Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. Naast Pasen is dit één van de uitgebreidste Christelijke feesten. Natuurlijk bereid je je voor op zo’n groot feest. Dit kan met een kerstboom, aftelkalender, versiering en lichtjes, lekker eten en cadeautjes. Binnen de kerk wordt een periode van vier weken aangehouden die advent wordt genoemd. Latijnse afgeleide van adventus = komst. Iedere zondag wordt er een nieuw kaarsje van de adventskrans aangestoken. Vandaag wordt het tweede kaarsje aangestoken. Het leek me leuk om de komende tijd iedere week ergens stil bij te staan. Samen met andere bloggers zijn we de adventschallenge begonnen. De decembertijd kan een erg drukke periode zijn. Daarom is het goed om af en toe stil te staan bij jezelf en een momentje tijd voor jezelf te nemen, of te maken.

Uitgebreid badderen

Heerlijk vind ik het om uitgebreid in bad te zitten. Afgelopen week had manlief een aantal late diensten dus heb ik mezelf heerlijk verwend in een superlang bad. Compleet met gezichtsmasker, badbruisballen, alles erop en eraan. Zelfs de laptop had ik meegenomen zodat ik verder kon kijken naar de serie die ik momenteel aan het volgen ben. Helemaal ontspannen, en gerimpeld kwam ik het bad uit. Het enige dat ontbrak was om na afloop onder heerlijk schoon beddengoed te kruipen.

Bloggen in 60 minuten gelezen

Het lag al een tijdje in de boekenkast om gelezen te worden. Afgelopen week vond ik het tijd worden om het boek ook daadwerkelijk open te slaan. De afgelopen week stond het bloggen voor mij op een lager pitje. Wat meteen te reduceren is in de vaste bezoekers die dan minder langskomen. Kan natuurlijk ook aan ‘sinterklaasstress’ hebben gelegen. Ik vind het heerlijk om te schrijven, al vraag ik me af of ik twee blogjes per dag wil blijven volhouden. En om me te verdiepen in wat er allemaal bij bloggen komt kijken; de samenwerkingen, seo-optimalisatie en andere technische aspecten. Dit boek was heerlijk om zo door te lezen en goed om dingen zo op een rijtje terug te zien. Het geeft me het gevoel dat ik op de goede weg zit.

Nieuwe Netflix-serie

We zouden maar een maandje Netflix nemen; zodat we de film Frozen konden zien… Helaas hebben ze daarvoor iets teveel leuke series. Laatst heb ik de serie Lilyhammer ontdekt over een Italiaans Amerikaanse maffiosi die als onderdeel van een getuigenprogramma in Noorwegen een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Een heerlijke serie, helaas maar drie seizoenen van acht afleveringen. Wat dan wel als voordeel heeft dat je ze vrij snel achter elkaar kan kijken. Het derde seizoen van Suits kwam afgelopen week ook online en stond dus zeker ook op mijn lijstje.

Chocoladeletters maken

Het leek me leuk om met peuter chocoladeletters te versieren. Het plan was om een chocoladeletter even kort in de magnetron te verwarmen zodat je hem daarna mooi kan versieren. Totdat we tijdens een shopuitje met oma in de Action terecht kwamen en daar diy chocoladeletters pakketjes tegenkwam. Compleet met vorm, smeltchocolade en decoratie. Na de eerste letter zijn er nog een aantal chocoladerepen omgetoverd tot heerlijke chocoladerepen met nootjes, M&M’s, pepernoten en rozijnen.

Uitslapen tot half twaalf

Manlief werkt momenteel niet alleen veel avonddiensten, ook in het weekend werkt hij. Daardoor kwam het voor dat we op woensdag pas rond elf uur ons bed uitkwamen. En dat met twee jonge kinderen! Terwijl manlief en ik pogingen deden om in ieder geval te kunnen liggen met ogen dicht lagen de dame en heer tussen ons in en vermaakten zich prima met Bumba en andere populaire personages op de laptop.

Dansen door de woonkamer

Nu ik de laatste tijd veel meer energie heb, beweeg en dans ik ook veel meer door de woonkamer. Tot groot vermaak van de kinderen. Die vinden het heerlijk als ze op de arm genomen worden om samen door de ruimte te zwieren. Peuter heeft ook een minilesje ballet gekregen ter ‘voorbereiding’ op de danslessen die ze in februari gaat volgen. Lijkt me zo grappig een peuter op dansles. En zowaar, ze heeft er meer van meegekregen dan ik dacht. Zelfs op de commode probeert ze pirouettes te draaien.

Lunchen & Winkelen

Het is alweer een tijdje geleden dat oma ons mee heeft genomen voor een shopsessie met lunch. Afgelopen woensdag stond ze voor de deur met de vraag of peuter mee mocht winkelen. Aangezien dat ook op mijn lijstje stond gingen we gezellig met zijn drietjes. Baby boy bleef heerlijk slapen bij papa. We hebben een aantal winkels gehad en onder andere heel veel nieuwe sokken gekocht. Die kindervoetjes groeien erg snel, of is het nu dat de sokken zo snel kwijt raken? Een shawl voor peuter, zodat ik mijn eigen weer terug kon vorderen. Natuurlijk ook nog wat cadeautjes voor Sinterklaas en verder heb ik me aardig in weten te houden. Tussendoor hebben we even gezeten voor een heerlijk lunchbroodje.

Persoonlijk geluk

Voor de komende week is er niet echt een opdracht, maar meer een thema. Namelijk een week die in het teken staat van persoonlijk geluk en happiness. Een stukje dankbaarheid kan hier ook in naar voren komen. Voor iedereen is dit anders. Vandaar de vrijheid om er zelf een draai aan te geven; Wat is jouw persoonlijk geluk? Wat maakt jouw happy? Waar ben jij dankbaar voor? Ik ben erg benieuwd om dat de komende week terug te lezen.

Wat doe jij als je tijd voor jezelf hebt gemaakt?