Haren wassen van je kind

In bad gaan is hier gelukkig een groot feest. De kinderen vinden het geweldig om met water te spelen en in bad is daar natuurlijk alle ruimte voor. Haren wassen is daarentegen een iets grotere uitdaging. Gelukkig zijn er wel een aantal ‘trucjes’ die je kunnen helpen om dit te vergemakkelijken. De meest praktische en geslaagde zet ik hieronder op een rijtje.

Lees ook: Je baby in bad doen

Washand voor de ogen

Dit is een tip die manlief inbracht, dit deed hij namelijk vroeger ook en toen ik er over nadacht, hebben mijn ouders die tip ook vaak toegepast. Nu ik ouder ben snap ik er eigenlijk niets van, want de washand wordt nog steeds nat, maar het helpt en er spoelt geen water direct in de ogen en dat is het belangrijkste. Wel merk ik dat dit vooral een goede tip is voor onze 3-jarige dochter en onze 2-jarige zoon er nog niet veel van snapt.

Zelf douchen

Als mama de douchekop vasthoudt, is het al snel huilen, terwijl er zonder problemen zelf onder de douchekop wordt gestapt. Ook prima toch? De haren worden nat, dan kan je het even inzepen met shampoo waarna ze het zelf ook even kunnen proberen en daarna een kwartier onder het stromende water en tussendoor even uitkammen zodat alle shampooresten vanzelf verdwijnen.

Samen douchen

De kinderen vinden het helemaal super als ik ook in bad stap. Of ik dan ook echt ga zitten of alleen onder de douche blijf staan om mijn haren te wassen maakt ze niet uit.

Afwisselen

Voor de kinderharen hoef je niet iedere dag shampoo te gebruiken, of iedere dag te wassen. Wissel het dus af. De ene dag hoeven er geen haren gewassen te worden, de volgende mogen ze met water wassen en de derde dag met shampoo.

Keuze shampoo

Natuurlijk is de keuze van shampoo ook erg belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een milde shampoo die niet prikt. En probeer dit zelf uit, niet zozeer in je eigen ogen. Maar voel gewoon of het echt mild is en kijk naar de ingrediëntenlijst. Natuurlijke shampoos zijn al snel milder dan andere shampoos. Daarom zijn er ook speciale kindershampoos.

Afleiding

Tot slot helpt het ook als de kinderen genoeg afleiding hebben. Denk aan wat leuke speeltjes voor in bad. Om mee te spelen of vast te houden tijdens het haren wassen of na afloop als ‘beloning’ voor het haren wassen.

Lees ook: De leukste spelletjes en liedjes voor in bad.

Welke tip gebruik jij voor het wassen van haren?

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Hier vindt de dame alles prima.. Tot de haartjes uitgespoeld moeten worden. Een washandje helpt niet want ze blijft niet eens staan haha.. Misschien als ze inderdaad ouders is!
    Nicole onlangs geplaatst…Uitslag slaaponderzoekMy Profile

    • Ja, dat heeft hier ook even geduurd hoor. Pas toen ze drie was werkte het, en ligt ook aan het kind zelf. Bij onze zoon heeft het nog nauwelijks effect. Hij probeert het wel, net als zijn zus maar meer voor de vorm.

  • Vince vindt dit gelukkig al vanaf het begin niet zo erg. Hij houdt van water. Nu wil hij in de regen zitten… dat is dus douchen met andere woorden, in plaats van in bad…
    Nathalie onlangs geplaatst…Hou eens een parfumfeestje + winMy Profile

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.