Het zal niet gelijk het eerste uitstapje waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een leuke activiteit met twee peuters en een baby. Het is echter al jarenlang een wens van mijn moeder om hun trouwdag hier te vieren. Eigenlijk zouden we dit al twee jaar geleden doen, maar met twee baby’s van twee en drie maanden was het echt een no-go. Helaas gaat de gezondheid van mijn moeder nu snel achteruit dat het nu of nooit was. Ik ben twee keer eerder naar Disneyland geweest; de eerste keer met mijn ouders en een paar jaar laten met mijn toenmalige vriendje op Valentijnsdag. Dat is echter ook minimaal tien jaar geleden. Nu zal ik gelijk toegeven dat Disneyland met een baby en een peuter, en de halve familie inclusief rolstoel echt een onderneming is. Zeker in de zomer als je het gevoel hebt dat half Frankrijk hun laatste vrije weekend hier doorbrengt. Het is dan erg druk en overal staan enorme rijen. De meeste attracties duren ook niet lang. Ik kijk er dus met gemengde gevoelens op terug. Aan de ene kant blijft het echt een sprookje om hier rond te lopen, er zijn echter betere alternatieven dichterbij huis.

Lees ook: Top 10 beste pretparken van Europa, ook met peuters, kleuters en kinderen.
Lees ook: Review Villages Nature Paris; Center Parcs naast Disneyland en vlakbij Parijs!
Lees ook: Stedentrip Parijs; Bezienswaardigheden en tips per arrondisement
Lees ook: Stedentrip Parijs met kinderen
Lees ook: Disneyland Parijs met kinderen

Meenemen

Op zo’n lange dag neem je het liefste alles mee wat je nodig zou kunnen hebben, maar niet teveel. Er zijn geen foto’s gemaakt, dus zullen jullie het moeten doen met een beschrijving van wat we mee hadden genomen. De weersvoorspellingen waren heel wisselend; er was zowel zon als regen voorspelt. In de ochtend was het nog erg fris en in de middag was het even opgeklaard. Dan moet je je overal op voorbereiden. In de rugzak zaten de volgende spullen;

 • Flesje met M en L-speen
 • Drievakshouder met melkpoeder
 • Potje babyvoeding
 • Potje fruit
 • Babylepel
 • Twee hydrofiele doeken
 • 8 luiers maat 4 (voor beide kinderen)
 • Luierdoekjes
 • Zonnebrand
 • Zonnepet
 • Regenponcho’s
 • Elastiekjes
 • Kam
 • Paracetemol
 • Reserve-setje kleding: Korte broek en shirtje
 • Shirt met naam-applicatie erop van De Bonte Mier
 • Prinsessenjurk
 • Fotocamera
 • Reserve accu

Mijn zus had de dag er voor inkopen gedaan en onder andere een soort koekjes meegenomen, broodjes en hotdogs voor de lunch. Verder waren er diverse flessen met drinken mee.

Lees ook: Review Villages Nature Paris; Center Parcs naast Disneyland en vlakbij Parijs!

Transport

Mijn ouders hadden de tweelingwandelwagen mee. Hier kunnen twee kinderen tegelijk in liggen, ideaal voor het middagslaapje. Hij kan namelijk helemaal horizontaal geklapt worden. De dooky kwam nu ook erg handig uit. Aan de wandelwagen hadden we ook het wandelkoord bevestigd en twee speeltjes voor onze zoon. Voor onze zoon was voor de zekerheid de draagzak ook mee en gebruikt.

Onderin de wandelwagen lag een anderhalf liter fles met water, zo hoef je niet moeilijk te doen voor het bereiden van een flesje. Toen het in de middag warmer was konden we hier ook de jassen kwijt.

Lees ook: Stedentrip Parijs met peuter of kleuter

Dagindeling

Als je op pad bent probeer dan in de ochtend zoveel mogelijk de kindvriendelijke attracties te bezoeken in Fantasyland. In de ochtend hebben kinderen nog het meeste energie en genieten ze hier het meeste van. In de middag als het tijd is voor een middagslaapje kan je, zeker met de babywissel, de uitdagender attracties bezoeken.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden tijdens een vakantie naar Normandië met kinderen.

Met een baby in een attractie

Let op; er is een regel dat baby’s onder een jaar niet in attracties mogen. Onze zoon mocht echter toch in een aantal attracties mee; zoals It’s a small world, de kopjes en de bootjes door sprookjesland. In een draagzak zijn het doolhof, trein, kasteel en de speelboom ook heel goed te doen.

