De zomer komt er weer aan, menig ouder zal misschien al de vakantie geboekt hebben. Zelf zijn wij meer van het last-minute boeken. Als we precies weten wanneer het het beste uitkomt, het nadeel van onregelmatig werken. En ook afhankelijk van het budget. Dan is het fijn om te wachten tot je zeker weet wat je budget is. Daarnaast zijn er nog veel dingen waar je op gaat letten bij het boeken van een vakantie. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Zo probeer je zo veel mogelijk rekening te houden met hun behoeften, zonder daarbij je eigen behoeften uit het oog te verliezen. Het scheelt in ieder geval flink wanneer je van te voren even op onderzoek uitgaat en een soort checklist maakt waaraan de bestemming moet voldoen. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden.

Lees ook: Waarom reizen goed is voor de ontwikkeling van kinderen

Lees ook: Vakantie accommodaties met kinderen

Lees ook: Populairste vakantiebestemmingen met kinderen in Europa

Lees ook: Besparen op vakantie; 20 tips voor een goedkope budget vakantie

Met de teentjes in het zand

Er zijn weinig kinderen te vinden die niets met het strand hebben. Geef ze een schep en een emmer en ze er de hele dag mee in de weer zijn. Een strandbestemming is dus een aanrader. Een nadeel van badplaatsen en stranden is wel dat het hier vaak erg druk is in het hoogseizoen. Nieuwsgierige en eigenwijze kinderen zullen dan wat extra werk kosten om in het vizier te houden. Wat vooral belangrijk is bij het kiezen van een strandbestemming is dat het een zandstrand is. Kiezelstranden kunnen pijn doen aan de voetjes en bieden daarnaast een stuk minder speelmogelijkheden. Last but not least, hoge golven zijn een no go. Vermijd dan ook de plaatsen die bekend zijn als surfspots, of beter nog kies een bestemming aan de Middellandse Zee, waar nauwelijks golven te vinden zijn. Een voorbeeld van een uiterst kindvriendelijk strand is dat van Side in Turkije.

Lees ook: Tips voor kamperen met kinderen

Je ne parle pas Français

Animatieteams zijn bij zo’n beetje alle hotels en campings in Europa aanwezig. Het is wel zo prettig als de kinderen de animatie ook enigszins begrijpen en dat deze dus Nederlands spreekt. Zoek bij bijvoorbeeld naar campings met Nederlandse eigenaren, hier is de kans groot dat ook de animatie Nederlands is. Ga je liever naar een hotel dan staat bij de meeste reisaanbieders aangegeven of de animatie gedeeltelijk of volledig in het Nederlands is. De ervaring leert echter dat bij hele jonge kinderen taal er niet toe doet.

Lees ook: Tips voor het kiezen van een vakantiebestemming.

Ga voor gemak

Het mag dan misschien niet ieders cup of tea zijn, toch zijn all inclusive hotels niet voor niets vaak gevuld door gezinnen met jonge kinderen. Het feit dat er op elk moment van de dag eten of drinken beschikbaar is, waarvoor je zelf niets hoeft te doen, haalt toch een beetje druk van de schouders van de ouders af. Romantisch dineren zit er in de meeste gevallen niet in, maar eenvoudig is het wel. Daarnaast kun je de kinderen bij de betere (op kinderen gerichte) hotels een paar uurtjes achter laten bij de babysitservice om alsnog te kunnen genieten van een echte maaltijd.

Lees ook: Goedkoop op vakantie met kinderen

Oneindig waterplezier

Ook kun je op zoek gaan naar hotels of campings met een aquapark. Tegenwoordig beschikken veel (nieuwe) hotels in bijvoorbeeld Turkije of Egypte over een aantal waterglijbanen. Bij sommigen kan dit zelfs uitkomen op een heus waterpark. Waterattracties houden je kids uren, zo niet dagen bezig. Hou er echter wel rekening mee dat de waterglijbanen nog gesloten kunnen zijn buiten het hoogseizoen.

Lees ook: 10 Voordelen van het s-nachts rijden met kinderen

Vergelijk prijzen!

Op het allerlaatste moment is het nog belangrijk om niet meer te betalen voor de reis dan nodig is. Gebruik een site als Holidoo.nl om reisaanbieders te vergelijken en zo geld te besparen. Vakanties zijn nooit goedkoop en elke besparing is meegenomen!

Lees ook: Tips voor een lange autoreis met baby en kind

Heb jij nog tips voor het boeken van een kindvriendelijke vakantie?

stories

Latest posts by Linda (see all)