The Boss Baby – een nieuw babybroertje met een missie

Denk je het helemaal voor elkaar te hebben en alle liefde en aandacht van je ouders te krijgen, krijg je er opeens een babybroertje bij. Niet zomaar een baby, maar eentje in een maatpak en met een bijzondere missie. In de nieuwste film van DreamWorks Animation overkomt dit de zevenjarige Tim Templeton. Tim is een jongetje met veel fantasie en gaat regelmatig op missie naar de jungle, onder water of door de ruimte. Hij woont in een liefdevol gezin met zijn vader en moeder. Elke avond voor het slapen gaan lezen ze hem 3 verhaaltjes voor, krijgt hij 5 knuffels en zingen ze een zelfgemaakt liedje, speciaal voor hem.

Op een ochtend ziet hij een taxi voor zijn huis stoppen. Hieruit stapt een baby, in maatpak met een aktekoffertje. Tim kan zijn ogen niet geloven. Als hij naar beneden rent, staan zijn ouders al bij de deur en stellen hem voor aan zijn nieuwe broertje. Alles in zijn leven verandert op dat moment. De baby neemt letterlijk het hele huis over en ook alle aandacht van zijn ouders.

Dan hoort Tim op een avond de baby opeens praten aan de telefoon over een missie. Een baby die kan praten? En op wat voor missie is deze baby? Ondanks dat de twee elkaar niet kunnen uitstaan, besluiten ze toch samen te gaan werken en het op te nemen tegen het bedrijf van hun ouders. Daar wordt gewerkt aan de allerliefste en schattigste puppy. Puppy’s zijn de grootste concurrenten op de schaal van schattigheid voor het bedrijf van Boss Baby, Baby Corp. Hier worden namelijk alle baby’s geproduceerd (het blijft een Amerikaanse film ?) en als mensen liever een puppy hebben dan een baby, kunnen zij de deuren wel sluiten. Tijdens hun missie blijken ze niet alleen goed te kunnen samenwerken, maar ontstaat er toch ook wel een beetje broederliefde.

Wat vonden wij van de film?

Samen met mijn 2 meiden (4 en 8 jr) mocht ik deze film gaan zien. Al vanaf het moment dat zij de trailer voor het eerst in de bioscoop zagen, stond de film hoog op hun verlanglijstje. Waarschijnlijk omdat er veel grappige baby- en poepgrapjes in zitten. Regelmatig hoor ik hier in huis ook eentje roepen “Alle Poepluiers!”, één van de uitspraken van Boss Baby. De film is niet alleen komisch, maar zit ook vol actiescènes en achtervolgingen, allemaal op babyniveau. Daarom heeft de film toch het kijkadvies gekregen voor vanaf 6 jaar. Eng is het niet echt, maar er zitten zeker wel spannende momenten in.

Zoals je gewend bent van Dreamwork (Madagaskar en Shrek) zit de film ook vol grappen voor de papa’s en mama’s. Ik denk dat ik hem ook zeker nog een keertje in het Engels zal gaan zien met de stemmen van Alec Baldwin (Boss Baby). Jimmy Kimmel (vader Tempelton), Lisa Kudrow (mama Tempelton) en Tobey Maguire (volwassen Tim en verteller).

Regie: Tom McGrath (bekend van Madagaskar)
Genre: animatie , familiefilm , komedie
Duur: 97 min
Nederlandse cast: Guido Weijers (Boss Baby), Stijn van der Plas (Tim Templeton) en Buddy Vedder (volwassen Tim / verteller)
Te zien vanaf 19-04-2017 in 3D in de bioscopen in Nederlands en Engels met ondertiteling.

fleur

fleur

Mama / Familie Blogger at Mama 's Liefste
Een dagelijkse blog over alles wat een mama lief kan hebben. Met persoonlijke bekentenissen en lifehacks van het moederschap, reviews over de leukste producten voor moeder en kind, gezinsuitjes, en doe mee met leuke winacties
fleur
Volgende
Vorige

Comment ( 1 )

  • Ik heb voorstukjes gezien van deze film en samen met mijn dochter ga ik hier binnenkort heen, lijkt ons (ja ik hou ook van dit soort films haha) super leuk!

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.