Reizen is een van mijn grootste hobby’s, hoe verder hoe beter. Of het nu Midden-Amerika is, Azië of Afrika ik geniet overal van want iedere cultuur en regio heeft weer zijn eigen bijzonderheden. Tot ik ging trouwen, mijn man was niet zo van het reizen en daarom was de afspraak samen een verre reis te maken, de huwelijksreis, om hem daar ook enthousiast voor te krijgen en we toch wel dachten aan kinderen. En met kinderen verre reizen maken…

Nu zijn we vijf jaar verder, na de eerste baby kwam er al snel een tweede waardoor je toch iets andere keuzes maakt als het gaat om vakanties. Een dag of nacht lang rijden in de auto klinkt dan toch een stuk verleidelijker. Toch blijft het kriebelen en zijn we druk bezig om ons te oriënteren om dit jaar een verre reis te maken. In de zomervakantie of anders in de kerstvakantie, maar dan wel in januari aangezien mijn man rondom de Kerst en Oud en Nieuw geen vrij kan krijgen. De onderstaande bestemmingen klinken wel heel verleidelijk voor speciale verre reizen met kinderen.

Lees ook: 101 vakantietips met kinderen
Lees ook: Met jonge kinderen naar het buitenland?
Lees ook: Verre reizen; Top 5 beste kindvriendelijke bestemmingen met gezin, ook voor eerste reis met baby

Australië

Wat heb ik een spijt dat toen ik de kans kreeg om een reis te maken naar Australië, dat niet gedaan te hebben. Ik zag zoveel mooie foto’s voorbij komen en zou hier graag nog een keer met de kinderen heen willen gaan. Om een bezoek te brengen aan Sydney en te genieten op het Bondi strand of met eigen ogen de opera te aanschouwen. Met name rond kerst lijkt dit me erg bijzonder, om aan het strand kerst te vieren en het spectaculaire nieuwjaarsvuurwerk te zien. Dit land gaat tenslotte als een van de eerste het nieuwe jaar in. Daarna zou ik ook graag willen rondreizen om wat meer van het land te zien.

Bali

Als je het hebt over een verre vakantie met kinderen is Bali een vaak gehoorde bestemming. Je kan hier rechtstreeks heen vliegen of met een overstap op Kuala Lumpur, Hong Kong of Singapore. Waar je natuurlijk ook een paar nachten kan overnachten. Je kan hier een hotel boeken of een eigen huis, vaak met privé-zwembad direct van de eigenaar. Je hebt dan net wat meer privacy. Kuta is het meest toeristische deel van het eiland maar ook het noorden is een heel fijne bestemming. Je kan hier strand en zwemmen combineren met uitstapjes naar de rijstvelden, de tempels en genieten van het lekkere eten. Ook een absolute aanrader is een bezoekje te brengen aan de Gili-eilanden. Al is het dan wel verstandig als de kinderen niet snel zeeziek worden.

Lees ook: Vliegen met peuters, kleuters en baby’s; tips om je kind voorbereiden op (eerste) keer vliegen tot hoe bezig houden met speelgoed in het vliegtuig.

Canada

Dit is eigenlijk een bestemming waar ik graag met ze heen zou willen gaan als ze wat ouder zijn. Om vervolgens een camper te huren en een mooie rondreis te maken door dit uitgestrekte land waar alles vijf keer zo groot lijkt te zijn. Niet alleen de oppervlakte en de straten, maar zelfs de muggen lijken hier groter ;-) Ik heb hier een mooie tijd gehad in Ontario en Toronto waarbij natuurlijk een bezoek aan de Niagara Watervallen niet mocht ontbreken maar er is nog veel meer te zien. Met de camper ben je vrij om zelf je route uit te stippelen en kan je tussendoor schitterende wandelingen maken in de natuur. Speciaal voor kinderen zijn er ook wat meer avontuurlijke uitstapjes.

Curaçao

Officieel is Curaçao natuurlijk onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, dus ondanks dat je een paar uur in het vliegtuig zit, en het klimaat en cultuur heel anders is, voelt dat toch een beetje vertrouwd. Het voordeel van Curaçao met kinderen is dat je dit prima met elkaar kan combineren. Van uitstapjes in de natuur of naar bezienswaardigheden en dorpjes en dan aan het einde van de dag relaxed uitrusten bij het zwembad of aan het strand al dan niet met een cocktail. Een fijne combinatie die dit zeker heel erg interessant maakt.

Kaapverdië