Praktische tips om je baby te laten slapen bij warm weer - Mamaliefde.nl

Baby laten slapen bij warm weer

Heeft jouw kind ook zoveel last van het warme weer, waardoor de nachten soms aanvoelen als een hel. Dat je uren lang zit met een wakker kind. Je bent niet de enige, op social media heb ik al meerdere verhalen voorbij gekomen. En even zoveel trucjes om je kind toch wat nachtrust te gunnen. Het leek me handig om deze onder elkaar te zetten. Inclusief mijn eigen tips. Nu mag ik zelf van geluk spreken, echte doorbroken nachten zijn er (nog) niet geweest. Alleen het inslapen gaat niet altijd even soepel.

Lees ook: Tips voor je baby bij warm weer

Praktische tips om je baby te laten slapen bij warm weer - Mamaliefde.nl

Verhuis je kind naar de koelste plek van het huis

De temperaturen van de kamers aan de kant waar de zon is kunnen flink oplopen. Het kan helpen door alle rolluiken en gordijnen dicht te houden. En een klein raampje open, zodat er wel verse lucht naar binnen komt. Waaronder de lucht die ‘s-avonds afkoelt. Is het er echt niet te harden kan je aan de slag gaan met ventilatoren, maar dat is alleen aan te raden als je kind zich niet in die kamer bevind. Als alternatief kan je ervoor kiezen om het kind te verhuizen naar een logeerbedje in de koelste kamer. Bijvoorbeeld bij jezelf of zelfs in de gang / toilet. Bij Maike helpt dit.

In verband met de wiegendood wordt het geadviseerd om je baby niet te laten slapen in dezelfde ruimte als een ventilator. Mocht dat toch niet mogelijk zijn, lees dan hier de tips over een veilig gebruik.

Lees ook: Zo overleef je een hittegolf

Slapen met een koude / vochtige washand

Ik weet niet meer bij wie ik dit tegen kwam, maar er was iemand die haar kind liet slapen met een vochtige washand ter verkoeling. Mocht je dat niet aandurven in verband met verkoudheid kan je de tip gebruiken door een hydrofiel overdag in te vriezen in een dikke handdoek gewikkeld zodat je kind niet in shock raakt of bevriest. Let wel goed op; ze geven niet voor niets icepacks op een handdoek want je wilt ook niet dat je kind bevriest. Gebruik het anders net als een warmwaterkruik voordat je je baby in bedje neerlegt.

Lekker fris douchen

Zelf laat ik de kinderen wat langer dan normaal doorspelen. Zodat ze wat vermoeider zijn. De meeste dagen slapen ze ook overdag een paar uurtjes dus aan de slaap komen ze wel. Daarna lekker fris douchen zodat ze geen last hebben van zweet en de lichaamstemperatuur iets afneemt. Daarna lekker in een schoon rompertje naar bed. Ik leg ze enkel onder een lakentje te slapen. Voor de zekerheid geef ik een flesje / antilekbeker mee zodat ze bij dorst gelijk kunnen aanvallen. Overdag drinken ze hier niet meer uit, maar vochttoevoer gaat boven alles en zo vind ik ‘s-ochtends geen zeiknatte bedden.

Accepteer het

Tot slot zag ik de tip voorbij komen om het gewoon te accepteren dat je kindje nu wat slechter slaapt. Beter voor de gemoedsrust van jezelf en het kind. Aan frustratie heb je helemaal niets. Ook deze fase gaat weer over.

Lees ook: Activiteiten voor tijdens een hittegolf

Wat is jouw ultieme tip om je kind te laten slapen?

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.