Nu het voorjaar nadert beginnen bij mij ook weer de reiskriebels te komen. Dit jaar hebben we besloten om het te houden bij een weekje centerparcs. Moeten we alleen nog even boeken. We hebben namelijk maar een weekje samen, en om dan met twee kleine kinderen met de auto naar het buitenland te gaan is iets te veel van het goede. En met het vliegtuig helemaal. Dit jaar moet ik het dus doen met de vakantiefoto’s van voorgaande jaren. Ook geen probleem, die zijn er in overvloed. En dan bedenk ik me toch maar weer dat ik het geluk heb gehad om een aantal zeer mooie ervaringen te mogen opdoen. Bij deze, in mijn ogen, de 10 meest extreme. In willekeurige volgorde.

Lees ook: Wel of niet op vakantie naar het buitenland reizen met kinderen?

1. Frankrijk – Versailles

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Even op zondagochtend beslissen om een ijsje te gaan eten in Parijs. Uiteindelijk kwamen we in de file te staan op de Boulevard Périphérique (rondweg in Parijs) dus reden we door naar Versailles. Om daar het paleis te bekijken. Zullen vast de zwangerschapshormonen zijn geweest.

Lees ook: Stedentrip Parijs; Bezienswaardigheden en tips per arrondisement
Lees ook: Stedentrip Parijs met kinderen
Lees ook: Versailles paleis, tuinen en de stad
Lees ook: Disneyland Parijs met kinderen

2. Pacaya vulkaan – Guatemala

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Marsmallows roosteren boven stromend lava op de top van de Pacaya vulkaan in Guatemala. Na een pittige wandeling kwamen we halverwege bij twee haarden waar vloeibaar lava naar buiten stroomde. We kregen allemaal een stok en marsmallow om te roosteren. Is erg warm kan ik je vertellen.

3. Rio Secreto – Mexico

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

In Mexico door de Rio Secreto zwemmen. Dit is een ondergrondse rivier door de Cenotes (ondergrondse grotten) in Mexico. Variërend van gewoon lopen, tot zwemmend net door een opening passen.

4. Gili Air – Indonesië

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Bij windkracht veel de oversteek maken van Lombok naar Gili Air (Indonesië). Op de terugweg zelfs met vertraging omdat de storm zo heftig was dat er niet gevaren mocht worden. Als je goed kijkt zie je op de achtergrond het vissersbootje waarmee we de oversteek hebben gemaakt.

5. Bromo vulkaan – Indonesië

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

De zonsopgang bekijken vanaf de rand van de Bromo vulkaan op Java, Indonesië. Hiervoor moet je midden in de nacht opstaan, een stuk met een auto. Dan nog met een special terreinwagen en tot slot een stukje lopen en wachten. Maar zeker meer de moeite waard.

6. Mumbai – India

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

In India de Indiase rode pepers eten, je weet wel die hele kleine, die extra pittig zijn. Was onderdeel van een weddenschap met een groep mannelijke studenten en ik als enige vrouw. Dat zou ik vast niet lusten, wat waren ze teleurgesteld dat ik niet van gezicht veranderde. Van het eten is een filmpje gemaakt, die ik niet kan vinden. Maar deze foto van het sizzling chocolate dessert is vast een goede vervanger.

7. Toronto – Canada

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Als zeventienjarige in Toronto, Canada met ruim een miljoen andere (jongeren) overnachten in de open lucht voor een mis met de toenmalige paus Johannes Paulus.

8. Isla Bonita – Belize

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Snorkelen in de buurt van de Blue Hole in Belize, met haaien. Duiken mag alleen met een brevet. The Blue Hole is een ondergrondse grot op de rand van de Barrier Reef. Vlakbij het eiland waar Madonna over zong in La Isla Bonita.

9. Agra – India

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

Met 50 graden hitte een excursie maken. Naar het paleis van Minosaurus in Knossos, op Kreta. En als je denkt dat je daarvan leert. Nee hoor, een paar jaar later met dezelfde temperaturen naar de Taj Mahal in Agra, India.

10. Gotthard – Zwitserland

Top 10 extreme vakantie ervaringen - Mamaliefde

10. En tot slot, toch eentje met kinderen. Met twee baby’s, een peuter en een oma in de file staan voor de Gotthard tunnel in Zwitserland. Aan de andere kant hadden we afgesproken voor de pauze. En op de terugweg, als je voor het eerst met vouwwagen rijdt de San Benardinopas rijden. Voordat je bij de tunnel komt moet je heel veel haarspeldbochten maken voor er eindelijk een parkeerplaats is waar je van chauffeur kan wisselen.

En natuurlijk een top 5 van dingen die ik nog wil doen.

  1. De filmlocatie van Lord of the Rings in Nieuw-Zeeland bezoeken.
  2. Het noorderlicht bekijken in Scandinavië, het liefste rond 21 juni.
  3. Slapen in het ijshotel in Jukkasjärvi, Zweden.
  4. Een ballonvaart boven de Grand Canyon, Amerika.
  5. The big five bekijken tijdens een safari in Zuid-Afrika.

Ook nieuwsgierig naar mijn vakantie-ervaringen; kijk dan even op deze pagina.

Wat is een van jouw extreemste vakantie ervaringen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.