En dan is het ineens weer voorbij……drie weken lang is er een aanloop naar Pakjesavond, het grote Sinterklaasfeest. Drie weken geleden stond je misschien met je kroost bij de kade of ergens langs een optocht in je stad te wachten op de Goedheiligman en zijn Pieten. Na die intocht is het drie weken lang spanning, verlanglijstjes invullen, surprises maken, lootjestrekken, schoentjes zetten en dan is het weer 6 december. Dag hoor, de Sint gaat weer naar het warme Spanje (groot gelijk heeft ‘ie). Maar jij zit thuis met een kast vol pepernoten, speculaasbrokken, marsepein, banketletters en chocoladeletters. Pfff komt dit ooit nog op? Blijft het wel zo lang goed? Wat moet ik ermee? Mocht je je echt geen raad weten met alle chocola dan heb ik voor jou 10 leuke tips om het te verwerken in de volgende recepten. En deze tips gelden natuurlijk ook voor het opmaken van je paaseitjes na Pasen!!!!

Lees ook: Alles wat je wilde weten over chocolade letters

Chocoladeletter brownies

Nu zijn brownies op zich al heerlijk voor een chocoladekick, maar als je er ook nog stukjes chocoladeletters in verstopt is het al helemaal op-en-top genieten natuurlijk!

Het recept vind je hier.

Kruidnotenfudge

Op deze manier kun je meteen ook je voorraad pepernoten laten slinken. Elke dag een klein blokje fudge bij de thee.

Meer informatie vind je hier.

Een (Sinterklaas) cake

Dit hoeft natuurlijk niet per se een Sinterklaascake te heten. Een cake met een laagje gesmolten chocolade kan altijd geserveerd worden bij de thee of koffie.

Meer informatie vind je hier.

Kruidige chocoladetaart met peer

Zelfs met de kerstdagen kun je nog je chocoladeletters serveren, in de vorm van deze taart met peren, lekker als toetje na het kerstdiner.

Meer informatie vind je hier.

Paasei brownies

En voor de brownieliefhebber; na de Paasviering kun je nog steeds je eitjes verstoppen in deze chocoladetaart.

Meer informatie vind je hier.

Chocoladesaus

Chocolade is heel makkelijk om te smelten in een pannetje au bain-marie en dit gesmolten goedje kan dan weer gebruikt worden als saus voor bijvoorbeeld over de pannenkoeken.

Het recept vind je hier.

Lees ook: Pannenkoek recepten; Hartige en gezonde alternatieven, ook zonder ei, melk en suiker of met fruit

Chocoladefondue

Als chocoladefondue met stukjes fruit of marsmallows.

Het recept vind je hier.

Lees ook: Chocolade fondue recepten

Chocoladepasta

Maak er een lekkere chocoladepasta voor op brood van.

Het recept vind je hier.

Chocolademelk

Drink het op als (warme) chocolademelk (laat er nog 1 heel eitje in voor een grappig “zoek” effect, of maak er een opdracht van bijvoorbeeld wie het eitje in zijn chocomelk heeft hoeft de vaat niet uit te ruimen!!!

Het recept vind je hier.

Lees ook: Witte chocolademelk freakshake

Chocolade-ijs

Ideaal bijvoorbeeld om alvast te maken voor kerstmis; chocolade-ijs. Het makkelijkste gaat het met een zelfvriezende ijsmachine, maar ook met de hand is het mogelijk (maar wel extra veel werk.

Het recept vind je hier.

Lees ook: IJsmachine test

Maak er een koekje van

Lekkere chocolade koekjes met stukjes chocolade. Een heerlijke activiteit die je met je kids kan doen in de vakantie. Samen lekker kokkerellen is altijd een goed idee!

Meer informatie vind je hier.

Cup cakes bakken

Als wij hier in huis iets overhouden van paaseitjes (wat eigenlijk een wonder zou zijn haha) dan bakten we cupcakes en verstopten we de eitjes in een cakeje. Ook deze verwencupcakes zien er heerlijk uit.

Het recept vind je hier.

Karameltaartjes

Een jodenkoek omtoveren tot een lekker taartje van gezouten karamel is niet onmogelijk, kijk maar eens naar dit recept……wedden dat je nu al je jas aanhebt om naar de winkel te rennen voor zo’n plastic trommeltje met paarse deksel?!

Het recept vind je hier.

Ontbijt; tiramisu met chocolade

Ach doe eens gek en begin de dag met een ontbijtje met paaseitjes, blauwe bessen en muesli.

Het recept vind je hier.

Tot zover mijn tips voor jou. Nog meer tips nodig? Kijk dan nog even op Pinterest voor nog veel meer leuke ideeën. Of misschien weet jij nog een leuke tip te melden? Dan hoor ik ze graag.

Chocolate sprinkels stockphoto from Shutterstock / joel calheiros

Isabell

Mijn naam is Isabell, ik ben 42 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Twee jongens en een meid.
Na vele jaren gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal ben ik voor mezelf begonnen als creatief ondernemer.
Ik haak en maak van alles wat en deze producten verkoop ik via mijn ETSY shop. Vaak zijn dit kleine items wat leuk weg te geven is als een uniek presentje maar ook maak ik enkele grote items die in en om het huis gebruikt kunnen worden.
Daarnaast vind ik het erg leuk om in de keuken het een en ander uit te proberen. Liefst zo gezond mogelijk, zonder suiker en andere meuk. Zelf in de keuken staan of een recept samen met mijn kind(eren) uitproberen is dus best een passie te noemen. En dan is er nog een passie (en dat is de reden dat je mij hier vindt) namelijk schrijven. Vooral over wat ik met mijn kinderen meemaak, daar schrijf ik graag over en dit deel ik graag met jullie.