Skip to Content

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten

Spelenderwijs leert je kind een hoop! Enkele van onderstaande tips zijn van de kleuterjuf van mijn kinderen en geschikt voor peuters die al toe zijn aan school of bijna naar groep 1 zouden gaan!

Dagplanningvoor kleuters

Het belangrijkste is dat je zorgt voor regelmaat en structuur; nee je hoeft echt niet van uur tot uur een planning aan te houden net zoals op school. Je bent geen school en hoeft dat ook echt niet te zijn.

Wel is het belangrijk om je kind duidelijkheid te bieden; minimaal drie weken is behoorlijk lang als je op elkanders lip zit. Dus houd wel een dagritme vast zoals je normaal ook doet zoals aankleden, ontbijten, lunchen en avondeten, bedtijd en tussendoor de spelletjes en activiteiten of buiten spelen.

Hierdoor krijgt je kind ook houvast en weet het waar het aan toe is.

Tip: In plaats van een dagplanning kun je ook een activiteitenpot maken met allemaal activiteiten om te doen de komende week.


Of gebruik deze bingokaarten en laat je kind zoveel mogelijk afkruizen. Voor iedere week is er een nieuwe kaart.

Lees ook: Dagplanning; structuur met dagritmepictogrammen

Strooien

Strooien’ is een tool om de leeromgeving van je kind te verrijken en om je kind te inspireren om zich ergens in te verdiepen. Je legt bijvoorbeeld tekenpapier en krijtjes op de tafel bij de tv. Veel kinderen gaan daar tijdens het kijken vanzelf iets mee doen en zo wordt hun activiteit minder passief.

Je kunt ook interessante spulletjes laten rondslingeren zoals zandlopers, vergrootglazen of passers. Een aantrekkelijk boek op een zichtbare plek neerzetten is ook een goeie. Het gaat erom dat je kind initiatief neemt het op te pakken. Zo ontvlamt intrinsieke motivatie. Leren doe je de hele dag door.

Het wordt makkelijker als er een rijke omgeving is met aantrekkelijke spullen, die opvallen en niet ergens in een stapel verstopt zijn. Vaak leveren de spontane leermomenten meer op dan tijdens het ‘creatieve uurtje’ wat op de planning staat.

Zelfredzaamheid

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Een deel van de vaardigheden die kleuters leren op deze leeftijd zowel thuis als op school zijn in het kader van zelfredzaamheid; denk bijvoorbeeld aan het zichzelf aankleden. Ook dit zijn vaardigheden die je thuis kan blijven oefenen.

  • Zelf aankleden; met ritsen, knopen etc.
  • Veters strikken
  • Leren klok kijken; voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben; over het algemeen leren ze dit in groep 3/4.
  • Kinderen leren veel door te doen. Betrek ze bij het koken/bakken. Zoek de benodigde ingrediënten bij elkaar, bekijk hoeveelheden, weeg af, snijd samen en bespreek alle handelingen. Maak bijv. een cake.

Lees ook: Zelfredzaamheid kleuters bevorderen

Spelen in hoeken

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Veel ouders van kleuters zie ik vragen om werkbladen voor kleuters, omdat deze groep nauwelijks taken hebben gekregen. Op deze leeftijd leren kinderen nog vooral door te doen en te spelen. Niet voor niets dat ze op school werken met diverse hoeken. Nu is het nogal een uitdaging om je woonkamer om te bouwen tot kleuterlokaal, daar zit je vast niet op te wachten. Toch is het mogelijk om hier een variant op aan te bieden door bijvoorbeeld met manden te werken. Vul iedere mand met een bepaald speelgoed en wissel hiermee af. Laat je kind ook eerst al het speelgoed opruimen voordat het een ander mandje mag kiezen. Voorbeelden van manden zijn:

Tip: Wil je eens wat anders; overleg dan met andere ouders. Verandering van spijs doet spelen; wissel bijvoorbeeld een mandje met speelgoed zodat er weer wat nieuws te spelen is!

