Zwemmen; welk kind vindt dat nu niet geweldig? Helemaal in een subtropische omgeving! Compleet met wildwaterbaan, golflslagbad en heel veel glijbanen voor eindeloos glijplezier. Als ouder is het fijn als je kan zitten om toezicht te houden op je kind, of als ze wat ouder zijn zelf lekker hun gang kunnen gaan. Om die reden komen wij graag bij het Tikibad van Duinrell, vroeger kwam ik daar als kind minimaal één keer per jaar. Het was echter vooral leuk voor de wat oudere kinderen die van de lange en stoere glijbanen af durven. Gelukkig is daar met de opening van Playa verandering in gekomen. De afgelopen maanden is er namelijk hard gewerkt aan een enorme uitbreiding van het zwembad. In de winter kregen we al een voorproefje, maar nu de zomervakantie begint is het klaar. En wordt het Tikibad een must voor jong EN oud tijdens een dagje Duinrell.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: de leukste subtropische zwembaden en waterparken met kinderen in Nederland
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties
Lees ook: Nieuw buitenbad Tikibad Duinrell

Tikibad met baby’s

Dagje uit: Duinrell & tikibad daar kikker je van op - Mamaliefde.nl

Voor de kleine kinderen had je ergens in een hoekje al wel een klein pierenbadje bestaande uit twee gedeelten met een 10 en 20 cm waterhoogte. Een kleine glijbaan en wat waterelementen. Heel veel stoelen eromheen en als ouder kon je ook prima op het randje zitten met je voeten in het verwarmde water. Er zijn ook een aantal boxen in de buurt, dus met baby’s was dat ideaal. Je bent ook zo bij het bubbelbad en de haaienglijbaan. Een bezoekje aan het golfslagbad waar één keer per half uur een claxon afgaat (op de klok kun je aftellen wanneer dat weer het geval is) vinden ze ook nog wel leuk voor even, want de temperatuur van dit water is wat lager (maar nog wel aangenaam).

Playa; voor peuters, kleuters en kinderen

Voor de wat oudere kinderen die wat meer uitdaging willen, maar nog niet van de hoge glijbanen af kunnen, hebben ze nu twee nieuwe zwemgedeeltes gebouwd. Voor de opening hadden ze ruim 100 kinderen uitgenodigd die als eerste een duik mochten nemen. Een peuter- en kleuterbad met een dubbele glijbaan waar ze veilig zelf naar boven kunnen klimmen over verlaagde traptredes en in kleine bak ‘opgevangen’ worden en heel veel speelelementen met stralen water die overal en nergens vandaan komen, een parasol met gordijn van water en diverse elementen waarbij het water van de ene in de andere bak stroomt en ze lekker op tafelhoogte kunnen spetteren of er in klimmen. Een deel van de elementen kun je ook bewegen en ronddraaien zodat er een interactief spel ontstaat. Heel handig; om vrijwel het hele gedeelte zijn bankjes gebouwd, zodat je als ouder aan de rand van het badje kan zitten en toch toezicht kan houden op je kind. Het zwembad is ook nog eens voorzien van verwarmd zwemwater. Onze zoon was in ieder geval meteen fan van dit nieuwe gedeelte dat vanaf vandaag officieel geopend is.

Daarnaast heb je in een zonnige koepel een tweede gedeelte voor de wat oudere kinderen. Hier vind je maar liefst vier glijbanen, waaronder een coneglijbaan in diverse vormen en maten. Van een brede familieglijbaan met een paar banen naast elkaar, tot en met ‘steil’ naar beneden of juist een kronkelende glijbaan. Ook is er een enorme emmer die als hij gevuld wordt het water naar beneden splasht. De glijbanen hebben een eigen ‘badje’ maar komen uit in een heel groot zwembad waar je tot je enkels in het water staat en licht afloopt naar beneden, maar niet verder dan de kniëen. Wat opvalt hier is ook de aankleding, het gevoel dat je ergens op een Zuid-Amerikaans eiland bevindt.