Lees ook: Uitstapjes, tips & Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon met oa Montpellier

Op de foto

Hartstikke leuk natuurlijk om op de foto te gaan met je favoriete disney figuur. Bij de ingang liggen programma’s en plattegronden. Op het programma staat waar en wanneer welke foto’s gemaakt worden. Als je kind iets ouder is, kan je een fotoboekje meenemen zodat het figuur zijn handtekening kan zetten en er in het flapje een foto met het figuur gestoken kan worden. Let op: Ook hier staan enorme rijen. Voor een foto met een van de Disney prinsessen geldt dat je in de ochtend al vroeg in de rij moet staan voor een kaartje waarop een tijdstip staat waarop je wederom in de rij mag staan om op een foto te mogen. Je kan geen voorkeur uitspreken over welk figuur.

Vergeet ook niet om een paar foto’s te maken van het park / attracties zelf. Leuk voor als je hier een fotoboek van gaat maken.

Lees ook: Een bezoek aan de invasiestranden; Omaha Beach, Amerikaanse Begraafplaats en Pointe du Hoc

Disney Parade

Al lang voordat de parade plaatsvindt raakt het vol op Main street. Vele rijen dik. Met veel kinderen op de stoeprand. Daar kom je dus niet makkelijk tussen. Met jonge kinderen is het ook niet fijn om lang te moeten wachten. Ben je dit toch van plan probeer dan een plekje te vinden op de rotonde. Daar is het nog iets rustiger en kan je kindje een beetje vrij rondlopen onder het toezicht van je partner terwijl jij een plaatsje vrijhoudt. Veel mensen gaan naar de parade, dus wil je niet te lang in de rij staan voor de space mountain is dit je kans.

Main Street U.S.A.

Via Main Street U.S.A. kom je het park binnen. Een lange straat met zeer veel shops en eetgelegenheden. Er rijdt hier ook een bolderkar. Aan het einde kom je uit bij een groot plein en het beroemde Disneykasteel. Gelukkig was het nu blauw weer dus konden we een foto maken. Helaas zijn er veel toch mislukt.

Koning Arthur – Fantasyland

Dit sprookje blijft tot de verbeelding spreken. Zeker met zijn hobby zwaardvechten moest hij dit proberen. Zoonlief, dochter en nichtje waren niet te beroerd om ook te helpen.

Lees ook: Review Villages Nature Paris; Center Parcs naast Disneyland en vlakbij Parijs! 

It’s a Small World – Fantasyland

Misschien niet een van de eerste attracties die je zou bezoeken, maar het was hier heerlijk rustig en vooral onze zoon vond de poppen helemaal geweldig. Onze dochter wou hier later nog een keer heen.

Mad Hatters Theekopjes – Fantasyland

 

Deze draaiende kopjes in Alice in Wonderland stijl horen er natuurlijk ook bij. Gelukkig mocht onze zoon er ook in. Heerlijk vonden ze het om zo te draaien.

Alice in Wonderland Doolhof – Fantasyland

Zelf bleef ik achter met baby boy voor zijn fruithapje, maar de rest had het enorm naar zijn zin in dit uitgestrekte doolhof. De opspringende koningin was een beetje teveel voor onze peuter.

Alice in Wonderland – Fantasyland

 

Na afloop konden ze nog even op de foto met Alice en Madhatter.

Dombo – Fantasyland

Deze attractie vond onze dochter in Drouwenerzand helemaal het einde en heeft ze meerdere keren bezocht. Helaas stond hier al een rij van circa 20 minuten voor een ritje van twee minuten… Leuk, maar jammer. Dit was ook wel een beetje het omslagpunt van de dag, het was half twaalf en overal kwamen nu onwijs lange rijen te staan. Peter’s Pan Flight hebben we daarom maar over geslagen.

Sprookjesland – Fantasyland

Wederom een attractie met bootjes, een beetje Fata Morgana achtig. In een zeer korte route kom je langs mooie miniaturen van bekende en minderbekende Disney sprookjes. Inclusief een Alladin-grot en kasteel bij Belle en het Beest. Door dit land rijdt ook een treintje.

Sneeuwwitje & Pinokkio – Fantasyland

Het was nog een klein uurtje voordat we op de foto mochten in het prinsessenpaviljoen. We deden een poging om deze attractie te bezoeken, dankzij de rolstoelkaart konden we vrijwel gelijk naar binnen en ook bij Pinokkio een ritje maken. Baby boy was in slaap gevallen. Helaas was het vrij donker dus geen foto’s van de kinderen.