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Leuke opdracht; bouw een dorp van je favoriete speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan huizen, scholen, kinderboerderij, bedenk wie er wonen en maak poppetjes. Eventueel kan je het zelfs aanvullen met materiaal uit de natuur zoals dode takken en blaadjes.

Werkbladen voor kleuters

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Voor de ouders die daar behoefte aan hebben hieronder een aantal websites met allemaal gratis werkbladen voor kleuters! Deze kun je uitprinten en je kind laten maken. Misschien leuk idee om ze allemaal te bewaren om een soort portfolio aan te leggen en zodat je ze na deze periode aan de juf kan laten zien.

Ook kunnen werkbladen handig zijn omdat ze alvast kunnen wennen aan het maken van taken zoals in hogere klassen, en ze zien dat hun grotere broers en zussen ook doen.

Werkbladen zijn vooral geschikt voor kinderen die in groep 2 zitten en volgend jaar naar groep 3 gaan. Print voor iedere dag 1 à 2 werkbladen uit om te laten maken.

  • Uitgeverij Zwijssen; Gratis werkbladen over seizoenen en klokkijken
  • Bobo Werkbladen werkbladen met cijfers, letters, samenleesverhalen, kleurplaten, tekenlessen en knutselen
  • Kleutergroep; werkbladen met classificeren, series, tellen en vormen in cito-stijl.
  • Katrotje Gratis schrijf- en telkaartbloemen

Tip: Ook op pinterest vind je een enorme schat aan gratis werkbladen om door je kind te laten maken! Via dit linkje heb je ze voor het uitzoeken!

Naast werkbladen zijn er ook heel veel oefen-, doe- en vakantieboeken met opdrachten voor kinderen. Deze vind je onder andere bij Bol of HeutinkvoorThuis.

Rekenen

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Rekenen is een erg breed begrip voor kleuters; ze hoeven echt niet sommen te leren. Wel kunnen ze oefenen met cijfers herkennen, getallenrijen etc. Daarnaast zijn er bepaalde ruimtelijke begrippen die onder rekenen vallen.

Tellen

  • Tellen en terugtellen
  • Tellen met sprongen van 2
  • Doortellen vanaf een bepaald getal
  • Wie zijn de buren van… Bijvoorbeeld; wie zijn de buren van het getal 6. (5 en 7)
  • Maak een spel van dagelijkse handelingen en klussen die moeten gebeuren. Dek samen de tafel en bespreek wat er steeds nodig is. Hoeveel bestek leg je neer? En hoeveel borden heb je nodig? Vouw samen iets moois van een servet.
  • Hang samen de was op. Het gebruiken van knijpers is direct een goede motorische oefening. Sorteer kledingstukken bij elkaar en hang deze bij elkaar op.

Lees ook: Spelenderwijs leren tellen

Vormen

Teken een vorm op een papiertje (cirkel, rechthoek, vierkant, driehoek). Ga met het papiertje in je hand een rondje door het huis en zoek zoveel mogelijk vormen. Je kunt ook kinderen foto’s laten maken van deze vormen met een tablet of een telefoon.

Lees ook: Spelenderwijs vormen leren

Paren

Print de kaartjes van JufMilou uit en laat je kind de paren bij elkaar zoeken. Gewoon met de kaartjes open op tafel, maar ook heel geschikt als memory spel maar dan omgekeerd.

Voorzetsels

Ga aan de slag met voorzetsels. Verstop je onder de tafel, achter de stoel, naast de bank, etc.

Speurtocht in huis

Zoek samen spullen in huis en leg die neer van van groot-klein, dik-dun, hoog-laag.

Taal

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Je kind hoeft nog niet te leren lezen of schrijven, wel zijn er alvast oefeningen en begrippen die je kan doen zoals rijmen, klanken, lettergrepen etc.

Klankgroepen

Oefenen met klankgroepen; wijs voorwerpen aan en laat je kind deze benoemen en klap dan samen om te tellen hoeveel klanken dat woord heeft.