In het water van Playa hoeven kinderen geen zwembandjes of andere drijfmiddelen te dragen. In overige delen van het zwembad is dat voor kinderen tot 1.20 verplicht. Ook als je in het bezit bent van een zwemdiploma.

Lees ook: Dagje Center Parcs; Zwembad Heijderbos Aqua Mundo

1,3 km aan glijbanen

Het Tikibad is natuurlijk vooral beroemd geworden vanwege de vele glijbanen. In de loop der jaren is daar nog wel het een en ander aan veranderd. Zo had je vroeger twee glijbanen waar je beneden in een soort trechter terecht kwam, en is daar nu nog maar één van over. Je hebt de canon ball, een snelle maar korte glijbaan waarbij je van een hoogte in het water plonst, of de heel steile glijbaan waar je vrijwel recht naar beneden valt. Vrij nieuw is de glijbaan waar je op een plankje staat dat wegvalt waardoor je naar beneden glijdt. In de hoge toren hebben ze zes glijbanen; twee kronkelende familieglijbanen, twee wat steilere glijbanen en twee donkere glijbanen waarbij je in een band zit.

Ook daar is een glijbaan bijgekomen, namelijk de driedubbele Cone glijbaan Triton waar je met een band doorheen gaat en door drie ‘cones’ glijdt. Hier zwerm je een paar keer naar links en rechts tot je weer verder glijdt. Volgens manlief ook een absolute aanrader.

Golfslagbad

Centraal in het Tikibad staat toch wel het enorme golfslagbad. Hier kan je lekker zwemmen, maar zodra de claxon gaat beginnen de golven. Flinke golven waar je prima op kan meedeinen van links naar rechts. Of je nu liever in het ondiepe blijft (waar de golven wel harder aankomen) of juist meer in het diepe. Het is wel oppassen geblazen, want langs de kant en op de bovenverdieping staan een paar elementen die water kunnen spuiten. Als daar iemand achter zit kan je dus ook van boven nat worden!

Wildwaterbaan

Dagje uit: Duinrell & tikibad daar kikker je van op - Mamaliefde.nl

Dit is nog altijd wel mijn persoonlijke favoriet; de wildwaterbaan. Niet vergelijkbaar met de andere waarbij je van een soort glijbaan naar beneden gaat. Maar eentje waar je heel relaxt in een één- of tweepersoons zwemband plaatsneemt en vervolgens een rondje dobbert langs stroomversnellingen, door een donkere grot en langs waterstralen. Even een momentje ‘rust’.

Faciliteiten

Met de uitbreiding hebben ze ook een tweede verdieping gemaakt met pashokjes. Zodat er nog meer ruimte is om je te verkleden. Hier zijn ook kluisjes die automatisch werken en je dus niet voor hoeft te betalen, muntjes of kaartjes nodig hebt zoals vroeger het geval was. Wel heb je je kaartje nog nodig om uit het zwembad te komen. Die moet je dus goed opbergen.

Het restaurant van het zwembad heeft een paar jaar geleden ook een flinke metamorfose ondergaan. Hier vind je nu een buffet waar je terecht kan voor een drankje, snack maar ook patatjes etc. Je kan in het restaurant eten, of bij mooi weer door de deur naar buiten om op het terras te gaan eten met uitzicht op het buitenbad.

Buitenzwembad

Mocht je geen genoeg krijgen van al dat zwemmen (vaak zit er twee uur zwemmen in het toegangskaartje inbegrepen) en is het mooi weer dan is het buitenbad ook een aanrader. Daar vind je een enorme groene weide waar je kan liggen. Een zwembad met een aantal banden en glijbaan en ook een peuterbadje met glijbanen en waterelementen. Boven de toiletten vind je een dames- en herenkleedkamer (geen aparte kleedhokjes dus). Dit zwembad is gratis en onbeperkt toegankelijk, ook als je een weekend op de camping van Duinrell verblijft.

Lees ook: Opblaasbaar zwembad; de leukste voor baby’s, met glijbaan of lekker groot

Als het dus een dagje regent, of je toch op zoek wil gaan naar dat vakantiegevoel is een bezoekje aan het Tikibad echt een aanrader voor alle leeftijden.