Top 10 kerstfilms op Netflix

Vandaag staat het al de hele dag in de teken van kerstfilms; voor de allerjongsten Nederlands gesproken, familiefilms voor een heerlijk middagje samen en nu tot slot de films die leuk zijn voor mama’s en papa’s (of de oudste kinderen) als de rest op bed ligt. Of je nu op zoek bent naar een klassieker, een romantische film of een komedie. Lekker samen onder een dekentje op de bank dicht tegen elkaar, wijntje erbij…

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

1. It’s a Wonderful Life

De populairste ster van Hollywood werkt samen met Amerika’s favoriete regisseur en samen maken zij één van ’s werelds meest geliefde films. It’s A Wonderful Life is de ultieme ‘feel-good’-film. Met de onvergetelijke James Stewart als George Bailey, de man die het mooiste kerstcadeau ooit krijgt. Een grootse bezetting met onder andere Donna Reed en Lionel Barrymore. Dit warme kerstverhaal werd geregisseerd door de onsterfelijke Frank Capra en zowel fans als critici noemen deze prent één van de mooiste films.

2. Santa Clause deel 1 en 2

Santa Clause; Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega’s dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

Santa Clause 2: Charlie, de zoon van Scott Calvin, haalt zijn vader over om het rode kerstmanpak aan te trekken wanneer de Kerstman tijdens zijn werk is gevallen. Acht rendieren brengen het duo naar de Noordpool, waar ze er algauw achter komen dat Scott door het dragen van het beroemde pak moet voldoen aan alle verantwoordelijkheden van de Kerstman! Het daaropvolgende jaar krijgt de niet zo vrolijke Scott tot zijn verrassing een dikke buik en een grote witte baard, net als de Kerstman. Zijn vrienden, familie en zakenrelaties vragen zich af of hij wel goed snik is. Iedereen, behalve Charlie, die denkt dat zijn vader perfect past in zijn nieuwe baan! Scott Calvin (Allen) is inmiddels al acht jaar Kerstman, maar plotseling staat zijn carrière op het spel…

3. This Christmas

Voor het eerst in jaren komen alle kinderen weer bij elkaar om samen bij Ma Dear en haar vriend, Joe, Kerst te vieren. Maar iedereen neemt ook zijn eigen problemen mee. Terwijl de lichtjes worden opgehangen en de boom wordt versierd, komen geheimen aan het licht en wordt de familieband zwaar op de proef gesteld. Maar uiteindelijk zullen ze tijdens deze Kerst allemaal opnieuw ontdekken hoe belangrijk familie is.

4. Four Christmases

Four Christmases is een Amerikaanse romantische komediefilm uit 2008 met Vince Vaughn en Reese Witherspoon. De regie is in handen van Seth Gordon.  Het verhaal draait om het stel Kate (Witherspoon) en Brad (Vaughn). Ze zijn niet getrouwd en hebben geen kinderen, maar zijn desondanks gelukkig met elkaar. Beide komen uit gezinnen waarin dezelfde problemen heersen; hun ouders zijn gescheiden, hun broers en zussen hebben geregeld ruzie, en hun neefjes en nichtjes zijn onhandelbaar. Mede daarom hebben ze de afgelopen twee jaar smoesjes verzonnen om Kerstmis niet met hun families door te hoeven brengen. Zo doen ze alsof ze voor een liefdadigheidsinstelling elk jaar naar een ver, zonnig oord moeten. Dit jaar proberen ze er voor Kerst tussenuit te knijpen naar Fiji, maar een mistbank op het vliegveld zorgt dat hun vlucht niet kan vertrekken. Bovendien worden ze gefilmd door een nieuwsploeg dat verslag doet van de chaos op het vliegveld, waardoor hun families zien dat de twee niet weg kunnen. Ze zijn nu gedwongen om hun families toch te bezoeken. Nadat Kerst eropzit, bespreken Kate en Brad hun toekomstplannen, en gaan dan toch op vakantie naar Fiji. Het jaar erop zijn ze getrouwd en blijken ze net hun eerste kind te hebben gekregen; een meisje. Het feit dat Kate zwanger was hebben ze het hele jaar voor hun families verzwegen, maar omdat hun kind het eerste is dat in het nieuwe jaar geboren wordt komt een tv-ploeg hen opzoeken. Zodoende krijgt weer de hele stad hen te zien.

