Top 10 attractieparken - mamaliefde

Top 10 beste pretparken Nederland

Een attractiepark zo af en toe is dan een hele leuke optie. Helaas betaal je er steeds meer voor, een dagje attractiepark blijft daardoor bijzonder. In het voorjaar, voordat de zomervakantie begint en iedereen vrij zijn is het over het algemeen een stuk rustiger. Nederland kent veel verschillende attractieparken / speeltuinen / avonturenparken in verschillende prijsklassen. Bij deze de top 10 attractieparken, voor de leukste kinderpretparken kan je terecht bij Lady Lemonade.

1. Efteling

Efteling - http://www.mamaliefde.nl

De Efteling is nog niet zo heel lang een favoriet. Vroeger had ik er niets mee. Misschien wel omdat klasgenootjes altijd vertelden dat ze waren geweest en ik het aantal bezoekjes op een hand kon tellen. Vorig jaar toen onze dochter een werd zijn we een dagje geweest, altijd handig die spaaracties. En dit jaar werden we door oma en opa gevraagd om mee te gaan. Het leukste aan de Efteling is de combinatie van kinderattracties in het sprookjesbos maar ook rondom het Anton Piecklein, de achtbanen en andere ruige activiteiten en tot slot de gratis shows zoals Raveleijn en Aquanura. Een pretpark met voor ieder wat wils.

2. Duinrell

Duinrell - Mamaliefde.nl

Wij wonen vlakbij Duinrell, een uit de kluiten gewassen speeltuin / bungalowpark. Ideaal dus voor schooluitjes, uitstapjes met de wijkvereniging of een andere club. Zo ben ik er ooit eens geweest voor een zoveel jarig jubileum met de toneelvereniging, was het het jaarlijkse uitje met een groep jongeren uit de kerk en een ‘werkweekend’ waarbij plezier en workshops / overleg elkaar afwisselden vanuit de scouting. Als kind was de rodelbaan mijn grote favoriet. De glijbanen in het Tikibad doen het ook altijd goed. Jammer alleen dat het water daar eigenlijk te koud is voor kleine kinderen. We hebben toen vooral in het bubbelbad gezeten, zelfs het peuterbadje zelf was net aan. De nieuwste attracties zijn ook erg leuk voor oudere kinderen / volwassenen. Als jong kind valt het wel mee. Je kan hier trouwens ook een weekend kamperen op de Duinrell camping.

3. Toverland Sevenum

Review dagje Toverland Sevenum - Mamaliefde

In Limburg vind je Toverland; zowel bij slecht weer is er genoeg te zien en doen in het overdekte gedeelte en bij mooi weer kan je in de zomer naar buiten en gebruik maken van een van de vele achtbanen. Ook met jonge kinderen is dit een zeer fijn pretpark. Iedere dag zijn er ook meerdere shows. Je hebt hier ook meerdere enorme klimspeeltuinen

4. Plopsa Indoor Coevorden

Prinsessia Live Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde

Plopsaland hoort ook zeker thuis op dit lijstje, handig in combinatie met een weekje Center Parcs Huttenheugte. Dat naast dit park ligt. Ideaal voor als het regent, maar ook bij zonneschijn kan je heerlijk buiten spelen met water. Ze is bekend met K3, en Mega Mindy is ook wel eens voorbij gekomen net als Maya de Bij. De kans is groot dat het een leuke dag gaat worden met een mooie voorstelling van Bumba en een speciale voorstelling van Prinsessia.

5. Linnaeushof

Linnaeushof - Mamaliefde

Ok, Linnaeushof is niet echt een attractiepark. Maar wel werelds grootste speeltuin en hoort daarom thuis in dit rijtje. Over het algemeen houdt ieder kind er wel van om zich een dagje lekker uit te leven. Dat is hier geen probleem. Ben je het zat, dan zijn er genoeg extra’s zoals minigolf of op de kartbaan. Als klein meisje op schoolreisje hoefde je hier nog niet voor te betalen en vond ik het heerlijk om te racen tegen mijn, voornamelijk, klasgenootjes van het andere geslacht.

6. Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn - Mamaliefde.nl

Dit attractiepark in het oosten van het land hoort absoluut thuis bij mijn persoonlijke favorieten. Hellendoorn is zeer betaalbaar en heeft meer dan genoeg attracties, leuk voor kleine kinderen of voor de sensatie zoekenden. Regelmatig worden er ook shows gegeven die zeer de moeite waard zijn.  Ronddwalen door het doolhof, de achtbaan in het donker en de wildwaterbaan zijn mijn favoriete attracties in dit pretpark. Nieuw is het slidepark; een enorm park met glijbanen.

