Er wordt steeds vaker gezegd dat gezond eten duur is en in veel gevallen is dat natuurlijk waar. Als een appelkoek in de supermarkt goedkoper is dan een appel, dan klopt er iets niet. Maar gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om gezond te eten met een klein budget, of gewoon als je iets meer geld wilt overhouden. In onze dagelijkse vlogs laat ik je al regelmatig zien wat wij eten, wat ik voor het avondeten kook en onze boodschappen kun je voorbij zien komen in de verschillende shoplogs. Wij doen onze boodschappen voor ongeveer € 70,- in de week en voor dat bedrag eten we gezond en lekker.

Lees ook: Wat eet je bij een gezonde levensstijl?!
Lees ook: Ervaringen Get Started Program Sportcity; sporten om af te vallen.

In de onderstaande video geef ik je enorm veel tips om goedkoper gezond te eten. Probeer je boodschappenbudget gewoon eens iets te verlagen zonder dat je iets inlevert. Al die koekjes, snoepjes en chips of zoutjes koop je waarschijnlijk ook elke week…

Terug naar de basis

Wat het allerbelangrijkste is, is om een beetje terug te gaan naar de basis. Koop in de supermarkt de basisproducten, dus even geen koekjes, snoepjes, chips of zoutjes (of heel minimaal) en koop gewoon wat je nodig hebt. Veel onbewerkte producten, groenten en fruit en dingen waar je je goed bij voelt. Met heel veel basisproducten kun je ook gemakkelijk zelf aan de slag. Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn, veel mensen zien daar enorm tegenop; we hebben al een druk leven!

Lees ook: Orthorexia; wanneer gezond niet meer gezond is

Fun in the Kitchen

Maar zelf maken kan ook heel erg leuk zijn, ik geniet altijd van de momenten in de keuken. Ik doe iets goeds voor mijn gezondheid, mijn lichaam en mijn gezin en de kinderen drentelen dan vaak om mij heen. Je kunt eens beginnen om zelf kruidenmixen te maken voor bijvoorbeeld chili con carne, pasta en meer. Die hoef je maar 1 keer te maken en staan daarna gemakkelijk klaar in je kast. Vind je het leuk om te doen? Ga dan eens op zoek naar vegetarische recepten (het internet staat er vol mee) en ga aan de slag. Zelf brood bakken? Dat kun je ook gemakkelijk eens proberen, een “no knead” brood (dat hoef je dus niet te kneden) is makkelijk gemaakt, het rijzen duurt alleen een tijdje. Met een beetje planning en enthousiasme komt het vast goed!

Met deze tips kun je alvast aan de slag, maar wil je nog meer tips? Gezonder leven? Afvallen? Of gewoon meer geld overhouden? Kijk dan gezellig even mee…. Alvast heel veel succes!