Afgelopen zondag was de première van de theater voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief; Thomas en het Circus. Thomas de Trein is bekend van de succesvolle tv-serie en bestaat dit jaar 70 jaar. Nu zijn ze weer te zien in een tv-serie. Aangezien onze dochter gisteren weer goed ziek was vroeg ik of Miriam zin had om met haar dochter mee te gaan. Anders is het zo zonde van de kaartjes. Gezellig met twee twee-jarige peuters op stap! Goed voorbereid gingen we op stap, in de auto werd er al heerlijk gekletst. We vonden een parkeerplaats achter de schouwburg en liepen via de rode loper naar binnen.

Lees ook: Kindermusicals en theater 2018-2019; De leukste kindervoorstellingen ook voor peuters, kleuters

Ontvangst

Bij de entree, aan het begin van de rode loper stonden twee mooie sneeuwpop ballonpilaren en conducteurs klaar om iedereen welkom te heten. We haalden de kaartjes op tegenover de garderobe, brachten de jassen weg en konden toen even genieten van een drankje. Ideaal voor de kinderen om even te acclimatiseren. Het is toch best wel druk en dan in een nieuwe omgeving is een beetje spannend. Op de tv-schermen waren er scènes uit de voorstelling te zien, op de tafeltjes lagen Thomas de Trein-kleurplaten klaar met kleurpotloden en we zagen een paar vouwballonnen voorbij komen. Er liepen ook een paar figuren rond van Van Hoorne en uit de voorstelling. Later bleek dat dit ook de acteurs uit de show zelf waren.

Het verhaal

Thomas de Trein theater voorstelling - Mamaliefde.nl

De show begint in de zaal zelf. Het verhaal gaat over Thomas en zijn vrienden Percy, James en Gordon. De voorstelling begint met Vera Vraag de nieuwslezer van Sodor.tv die regelmatig nieuwsberichtjes deelt. Daarna gaan we naar Sondor en maken we kennis met de treinen. Al snel blijkt dat vandaag een bijzonder dag is. Het circus komt namelijk naar de stad. De circuswagon en circusartiesten staan echter nog in de haven te wachten… Gordon is de sterkste locomotief en wordt gevraagd dit klusje te klaren. Natuurlijk vindt Thomas dat hij dat klusje ook kan klaren maar gaat dat wel goed…

Het verhaal wordt afgewisseld met heel veel zang en dans die goed aansluiten op de leefwereld van de kinderen. Zeer regelmatig worden de kinderen gevraagd om al dan niet te gaan staan en mee te doen. Of het nu tuufen is als een trein, de Hokey Pokey dansen in de regen of tokken als een kip. Dat geldt natuurlijk ook voor de ouders! Bijzonder zijn de vier locomotieven die ook echt over het podium rijden. Zodra er weer een op het podium verscheen ging zoonlief uit zijn dak en was het ‘trein, trein’ bang dat zijn moeder het zou missen. Het maakt duidelijk veel indruk op hem. We zien verschillende decors voorbij komen: van het station, de haven, de boerderij en uiteindelijk het circus zelf.

[youtube
De voorstelling duurt net iets langer dan een uur, rond de drie kwartier / 50 minuten zie je dat er even een golf van onrust door de zaal gaat. Dat is bij iedere voorstelling met (jonge) kinderen wel het geval. Gelukkig begint direct daarna de laatste scène in het circus met het vrolijke finalelied waarbij je gewoon niet stil kan blijven zitten.

De acteurs

Thomas de Trein theater voorstelling - Mamaliefde.nl

De show wordt gespeeld door acht acteurs waarvan er een aantal meerdere rollen op zich nemen. Van het bekende karakter van de Dikke Controleur gespeeld door Pim van Alten die bij veel kinderen bekend is. Een zeer alerte verslaggever Vera Vraag gespeeld door Sandra Dijkstra die de kinderen op de hoogte houdt van de laatste nieuwtjes. De zeer overtuigende Fluffy de Clown die wel van rubber moet zijn gezien alle kunstjes die hij uithaalt met als hoogtepunt de split tijdens de finale, de mooie dame Marjolein Pover en de Sterke Man Daniël van Schaick. Boer Boontjes gespeeld door Joris Gootjes had wel een heel overtuigend accent. Het was duidelijk te zien dat ze deze voorstelling met veel plezier en energie laten zien. Twee keer per dag!

Afterparty

Na afloop van de voorstelling mochten alle kinderen het podium op voor een foto met Thomas de Trein en de cast. Wat een bofkonten na deze première. We waren ook nog welkom voor de ‘afterparty’ in de foyer. Er was een ballonkunstenaar en de kinderen konden met een echte knipkaart popcorn, limonade en suikerspinnen ophalen. Er lagen ook nog meer kleurplaten. Voor deze tweejarige was het echter genoeg dus gingen we na wat gedronken te hebben al snel weer naar huis. Onderweg konden we nog nagenieten van de muziek van de voorstelling op de cd die we van Miriam hadden gekregen. Superlief! Op het moment dat ik dacht dat zoonlief in slaap was gevallen ging hij ‘meetuffen’  met de cd. We kunnen hier dus nog lang van nagenieten.

Het komende half jaar speelt deze voorstelling in verschillende theaters door Nederland. De prijs van de kaartjes zijn afhankelijk van de locatie en variëren tussen de 17 en 20 euro. De speellijst vind je op de site van Van Hoorne Entertainment. In totaal zijn er al 80.000 kaartjes verkocht, wil je er ook bij zijn moet je dus snel zijn. Meerdere locaties zijn al uitverkocht.

Lees ook: Goedkope treinkaartjes; acties 2019 om goedkoop te reizen met de trein ook met kinderen. 

Latest posts by Linda (see all)