7. Plaswijckpark

Top 10 attractieparken; Plaswijckpark- mamaliefde

Plaswijckpark is een combinatie van enorme speeltuin, verkeerstuin en dierentuin. Met vooral heel veel leuke waterattracties. Ideaal dus als het mooi weer is om hier een dagje door te brengen.Welk kind wil nu niet met water spelen of naar dieren kijken?

8. Drouwenerzand

Dagje hunnebedden en attractiepark Drouwenerzand - Mamaliefde

Ook Drouwenerzand is geen groot attractiepark maar zeker wel een die de moeite waard is. Het bijzondere aan dit park is dat je een bedrag betaald en ook ijsjes, patatjes, snacks en drinken inbegrepen is. Je weet dus vooraf precies hoeveel je kwijt bent. In dit park staan een aantal attracties die afkomstig zijn van de kermis en voor vrijwel alle kinderen groot en klein toegankelijk zijn. Oudere kinderen zullen zich hier waarschijnlijk snel vervelen.

9. Waarbeek

Waarbeek - Mamaliefde.nl

Attractiepark Waarbeek is het kleinste attractiepark waar ik ben geweest. Lekker compact en overzichtelijk staan de attracties dicht op elkaar. Ideaal als je met zeer jonge kinderen bent. In veel attracties kunnen ze, onder begeleiding in. Zelfs onze baby boy is in een autobaan geweest. Er zijn ook eenvoudige attracties zoals een ballenbad, trampoline, zandbak en mini zweefmolen en draaimolen die het altijd goed doen bij deze leeftijd.

10. Disneyland

Last but absoluut not least is Disneyland. De rest van de attractieparken zijn allemaal in Nederland gelegen, hiervoor maak ik een uitzondering. Ik ben nog maar twee keer in Disneyland geweest. Een keer kampeerden we op Davey’s Crocket Ranch toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren en de tweede keer was als student met mijn toenmalige vriendje in een betaalbaar Disney gelieerd hotel, heel ‘toevallig’ met Valentijn. In dit dubbele pretpark dat weer uit verschillende landen bestaat kijk je je ogen uit. Er is meer dan genoeg te zien en doen. Natuurlijk is de space mountain favoriet. Super ook dat als je hier met valentijn bent het zo rustig is dat je een paar keer achter elkaar kan! De Disney Fantillusion Parade is ook absoluut meer dan de moeite waard. Het blijft magisch een bezoekje aan Disneyland. Geen wonder dat er daarom een keer in de zoveel tijd een filmpje opduikt met een romantisch aanzoek.

Daarnaast zijn de attractieparken; Julianatoren in Apeldoorn,  Kameleondorp Terherne, pretpark de Valkenier, avonturenpark Valdeludo en Sprookjeswonderland een echte aanrader. Ook met jonge kinderen. Internationaal gezien zijn Legoland Billund in Denemarken, Djurs Sommerland ook in Denemarken en Europapark, Phantasialand en Irrland in Duitsland echte aanraders.

Volgende
Vorige

Comments ( 8 )

 • Hier blijft Efteling favoriet. Inmiddels is zoonlief ook met het virus besmet.
  Petra onlangs geplaatst…Mannelijke trekjesMy Profile

 • Van al deze parken zijn er maar weinig die ik ken haha en Efteling en Disney is enige waar ik geweest ben geloof ik..
  Hier zit Toverland in de buurt dus daar wil ik ook wel heen met mn meisje later..
  Nicole onlangs geplaatst…My second letter to you..My Profile

 • Wij zijn ook dol op deze parken. Wij wonen in Den Haag en Duinrell en Drievliet zijn ook aardig dichtbij. Drievliet zijn we vorig jaar nog geweest. Helemaal veranderd sinds ik er geweest was. De Efteling blijft ook wel het leukst.

 • Pingback:My Journey through Life | Waarbeek - Twente - My Journey through Life

 • Vroeger ging ik met mijn oma al vaak naar Plaswijckpark. Ik ken het nog voordat het helemaal uitgebreid werd en ben eigenlijk stiekem best wel benieuwd hoe het er nu is. Helaas is mijn oma er niet meer, maar ik denk dat ik zelf maar een hotelovernachting moet boeken en kijken hoe het er nu uit ziet!

 • Pingback:Top 10 musea met jonge kinderen - Mamaliefde

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.