Laat ze eventueel aankruizen hoeveel het er zijn en ga op zoek naar woorden met zoveel mogelijk klankgroepen of juist zoveel mogelijk met slechts 1 klankgroep.

Rijmen

Wijs een voorwerp aan of stop wat voorwerpen in een mand. Bedenk samen rijmwoorden op het voorwerp (voorbeeld blok – sok). Om het iets makkelijker te maken, kun je ook al voorwerpen in de mand doen die op elkaar rijmen.

Zoek de spullen dan bij elkaar (sok-blok, beer-peer, tas-jas, pop-dop, fles-mes, boek-koek, plant-krant, schrift-stift, vaas-kaas, pan-kan).

Letterspeurtocht

Schrijf of typ diverse letters op een blad en hang deze op in het huis. Laat het kind op zoek gaan naar de letters en aanstrepen op het blad als de letter is gevonden.

Of geef je kind een letter en laat het zoveel mogelijk voorwerpen vinden die met die letter beginnen.

Praatplaat

Print iedere week een praatplaat uit en praat daar met je kind over; wijs bijvoorbeeld dingen aan en vraag je kind die te benoemen.

Bedenk er een verhaaltje bij of laat je kind bepaalde dingen zoeken op de plaat. Stel vragen over wat ze zien, of denken wat er gebeurt of waarom etc.

Letters schrijven in scheerschuim

Pak de scheerschuim van papa en spuit een flinke bol op tafel, of de vloer van de badkamer en teken daar vervolgens allemaal letters in en laat je kind die natekenen. Ook zonder letters is spelen met scheerschuim een hele leuke activiteit!

Lees ook: Woordenschat vergroten en uitbreiden
Lees ook: Klanken leren
Lees ook: Spelenderwijs letters leren
Lees ook: RomPomPom

Lezen

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Je kind kan op deze leeftijd nog niet zelf lezen, en dat hoeft helemaal niet. Daarom is het wel belangrijk om te blijven lezen. Iedere dag minimaal 15 minuten! Daarnaast zijn er speciale apps of digitale prentenboeken die jij je kind kan laten kijken.

  • Luisterbieb app: Speciaal voor deze tijd heeft de bibliotheek een mooie actie! Ze hebben de luisterbieb app opengezet. Met daarin 12 luisterboeken voor kinderen waaronder geheim agent oma. Heerlijk om even tot rust te komen. En om nieuwe woorden te leren.
  • Wepboek is een prachtige site waarop digitale prentenboeken staan. Er is een uitgebreide collectie van boeken. Eerst wordt het boek voorgelezen. En daarna krijg je een aantal vragen over het boek. Beantwoord deze samen!
  • DigiBooks maakt tijdelijk alle digitale leesboeken gratis beschikbaar. Je vindt hier meer dan 175 digitale (prenten)boeken voor kinderen in het basisonderwijs. Veel boeken zijn ook nog eens ingesproken als luisterboek. Het enige wat je nodig hebt is een verbinding met internet!
  • Kleuterklas TV; twee juffen van de basisschool lezen iedere dag een boek voor en delen tips en opdrachten om daarna met de kinderen te doen.

Lees ook: Interactief voorlezen
Lees ook: Prentenboeken voor kinderen

Creativiteit

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Tekenen

Laat je kind tekenen:

  • Print een kleurplaat uit, let er wel op dat het niet te gedetailleerd is want dan zal je kind al snel zijn interesse verliezen. Voor kleuters zijn grote vakken prima.
  • Wil je wat meer uitdaging bieden; kies dan voor de cijferkleurplaten waarbij je de vakjes met een bepaalde cijfer in een bepaalde kleur moet inkleuren, of voor nog meer uitdaging met de kleur als woord.
  • Natuurlijk kun jij je kind ook zelf laten tekenen; gewoon vrij tekenen of met één van de 100 tekenopdrachten van Juf Femke. Deze kaartjes kun je heel eenvoudig uitprinten en in een pot doen zodat je kind er één moet trekken. Ook leuk trouwens voor oudere kinderen.

