Pinterest staat natuurlijk bol van de inspiratie. Leuk, maar soms vraag ik me af hoe het er uit ziet als ik het zelf zou doen. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar in de praktijk… Daarom vind ik het erg fijn om inspiratie op te doen bij andere bloggers. Te lezen hoe het in de praktijk gaat en tips hoe je er een succes van maakt. Ik kom dan de origineelste ideeën om samen met je kindje te doen in de herfst. Van bucket list, tot heerlijke recepten of leuke creatieve knutsels. Vandaag deel ik deze met jullie volgens de 3×3 formule. Drie herfstige recepten, drie leuke DIY’s om met je kindje deze vakantie te maken en drie activiteiten die prima passen op je herfst bucket list.

Lees ook: Knutselen & recepten met kastanjes

Recepten

De herfst is prima geschikt om te gaan bakken. Als buiten de regen naar beneden valt en je de bliksemflitsen door de donkere lucht ziet schieten zet ik de verwarming een graadje warmer en vind het dan heerlijk om samen met onze peuter te gaan bakken. Blijkbaar ben ik niet de enige. Deze receptjes kwam ik onlangs tegen op andere blogjes.

Hazelnootkoekjes en Courgette koekjes

Op de blog van Bampraat kwam ik dit geweldige recept tegen van hazelnootkoekjes. Hier in huis eten we niet vaak hazelnoten, maar dit lijkt me erg leuk om samen met de kinderen te maken. Is echt een herfstrecept. Ik zou alleen niet weten of je hazelnoten in een normale supermarkt kan kopen…

Een ander recept voor koekjes kwam ik tegen bij Mama’s Jungle. Om de een of andere reden vind ik koekjes echt typisch herfst. Vooral omdat je dan lekker samen met je kindje kan kneden, vormpjes uitsteken of koekjes versieren. Dit is een groentevariant met courgette, echt een herfstingrediënt in mijn ogen.

Herfstcupcakes met pompoen

 

De laatste tijd gebruik ik steeds vaker speltmeel als basis; voor cupcakes, pannenkoeken of brood. Deze herfstcupcakes vond ik er dan ook erg herfstig en lekker  uit zien. Emy heeft trouwens ook foto’s van haar herfsttafel geplaatst. Geertje heeft ook pompoencupcakes gemaakt met een overheerlijke roomkaastopping. Mjam.

Lees ook: Pompoen recepten; van pompoenpitten roosteren, soep maken, pompoen uit de oven, vegan of zoet gerecht bereiden

Pompoensoep

Herfstinspiratie - Pompoensoep

Een ander recept met als basis pompoen is deze soep die ik tegenkwam bij Miranda. Geïnspireerd op Jamie Oliver. Met meerdere stappen die als ik het lees volgens mij wel wat tijd kosten. Als je tijd hebt is het zeker een aanrader.

Lees ook: Herfstvakantie 2019 uitjes; de leukste activiteiten met kinderen

DIY

De meeste DIY’s maak je met bladeren, takjes of dennenappels en eikeltjes die je zelf in het bos hebt gezocht. Echt typische herfst materialen in allerlei kleuren en vormen.

Bladerbroche

Op de website van Moodkids vind je veel creatieve inspiratie. Maar dan wel op die manier dat je het zelf ook zou kunnen uitvoeren. Zoals deze bladerbroche. Zo kan je mooi een tekening van je kind combineren met de natuur. Als het je gelukt is om bladeren goed te laten drogen moet deze bladerkroon ook een succes worden.

Herfst in huis

Het is natuurlijk heerlijk om de herfst in huis te brengen, door wat bladeren en andere herfstige attributen te verzamelen wat vervolgens kan dienen als decoratie. Niet alleen ik ging aan de slag met een sensopatische herfsttafel ook Joyce en Lori werden creatief. Naast bladeren zijn er natuurlijk ook een heleboel takken te vinden in het bos. Marije verzamelde een paar takjes en maakte er dit leuke kaarsje van. Zo simpel maar zoveel effect.

Kabouterdeurtje in boom

Herfst inspiratie: Kabouterdeurtje in boom

Niet alleen in huis, maar ook in de tuin kan je iets leuks maken. Iets wat tot de verbeelding spreekt bij kinderen. Zoals dit kabouterdeurtje. Ik had het wel op pinterest een aantal keer voorbij zien komen maar Nicole komt met handige tips zoals waar vind je die ijslolliestokjes in de winkel. Scheelt weer heel wat ijsjes en plakkerige stokjes…

Activiteiten

Paddenstoelen jacht

Herfst inspiratie: paddenstoelen tocht

Als je door het bos aan het wandelen bent op zoek naar schatten kan je gelijk op zoek naar deze bijzondere vegetatie. De zoon van Sharmayne ging op stap samen met de hele klas. Helaas was het einde minder prettig, maar leuk om zo samen op stap te gaan. Mamanatuurlijk ging zelfs naar een heuse paddestoelenmiddag waarbij er allerlei activiteiten werden georganiseerd.

Naar de bioscoop

Als het buiten lekker koud is, kan je gezellig met je kindje naar de bioscoop. Joyce heeft op mamapraat een handig overzichtje gemaakt van de kinderfilms die momenteel in de bioscoop draaien.

Spelend leren in de herfstvakantie

Herfst inspiratie: spelend leren in de herfst

Nu het vakantie is hoeven de kinderen niet naar school. Maike deelt tien handige ideetjes om thuis op een leuke manier toch bezig te zijn met tellen, ontwikkeling van de woordenschat en algemene kennis.

Ben jij nog een leuk idee tegengekomen of wat doe jij graag in de herfst?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.