5. A Cookie Cutter Christmas

In A Cookie Cutter Christmas doet de basisschoollerares Christie Reynolds mee aan een bakwedstrijd voor het jaarlijkse kerstfeest van de school. Echter is er één probleem, Christie kan niet bakken! Christie is heel erg competitief en wil koste wat het kost winnen. Maar ze is niet de enige en ze moet uitgerekend strijden tegen degene waar ze al haar hele leven competitief mee is wat het een extra grote uitdaging maakt. Als ze door één van haar leerlingen in contact wordt gebracht met een alleenstaande vader die wel kan bakken, slaat de vonk over en lijkt het allemaal ineens een stuk gemakkelijker.

6. Christmas Cupid

In Christmas Cupid is Sloane Spencer (Christina Milian) een publiciste bij een bekend magazine in Los Angeles. Er komt een grote filmpremière aan van een belangrijke cliënte Caitlin (Ashley Benson) maar Caitlin is meer bezig om zichzelf in het ene en andere schandaal te werken. Sloane doet ondertussen haar uiterste best om van deze première het perfecte event te maken want hierdoor kan ze weleens de promotie krijgen die ze zo graag wil, maar door Caitlins gedrag staat ze erg onder druk! Sloane is een echte workaholic en haar werk is het allerbelangrijkste, zelfs belangrijker dan de liefde! Wanneer Caitlin overlijd komt ze er al snel achter dat zij haar wel kan zien en dat ze niet van plan is haar met rust te laten. Met Kerstmis in het vooruitzicht brengt de geest Sloane in contact met geesten van haar ex-vriendjes uit het verleden, heden en toekomst.

7. Snowglobe

In Snowglobe heeft een jonge vrouw Angela Moreno (Christina Milian) een perfect plaatje in haar hoofd van hoe ze wil dat de Kerst is. Helaas is de werkelijkheid verre van dit plaatje. Haar leven is een puinhoop en woont in hetzelfde gebouw als haar ouders die ook veel te vaak over de vloer komen. Alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook op alles wat ze doet kritiek en willen ze alles controleren. Ze ontdekt dat er een heel ander leven is in de kerstglobe van haar grootmoeder waar ze in kan stappen. Hier is de perfecte Kerst, liefde en alles zoals ze het alleen maar kon dromen. Maar is het wel echt zo veel perfecter dan hoe het was?

8. Jinggle All the Way

Hij heeft predators, terroristen en terminators overwonnen. Nu komt zijn grootste uitdaging: het opsporen en kopen van ’s werelds meest populaire Kerstcadeau binnen 24 uur. Arnold Schwarzenegger schittert als Howard Langston, een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Bovenaan het verlanglijstje van z’n zoon staat de speelgoedpop ‘Turbo Man’, om die in handen te krijgen moet Arnold de hele wereld verslaan. Tussen alle vreemde avonturen door gaat hij een gevecht aan met de dolgedraaide postbode (Sinbad), om in bezit te komen van de allerlaatste Turbo Man. Dit betekent oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt. Jingle All The Way is de Kerstfilm voor het hele gezin!

9. Surviving Christmas

Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de Kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

10. A Very Murray Christmas

A Very Murray Christmas speelt zich af het Carlyle Hotel in New York. Bill Murray is hier aan het repeteren voor een internationale kerstshow, waarin hij de gastheer zal zijn en waar een groot aantal beroemde sterren naar komen kijken. Wanneer New York wordt getroffen door een sneeuwstorm, moet het evenement worden afgeblazen. Valt de kerstshow nu compleet in het water? Of weet Murray er toch een feestje van te maken?
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XJP3db3R014]

Een Netflix special met Bill Murray in de hoofdrol. De film is geschreven door Sofia Coppola, Bill Murray en Mitch Glazer. Bill Murray strikte heel wat sterren voor de nieuwe Netflix-film. Onder anderen George Clooney, Amy Poehler, Chris Rock, Miley Cyrus, Maya Rudolph en Rashida Jones spelen een rol in de film.

En wat kijken jullie vanavond?

Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.