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

Santa Clause 2: Charlie, de zoon van Scott Calvin, haalt zijn vader over om het rode kerstmanpak aan te trekken wanneer de Kerstman tijdens zijn werk is gevallen. Acht rendieren brengen het duo naar de Noordpool, waar ze er algauw achter komen dat Scott door het dragen van het beroemde pak moet voldoen aan alle verantwoordelijkheden van de Kerstman! Het daaropvolgende jaar krijgt de niet zo vrolijke Scott tot zijn verrassing een dikke buik en een grote witte baard, net als de Kerstman. Zijn vrienden, familie en zakenrelaties vragen zich af of hij wel goed snik is. Iedereen, behalve Charlie, die denkt dat zijn vader perfect past in zijn nieuwe baan! Scott Calvin (Allen) is inmiddels al acht jaar Kerstman, maar plotseling staat zijn carrière op het spel…

This Christmas

Voor het eerst in jaren komen alle kinderen weer bij elkaar om samen bij Ma Dear en haar vriend, Joe, Kerst te vieren. Maar iedereen neemt ook zijn eigen problemen mee. Terwijl de lichtjes worden opgehangen en de boom wordt versierd, komen geheimen aan het licht en wordt de familieband zwaar op de proef gesteld. Maar uiteindelijk zullen ze tijdens deze Kerst allemaal opnieuw ontdekken hoe belangrijk familie is.

Four Christmases

Four Christmases is een Amerikaanse romantische komediefilm uit 2008 met Vince Vaughn en Reese Witherspoon. De regie is in handen van Seth Gordon.  Het verhaal draait om het stel Kate (Witherspoon) en Brad (Vaughn). Ze zijn niet getrouwd en hebben geen kinderen, maar zijn desondanks gelukkig met elkaar. Beide komen uit gezinnen waarin dezelfde problemen heersen; hun ouders zijn gescheiden, hun broers en zussen hebben geregeld ruzie, en hun neefjes en nichtjes zijn onhandelbaar. Mede daarom hebben ze de afgelopen twee jaar smoesjes verzonnen om Kerstmis niet met hun families door te hoeven brengen. Zo doen ze alsof ze voor een liefdadigheidsinstelling elk jaar naar een ver, zonnig oord moeten. Dit jaar proberen ze er voor Kerst tussenuit te knijpen naar Fiji, maar een mistbank op het vliegveld zorgt dat hun vlucht niet kan vertrekken. Bovendien worden ze gefilmd door een nieuwsploeg dat verslag doet van de chaos op het vliegveld, waardoor hun families zien dat de twee niet weg kunnen. Ze zijn nu gedwongen om hun families toch te bezoeken. Nadat Kerst eropzit, bespreken Kate en Brad hun toekomstplannen, en gaan dan toch op vakantie naar Fiji. Het jaar erop zijn ze getrouwd en blijken ze net hun eerste kind te hebben gekregen; een meisje. Het feit dat Kate zwanger was hebben ze het hele jaar voor hun families verzwegen, maar omdat hun kind het eerste is dat in het nieuwe jaar geboren wordt komt een tv-ploeg hen opzoeken. Zodoende krijgt weer de hele stad hen te zien.

A Cookie Cutter Christmas

In A Cookie Cutter Christmas doet de basisschoollerares Christie Reynolds mee aan een bakwedstrijd voor het jaarlijkse kerstfeest van de school. Echter is er één probleem, Christie kan niet bakken! Christie is heel erg competitief en wil koste wat het kost winnen. Maar ze is niet de enige en ze moet uitgerekend strijden tegen degene waar ze al haar hele leven competitief mee is wat het een extra grote uitdaging maakt. Als ze door één van haar leerlingen in contact wordt gebracht met een alleenstaande vader die wel kan bakken, slaat de vonk over en lijkt het allemaal ineens een stuk gemakkelijker.

Christmas Cupid

In Christmas Cupid is Sloane Spencer (Christina Milian) een publiciste bij een bekend magazine in Los Angeles. Er komt een grote filmpremière aan van een belangrijke cliënte Caitlin (Ashley Benson) maar Caitlin is meer bezig om zichzelf in het ene en andere schandaal te werken. Sloane doet ondertussen haar uiterste best om van deze première het perfecte event te maken want hierdoor kan ze weleens de promotie krijgen die ze zo graag wil, maar door Caitlins gedrag staat ze erg onder druk! Sloane is een echte workaholic en haar werk is het allerbelangrijkste, zelfs belangrijker dan de liefde! Wanneer Caitlin overlijd komt ze er al snel achter dat zij haar wel kan zien en dat ze niet van plan is haar met rust te laten. Met Kerstmis in het vooruitzicht brengt de geest Sloane in contact met geesten van haar ex-vriendjes uit het verleden, heden en toekomst.

Snowglobe

In Snowglobe heeft een jonge vrouw Angela Moreno (Christina Milian) een perfect plaatje in haar hoofd van hoe ze wil dat de Kerst is. Helaas is de werkelijkheid verre van dit plaatje. Haar leven is een puinhoop en woont in hetzelfde gebouw als haar ouders die ook veel te vaak over de vloer komen. Alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook op alles wat ze doet kritiek en willen ze alles controleren. Ze ontdekt dat er een heel ander leven is in de kerstglobe van haar grootmoeder waar ze in kan stappen. Hier is de perfecte Kerst, liefde en alles zoals ze het alleen maar kon dromen. Maar is het wel echt zo veel perfecter dan hoe het was?

Jinggle All the Way

Hij heeft predators, terroristen en terminators overwonnen. Nu komt zijn grootste uitdaging: het opsporen en kopen van ’s werelds meest populaire Kerstcadeau binnen 24 uur. Arnold Schwarzenegger schittert als Howard Langston, een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Bovenaan het verlanglijstje van z’n zoon staat de speelgoedpop ‘Turbo Man’, om die in handen te krijgen moet Arnold de hele wereld verslaan. Tussen alle vreemde avonturen door gaat hij een gevecht aan met de dolgedraaide postbode (Sinbad), om in bezit te komen van de allerlaatste Turbo Man. Dit betekent oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt. Jingle All The Way is de Kerstfilm voor het hele gezin!

Surviving Christmas

Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de Kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

A Very Murray Christmas

A Very Murray Christmas speelt zich af het Carlyle Hotel in New York. Bill Murray is hier aan het repeteren voor een internationale kerstshow, waarin hij de gastheer zal zijn en waar een groot aantal beroemde sterren naar komen kijken. Wanneer New York wordt getroffen door een sneeuwstorm, moet het evenement worden afgeblazen. Valt de kerstshow nu compleet in het water? Of weet Murray er toch een feestje van te maken?

Een Netflix special met Bill Murray in de hoofdrol. De film is geschreven door Sofia Coppola, Bill Murray en Mitch Glazer. Bill Murray strikte heel wat sterren voor de nieuwe Netflix-film. Onder anderen George Clooney, Amy Poehler, Chris Rock, Miley Cyrus, Maya Rudolph en Rashida Jones spelen een rol in de film.

En wat kijken jullie vanavond?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top