De Teletubbies zijn er weer! Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po en hun bekende eh-oh zijn opnieuw voor de camera gedoken in hun konijnenheuvellandschap en hebben nieuwe afleveringen gemaakt vol nieuwe avonturen en wijze lessen. Dit keer met een nieuw zonnetje. De Teletubbies zijn alweer twintig jaar een enorme hit. Misschien heb jij vroeger als klein kind ook wel gekeken naar deze kinderserie en nu kun je je eigen kinderen kennis ermee laten maken. Vanaf 9 mei is de serie terug op televisie met de leuke en schattige capriolen van Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po. Afgelopen 1 mei mocht ik, gastblogger Ellen, samen met man en dochterlief naar de première in samenwerking met Pathé in Pathé Arena in Amsterdam.

Nieuwe afleveringen van de Teletubbies

In de tien minuten durende programma’s kunnen de jongste kijkers hun wereld vergroten met de filmpjes en activiteiten van de Teletubbies, Laa Laa, Tinky Winky, Dipsy en Po. Dat niet alleen: mede door de vrolijke humor zullen ze ook veel plezier beleven aan deze serie. In ‘Teletubbies overal’ verschijnt elke keer op één van de buikjes van de Teletubbies een filmpje waarin kinderen uit verschillende delen van de wereld te zien zijn. Zo kunnen de kinderen uit Nederland al vroeg kennismaken met kinderen uit andere landen. Daar ziet het er anders uit en spreken de kinderen een andere taal.

De nieuwe serie zal beschikken over dezelfde geliefde karakters en styling als het origineel, maar is visueel verbeterd met een vernieuwde, kleurrijke en moderne look en feel. De 4 Teletubbies hebben hun lieve, knuffelbare en onderscheidende karakters en kenmerken behouden. Wel is het visueel verbeterd en de poppen ge-upgrade voor de nieuwe generatie. Zo hebben ze een touch screen in hun buikje waaruit de live action filmpjes worden getoond vanuit het perspectief van een kind. Ook een aantal bekende characters zijn terug inclusief de Teletubbies stofzuiger Noo-noo. Nieuw is echter de Dup Duplift, de Tubbytelefoon en de Tubbietoetjestrein.

De première

Op deze première van de Teletubbies werden de eerste 3 afleveringen exclusief vertoond. De afleveringen duurden ongeveer tien minuten. Het thema van de eerste aflevering was omhoog en omlaag. Een onderwerp dat natuurlijk veel leeft bij dreumesen. De tweede ging over nog een keer en de derde aflevering over een gieter. Thuis kun je ze natuurlijk ook bekijken, iedere werkdag wordt een korte aflevering van tien minuten uitgezonden op Zappelin.

Volgens mij is Dipsy iets bruiner geworden dan vroeger, misschien een zonnebankkuurtje gehad ;-) Verder zie je niet heel grote verschillen (maar dat zijn mijn herinneringen). Er lopen nog steeds vrolijke konijntjes rond en de zon met de lachende baby is er ook nog steeds. Iets waar dochterlief steevast… “ahhhh wat lief” roept!

Bij de ingang stond een mooie ballonnenboog en hier mochten wij naar binnen. De kinderen mochten kiezen uit 4 diademen die hetzelfde waren als de symbolen van de Teletubbies op hun hoofd. Dochterlief koos voor paars van Tinky Winky. Daarnaast kregen ze een kidscombo met de keus uit zoute of zoete popcorn en een zakje capri sun. Voor ouders was er koffie/thee en een grote koek of muffin en dit keer was er ook een man die blauwe en roze suikerspinnen maakte.

Met de grote roltrap gingen wij helemaal naar boven en daar kon je met de Teletubbies op de foto. Ze namen goed de tijd voor de kinderen en ook al vonden de meeste kinderen het eerst een beetje eng daarna gingen ze toch wel snel met de grote knuffelvrienden op de foto. Behalve dochterlief die echt niet wilde! Veilig bij papa op de arm vond ze het wel leuk om er naar te kijken. Er was de mogelijkheid om te kleuren en om je te laten schminken.

Na de afleveringen stonden buiten de Teletubbies weer te wachten om nog een keer mee op de foto te gaan. De kinderen kregen een filmdiploma en een heliumballon mee en waren allemaal blij.

Nieuwe teletubbies afleveringen op tv - Mamaliefde.nl

Heb jij de nieuwe afleveringen van de Teletubbies al gezien?