Het toilet is een plekje om even tot rust te komen, bijvoorbeeld als je huiskamer vol zit met visite of je bent op een partij van iemand anders en daar staat de muziek nét iets te hard aan. Heerlijk om me dan even af te zonderen. Of je bent op visite en je wil toch heel graag even op je telefoon kijken, zijn er nog berichtjes? Heb ik iets gemist? Je voelt je mobiel trillen in je broekzak maar het is onbeleefd om nu ongegeneerd op dat ding te staren. Even snel naar het toilet dus, niemand die het doorheeft. Vroeger hadden we er thuis ook altijd rare namen voor als we nodig “moesten”. Zo riep regelmatig mijn broer dat hij even moest po-eppen (klemtoon lag op de e dus spreek het uit als po weppen). Toen ik dit laatst thuis ook voor de gein zei, pakte mijn zoon mijn mobiel van tafel en liep me achterna “ma zonder dit kun je weinig appen”  Whahahaha, ja dat is waar ook!! Dus van af nu gaan wij gewoon even po-appen LOL. Ik zit er dus graag, maar ik wil er dan ook wel graag vermaakt worden. Ik kijk graag om me heen en laat me verrassen wat de ruimte mij te bieden heeft. In een kroeg bestudeer ik dus graag alle teksten die door voorgangers op de deur zijn geklad. Bij anderen thuis hoop ik inspiratie op te kunnen doen voor onze aankomende verbouwing (yep, next project is ons toilet!)

Roze kamertje

Het was van begin af aan een simpele witte ruimte. Gewoon netjes en simpel, lekker eenvoudig en overzichtelijk. Nou ja oké, in mijn ogen dus gewoon SAAI! Maar hé, het was netjes en dat was ook fijn. We deden het er mee. Tot ik moeder was van 2 jongens, er begon iets te kriebelen. Ik had onvrede, was niet helemaal happy meer in huis en miste “iets”. Nu zat ik dus in huis met drie mannen om me heen.

Superlieve schatten hoor écht waar, maar ik was als vrouw nu in mijn eentje en ik vond dat ik recht had op een vrouwenstatement! Wat wil je doen dan? Vroeg manlief. Ik wil het toilet even een kleurtje geven, vind je dat oké?! Maar we hebben geen geld om het toilet te doen, zei hij geschrokken. Komt goed, wees gerust ik ga niets verbouwen! Gewoon een likje verf en wat gekke dingen hier en daar, vertrouw me. Ik verveel me kapot, de zwangerschapsverlof kwam mijn neus uit, ik moest gewoon iets te doen hebben.

Oké ik kreeg “carte blanche” en snelde naar de winkel voor een bus overheerlijk zoete bubblegum roze verf. Knalroze verf. Dat kwam op de muur! Geen weg meer terug, daarna wat accessoires; een megagrote lijst voor foto’s van familiekiekjes (liefst zo raar mogelijk, en dat was niet moeilijk met mijn familie haha), de oude koekoeksklok van mijn ouders spoot ik zilver en die kreeg ook een mooi plekje aan de wand, een retro plankje voor een zelfgemaakte verjaardagskalender, een heftige, kleurrijke kroonluchter, wat kitscherige kaarsjes en beeldjes en tadaa mijn meisjeshart was weer blij!

Deurbordje

Kamperen doen we graag met eigen toilet! Gelukkig hebben we nu een caravan met toilet en ook deze heeft een “grapje” gekregen, er was geen ruimte om dames en heren te scheiden haha dan maar op deze manier. Op internet had ik deze wc-aanduiding gevonden, uitgeprint en op schoolbordfolie overgetrokken en uitgeknipt, nu staan deze heer en mevrouw knijpend op de wc-deur van onze “camping-badkamer”. Verrast werd ik wel trouwens op de toiletten van Safaripark de Beekse Bergen! Hier werd je enigszins nog bijgeschoold met informatie die je wellicht nog niet wist.

Spreuken

Spreuken vind ik ook altijd leuk. Een tante van mijn man had vroeger een wc helemaal volhangen met ouderwetse prullaria en van die tegeltjes met spreuken. Heerlijk om alles even op je gemak te lezen. Zoiets zou ik later ook wel willen zei ik tegen mijn man toen ik voor het eerst bij deze tante op bezoek was. We hadden toen nog gewoon verkering en het hebben van een eigen huis lag nog ver voor ons. Inmiddels hebben we dus wél dat huis en is er al menig keer een kamer onder handen genomen. Babykamers werden kinderkamers en vervolgens tienerkamers. Onze slaapkamer mocht een keer een metamorfose ondergaan, de badkamer werd verbouwd, de keuken, de woonkamer en dan nu als laatste dat ene kleine kamertje.

Tegeltje, tegeltje aan de wand….

Met die spreuken wil ik dus zeker iets gaan doen. We gaan dan toch voor een simpele witte wandtegel van 30 x30 cm en via internet verzamel ik wat gekke uitspraken.

Deze spreekwoorden in het Engels vind ik helemaal geweldig! Je vindt zoveel leuks, moeilijk kiezen hoor uiteindelijk…

Of wat dacht je van Portugese tegeltjes…..ook zo waanzinnig leuk! Ook deze zijn als stickers te verkrijgen. Prettig als je het eerst wil uitproberen of je het wel echt iets vindt.