Fantasyland – Prinsessenpaviljoen

Om op de foto te mogen met een van de Disney Princesses moet je beschikken over een lange adem. In eerste instantie moet je in de rij staan om een ticket te bemachtigen met tijdstip waarop je opnieuw in de rij mag gaan staan om in het paviljoen op de foto te gaan. Was wel een beetje een teleurstelling dat er maar een prinses was. Ze was wel ontzettend aardig en sprak zelfs een woordje Nederlands.

Pirates of the Carribean – Adventure Land

Zelfs met een invalidekaartje moet je hier ruim een half uur wachten voor je naar binnen mag. Zelf deden we een heldhaftige poging om twee peuters te laten slapen. Missie half geslaagd; het nichtje vond het leuker om met onze zoon te spelen. Dit was een van de attracties waar ik graag naar binnen was geweest, maar ja met kinderen moet je andere keuzes maken.

Lees ook: Pirates of te Carribean 5; Salazar’s revenge

Spookhuis – Frontier land

Het idee was om met de boot een tochtje te maken aangezien deze ook toegankelijk is met rolstoel en wandelwagen. Ideaal met twee slapende kinderen. Helaas was deze er niet, dus ging de rest in het sprookjeshuis naar binnen. Ondertussen wat rond gelopen en foto’s gemaakt met de zeer vriendelijke muzikanten.

Legends of the Wild West – Frontier land

Manlief deed een poging tot  ‘windowshopping’. Zelf maakte ik een rondje met onze zoon in draagzak door deze ‘walk through’ attractie.

Adventure Island & Robinson cabin – Adventure land

We liepen terug naar Adventure Land voor een volwassen bezoekje aan de Indiana Jones achtbaan. Ondertussen was onze peuter wakker dus nam ik haar mee de trappen op in de Robinson boom. Opa bleef achter met slapend nichtje en baby boy. Met name de ‘vertrekken’ en de waterval met waterrad vond ze reuze interessant. Helaas was er bij het kanon een meisje dat voordrong en geen plannen maakte om weg te gaan. Na deze klim was de groep nog niet terug dus gingen we over de wiebelbrug. Zelf vond ik dit nog wel spannend met een peuter, maar zij genoot er zichtbaar van en deed haar best om ook te springen.

Le passage Enchente Alladin – Adventure land

Het was ondertussen tijd om naar Main Street terug te gaan voor de Disney Magical Parade. Ondertussen kwamen we langs Alladin’s betoverende passage waar nu niemand meer was dus we een foto konden maken.

Disney Magical Parade

Disney Magical Parade

Rond zes uur waren we weer op Main Street voor de Disney Magical Parade. Toevallig was ik deze al een keer op youtube tegen gekomen en samen met onze peuter gekeken. Het was nog bijna een half uur wachten, best lang met een peuter en een baby. Onze zoon zat lekker dicht bij papa en de peuter drong iedere vijf minuten een rij verder naar voren tot ze toen de parade begon een frontrow plaats had. Gelukkig kwam er een suppoost bij zitten om te zorgen dat ze niet de weg op ging. Ze vond het geweldig en af en toe zag ik een handje naar de wagens wijzen, vooral als er een prinses voorbij kwam. Zodra de show afgelopen was verdween de hele mensenmassa gelijk ook weer.

Space Mountain – Discoveryland

De dag sloten we af met een opsplitsing; drie personen naar de Space Mountain (met een invalidekaart), twee naar Star Wars en opa bleef bij de kinderen voor voedertijd. Dit was de afsluiting van de dag. De enige achtbaan die ik vandaag heb gezien. Maar dan ook de achtbaan der achtbanen.

Autopia – Discoveryland

Helaas duurde star wars ontzettend lang, bij Autopia was er ook een wachtrij van een half uur. Dus maakten we een foto voor het bord. Achteraf had dit makkelijk gekund.

Orbitron – Discoveryland

Nu papa en broertje er nog niet waren konden we ook nog een ritje maken in de vliegtuigjes van Orbitron en een rondje lopen door Discoveryland.

Main Street U.S.A. – Muziekkapel

Aan het einde van de dag kwamen we hier weer terug om naar huis te gaan. In het muziekkapelletje aan het begin hebben we nog even een familiefoto gemaakt.

Eten

Bij de afrit naar de camping zat er een macdonalds. Hier hebben we de laatste avond, heel makkelijk, gegeten. Van oma hadden ze een knuffel gekregen die ze niet meer loslaten. Het was uiteindelijk half tien toen ze in bed lagen. Best een latertje dus.

Nieuwsgierig naar de foto’s?