Tip: Geen printer in huis; via alleen inkt kun je gratis kleurplaten en werkbladen laten printen en worden ze gratis opgestuurd.

Verven

Verf is een materiaal waar kinderen heel graag mee spelen; kleding aan die vies mag worden, of van een vuilniszak een hoes maken. De tafel beschermen en dan kliederen maar. Gewoon op papier, of op canvas een schilderij maken. Geef bijvoorbeeld de opdracht om een portret van mama of papa te maken.

Ook kun je heel creatief zijn met materialen om te verven; probeer het bijvoorbeeld ook eens met een veer; of met een autootje! Of wat dacht je van kastanjes met een paar druppels verf in een afgesloten schoenendoos.

Liever geen vieze vingers en handen? Stop dan een vel papier met een paar druppels verf in een ziplockzakje en plak deze met schilderstape op de tafel, en laat je kind vervolgens met de vingers de verf verspreiden over het vel.

Lees ook: Verven voor kinderen

Vouwen

Onze zoon heeft als opdracht gekregen om een tulp te vouwen. Op YouTube vind je bij Meester Sander diverse instructiefilmpjes hoe je kind dit moet doen.

Laat je kind dit bijvoorbeeld eerst even kijken en daarna tegelijk met het filmpje vouwen. Eventueel kun je even helpen de eerste keer en daarna je kind het zelf laten proberen.

Lees ook; Vouwen met kinderen

Knutselen & Creatieve materialen

Daarnaast zijn er nog heel veel andere creatieve materialen, die je ook heel eenvoudig zelf kan maken en je kinderen heel lang zoet mee zijn!

Lees ook: Knutselen met kinderen

Muziek

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Samen zingen

Zoek liedjes op Spotify of YouTube.

  • Muziek in School
  • Jeroen Schipper
  • De Zinglish liedjes zijn tweetalig. Leer eerst het lied in het Nederlands aan en als dat lied beklijft, kun je overstappen op de Engelse versie. Dezelfde melodie met een Engelse tekst!

Muziek maken

Vorm een orkest met instrumenten van een pot en pan en houten lepels, beslagkommen en schudinstrumenten. Vul een leeg potje met rijst en maak muziek.

Lees ook: Instrumenten maken

Klassieke muziek

Beluister verschillende soorten klassieke muziek. Praat over emoties. Beluister Peter en de Wolf. Herkennen kinderen de verschillende dieren in de muziek? Welke instrumenten horen ze?

Dans!

Ga samen dansen. Zet gewoon muziek op en verzin een leuk dansje met simpele pasjes. Zoek bijvoorbeeld de liedjes van Kinderen voor Kinderen met Koningsdagliedjes, of de kinderdisco liedjes.

Digitale Muziekles

Ook zijn er diverse mogelijkheden om digitaal muziekles te volgen. Zo is er iedere dag live het Muziekkwartier op facebook met Muziek op Schoot docent Felice van de Sande. Juf Kim plaatst ook iedere dag een nieuwe muziekles op youtube. Natuurlijk kunnen deze lessen ook later teruggekeken worden.

Gezelschapsspellen

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Deze tijd is uitermate geschikt om samen met je kind een spel te spelen. Goed voor je kind om spelenderwijs te leren, en sociaal heel goed voor de familiebinding. Oudere broers en zussen kunnen natuurlijk ook meedoen.

En je kind laten winnen hoeft echt niet, verliezen is ook een goede les. En daarnaast is de ervaring dat kinderen heel anders denken en zomaar van je kunnen winnen.

Spellen met dobbelstenen zijn ook een goede oefening met cijfers, tellen en rekenen. Ook zijn er spelletjes waarbij je geen materialen nodig hebt.

  • Ganzenbord
  • Mens-erger-je-niet
  • Monopoly Junior
  • Dobble
  • Kwartet
  • Memory
  • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
  • Ik ga op reis en ik neem mee….

