Tips voor budget schoencadeautjes

Het is weer zover, de decembermaand staat voor de deur. Een tijd waarin veel kinderen verwend worden met cadeautjes. In de schoen, op pakjesavond of met de kerst.Zelf vind ik het altijd lastig om te bedenken wat nu weer leuk is om te geven. Daarom de komende weken een nieuwe serie waarin iedere week een andere categorie cadeautjes klaar staat. Volgende week zet de Sint weer zijn voet aan vaste wal, veel kinderen mogen dan ook voor het eerst dit jaar hun schoentje zetten. Goede reden om te starten met tips en inspiratie voor schoencadeautjes of betaalbare opties voor op Sinterklaasavond.

Tips voor betaalbare cadeaus

De afgelopen twee jaar heb ik een aantal trucjes ontdekt om voor niet al teveel geld leuke cadeautjes in te slaan. Deze wil ik graag met jullie delen.

 • Begin na de kerst, meestal in januari met het inslaan van cadeautjes. Op veel plekken is er uitverkoop met kortingen tot 50 of zelfs 70%.
 • Breng een bezoekje aan de rommelmarkt of een tweedehands beurs. Wie weet
 • Berg speelgoed waar niet mee gespeeld wordt, of ze cadeau krijgen in een traktatie op voor een later moment.
 • Wees een avond creatief en maak zelf een cadeautje / speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan een sensopatische schudfles of een mooie naamslinger.
 • Breng een bezoekje aan betaalbare winkels met een speelgoedassortiment zoals de Hema, Action, Zeeman, Euroland, Xenos, Kruidvat of Wibra.
 • Veel andere winkels hebben in deze tijd ook een speciale afdeling met schoencadeautjes onder een bepaald bedrag en per leeftijd gesorteerd.
 • Neem ook eens een kijkje op de afdeling met cadeautjes om uit te delen.
 • Hoeft niet per definitie goedkoop te zijn, maar met een aankoop bij de wereldwinkel maak je meer mensen blij.
 • Op het boekenfestijn koop je heel voordelig boeken, maar ook creatief materiaal en andere cadeautjes.
 • Spit de reclamefolders eens uit; deze zullen vol staan met betaalbare opties.
 • Deel een cadeautje op; geef bijvoorbeeld een paar dagen iets uit een duplo doos.
 • Breng een bezoekje aan de beurs Flavourites; hier kom je heel veel webshops tegen. Scheelt weer verzendkosten.

Schoencadeautjes voor baby’s

Baby’s stoppen met enige regelmaat speelgoed in de mond om te onderzoeken. Speelgoed met kleine onderdelen zijn daarom niet geschikt voor deze leeftijd. Het is wel fijn als het speelgoed makkelijk schoon te maken. Voor deze leeftijd is speelgoed van stof en hout zeer geschikt. Voor jonge baby’s kan je denken aan voorwerpen die je anders ook zou kopen. Als ze ouder zijn kan je ze iets uitdagender speelgoed geven. Of speelgoed waar ze in de loop van het jaar wat aan hebben.

Denk bijvoorbeeld eens aan; stapelbekers, een kartonnen doos, een persoonlijk knuffeldoekje, een nieuwe speen, een ligakoekje / potje, bijtring, kartonnen boekje, een badspeeltje, gaaf rompertje of een kinderbestekje.

Schoencadeautjes voor dreumesen en peuters

Dreumesen worden steeds mobieler en vergroten snel de wereld om zich heen. Het wordt ook makkelijker om speelgoed vast te houden en te bestuderen. Onderdeel van het experimenteren is het slaan met speelgoed. Stevig speelgoed dat tegen een stootje kan is aanbevelenswaardig. Speelgoed met kleine onderdelen wordt nog steeds niet aanbevolen. Op deze leeftijd spelen ze nog steeds het liefste alleen.

Ideeën zijn; een water kleurboekje, een potje, Sinterklaas, Piet en Paard of boot van Little People (los verpakt lijkt het nog meer), een houten puzzel, een setje stempels, een houten muziekinstrument, schattige speldjes voor in het haar, badstickers, autootjes en een bellenblaas.

Tips voor kleuters

Denk voor deze leeftijd eens aan; Iedere dag een boekje uit een uitdeelverpakking van bijvoorbeeld Woezel en Pip, nieuwe set kleurpotloden of crayon rocks, een stickerboekje of een doosje klei, en dvd, stoepkrijt, houten fruit voor in een speelgoedkeuken, een speelgoedketting of een opblaasbaar zwaard.

Tips voor schoolgaande kinderen

Voor schoolgaande kinderen is het erg belangrijk om ergens bij te horen, de groepsdruk wordt steeds groter. Als op school klasgenootjes het cadeautje van die dag meeneemt, zal je eigen kind dat waarschijnlijk ook willen. Het hoeft echter geen strijd te worden wie het grootste, duurste en meeste heeft gekregen. Als je zeker wilt zijn dat je kind krijgt waar het blij mee is kan je het altijd vragen om zelf een realistisch verlanglijstje op te stellen.

Voor deze leeftijd kan je denken aan; Een nagellakje, play-mobile figuurtje, koekjesvormen met getallen, een leuke en hippe sleutelhanger, een persoonlijke kindertattoo, een klein (reis)spelletje, foam vliegtuigje om zelf te schilderen, bouwset, 3d-puzzel of een knutselsetje.

Ook geschikt voor in de schoen

Als een kind ‘s-ochtends in de schoen kijkt hoeft er niet per definitie een cadeautje in te zitten. Er zijn veel meer dingen waar je kindje heel blij mee zal zijn;

 • Een handje pepernoten, eventueel met een marsepeinen muis of ander snoepgoed.
 • Een mooie brief van de Sint met op de achterkant een kleurplaat
 • Stiekem misschien ook wel cadeautje maar een knutselset om samen mee aan de slag te gaan.
 • Ingrediënten om zelf sinterklaas cakejes te pakken
 • Een pyjama
 • Een boekje met tegoedbonnen; voor bijvoorbeeld een filmavond, herfstwandeling, spelen met mama’s make-up, shopsessie etc.
 • Sinterklaas decoratie zoals een vlag of slingers
 • Setje verkleedkleding voor piet of sint
 • Een adventkalender
 • Een dvd met Video boodschap van sinterklaas (binnenkort review met winactie!)

Wat geven jullie je kind in de schoen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 5 )

 • Ons ventje krijgt zijn favoriete speelgoed: auto’s. Deze zijn niet nieuw maar gescoord op een een 2e hands speelgoed- en kledingbeurs. Deze worden bij ons in september gehouden en dan koop ik meestal de Sint kado’s in. Ik let er wel op dat het speelgoed er nog goed uitziet want (dat vind ik persoonlijk) een kado hoort er wel mooi uit te zien.

 • als je een beetje handig en creatief bent bijv met haken kun je ook wat zelf maken 🙂

 • Keano krijgt in zijn schoentje maar 1 cadeautje de rest komt in de zak

 • hmm schoencadeautjes had ik nog niet over nagedacht, maar nu mooi wat ideeen opgedaan

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top