Lees ook: Gezelschapsspellen voor kinderen

Sport & Bewegen

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Ook bewegen blijft erg belangrijk; buiten of binnen dat kan allebei! Kinderen hebben tenslotte energie die ze kwijt moeten en het zorgt ook even voor afleiding tussen het spelen en leren toe.

Gymbingo

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

We zitten in een unieke situatie en soms is het dan even heerlijk om lekker gek te doen. Wat dacht je van bingo met deze zeer creatieve opdrachten!

Andere oefeningen zijn bijvoorbeeld:

  • Speurtocht
  • Touwtje springen
  • Bal gooien/vangen/stuiten
  • Hinkelen/Hinkelspel
  • Dansen; op muziek of lekker gek door de woonkamer
  • Rondje wandelen, steppen of fietsen
  • Holland in Beweging op tv voor het hele gezin
  • Kinderyoga; op YouTube vind je allemaal fimpjes met oefeningen
  • Just Dance of andere spelcomputer app waarbij je kind moet bewegen
  • Schatzoeken; verstop een schat in huis en geef aanwijzingen. Maak eventueel een schatkaart zodat ze bezig zijn met een plattegrond.
  • Hindernisbaan; maak van stoelen, krukken, tafels, dekens, matrassen of wat dan ook een hindernisbaan in de woonkamer. Of zet buiten een parcours uit of doe het voor aan je kind.
  • Filmpjes van Little Bal Village
  • Zappelin Go; iedere dag een kwartiertje bewegen.  Het nieuwe beweegprogramma voor peuters en kleuters. Beleef samen met Fenna de spannende en stoere avonturen van Joe. Elke aflevering vertelt Fenna een verhaal over Joe, waarbij kinderen thuis worden uitgedaagd om de bewegingen samen met Joe mee te doen. Blijf niet zitten, kom van je stoel en doe mee!
  • Gooi en Beweeg spel van Juf Sanne; gooi met de dobbelsteen en doe vervolgens de bijbehorende opdracht.
  • NV SRO heeft ook op youtube diverse lessen geplaatst met turn oefeningen.
  • Breingein; Zij schrijven liedjes en maken filmpjes met als doel kinderen meer te laten bewegen. Door de filmpjes is het voor leerkrachten of andere begeleiders makkelijk om de kinderen aan het bewegen te krijgen. De kinderen doen mee met de bewegingen van de liedjes en filmpjes.

Buiten

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

Het wordt lente en is mooi weer buiten; ga dus zeker ook naar buiten toe! Dit kan een speeltuin zijn, maar ook het bos of het strand. Of speel spelletjes in de achtertuin of balkon.

Spelletjes achtertuin of voor de deur

  • Stoepkrijten; teken bijvoorbeeld allemaal hartjes op de stoep om zo samen een hartjesstraat te creëren die ook bij andere voetgangers een lach op het gezicht zal toveren!
  • Bellenblaas; waarschijnlijk heb je vast nog wel ergens een bellenblaas staan; geef die aan je kind, of tape hem eventueel aan een stoel- of tafelpoot vast zodat hij niet omvalt en leeg raakt. En laat hem zoveel mogelijk bellen blazen. Of blaas ze zelf terwijl je kind ze kapot moet maken.

Ga kleuren zoeken!

Bij dit spel gaat het niet alleen om kleur, maar kinderen leren ook voorwerpen uit de natuur ontdekken, waarbij de zintuigen als kijken en voelen worden gestimuleerd. Wat heb je nodig? Eierdozen, verschillende kleuren verf en kwasten.

Laat de kinderen eerst een eierdoos beschilderen. Elk vakje krijgt een andere kleur. Nu naar buiten en laat ze de eierdoos vullen met allerlei dingen die ze tegenkomen; kleur bij kleur.

Ga daarna nog een stapje verder en laat de kinderen benoemen wat ze verzameld hebben, of laat ze het opschrijven. Een leuke manier om je tuin of straat als klaslokaal te gebruiken.

Deze en meer tips vind je bij de  Speurzoekers.

Lees ook: Buiten spelen; spelletjes en activiteiten

Digitaal; apps, filmpjes en websites

Thuisonderwijs kleuters en peuters; 75 tips, oefeningen, werkbladen en activiteiten - Mamaliefde

En tot slot nog een aantal tips voor op de computer, tablet of op de telefoon. Houdt er wel rekening mee dat je kind niet de hele dag online zit om dit te doen. Plan dit bijvoorbeeld drie keer per dag een kwartiertje in!

Er zijn oefeningen die je kan doen maar ook filmpjes kan kijken of apps met spelletjes.

Apps

  • Squla; een fijne app met oefeningen voor de kinderen om te maken. Je kan aangeven welke klas je kiest en kiezen voor oefeningen op het gebied van taal, rekenen, woordextra, de wereld, Engels en verkeer. Op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur is de app voor iedereen toegankelijk, wel kan het zo zijn dat je een inlog nodig hebt van de leerkracht.
  • Junior Einstein; ook hier vind je leuke en interessante oefeningen voor kinderen op verschillende gebieden. Persoonlijk vind ik ze iets schoolser en vind ze ook iets uitdagender, wel merk ik dat mijn zoon er soms een beetje tegenaan loopt als het toetsenbord gebruikt moet worden ipv gewoon antwoorden aan te klikken. Zitten ook echt uitdagende onderwerpen tussen zoals splitsen etc. Je kan gratis voor vier weken een proefaccount afsluiten.
  • Gynzy heeft een deel waar je niet voor hoeft in te loggen (oefenen en spelen). Leuke leerzame spelletjes voor verschillende leeftijden, ook voor kleuters: mijn dochter van 5 heeft vandaag op snelheid tot 15 geteld, de kleuren in het Engels geoefend en sudoku met plaatjes gedaan.
  • Beebot app (logisch denken) gratis
  • Rekenmemory
  • Rolf Connect Rekenen; goede app met leerzame activiteiten)
  • Tinytap
  • Computermeester
  • Sumdog rekenspelletjes in het Engels

Ook bij Juf Jannie vind je een overzicht van veel educatieve apps per vak.

Lees ook: Kinderapps voor kinderen, kleuters en peuters

Websites

  • Hallo Elena; een interactieve website met meerdere oefeningen voor kinderen in de onderbouw; ook kleuters.

Filmpjes

  • SchoolTV: SchoolTV is terug; de tv planning is omgegooid zodat overdag programma’s met een (licht) educatief programma worden uitgezonden. Ook voor kleuters zitten hier zeker programma’s tussen. Liever op een ander moment kijken; check dan de website. Bijvoorbeeld Letterjungle is erg leuk voor kinderen.
  • StoryZoo; Grote kans dat je kind dit kent omdat ze dit op school ook al kijken. Filmpjes over een bepaald onderwerp.

Ook op YouTube, Netflix en Videoland vind je educatieve filmpjes; denk bijvoorbeeld aan Blaze waarin regelmatig tellen geoefend wordt.

Lees ook: Netflix kinderfilms

Overige

Godsdienst

Zit je kind op een christelijke basisschool dan vind je bij Creatief Kinderwerk diverse tips en oefeningen om te doen.

Natuur

Heb je een huisdier; laat je kind dan helpen bij de verzorging. Van het verschonen van het hok, het kammen, buiten laten, eten geven etc van het dier.

Meer tips voor thuisonderwijs van kleuters

Voor kleuters met meer uitdaging of vermoeden van hoogbegaafdheid zijn er ook extra opdrachten om je kind te blijven uitdagen. Denk bijvoorbeeld eens aan de Facebookpagina Slimme Kleuters waar iedere dag een challenge wordt gedeeld.

SterK in Hoogbegaafdheid plaatst ook iedere dag een leeractiviteit op Facebook, of je kan je aanmelden voor de mailing. Dit zijn opdrachten die gemakkelijk vorm te geven zijn, ook in de thuissituatie! Ook bij Lesmateriaal voor hoogbegaafden vind je meer tips en downloads voor hoogbegaafdekleuters.

Linda van Aken