Soms komt er iets op Facebook voorbij waarvan je denkt. “Ja dat is leuk!” Zo zag ik in een Facebookgroep met allemaal juffen (en vast ook wel een paar meesters) een bericht voorbijkomen over tekeningen die tot leven komen. De kinderen maken een tekening en met een speciale app komen ze in het verhaal terecht. Toen ik de vraag voorbij zag komen om hier iets over te reviewen, was ik dus al snel enthousiast. Want dat lijkt me leuk. Zowel voor thuis, als misschien ook wel als ik een dag bij groep 1/2 kan invallen.

Lees ook: Ontwikkeling kindertekeningen; interpreteren, analyseren en begrijpen

En daarna was ik het weer vergeten. Dat gaat vaker, je bent enthousiast, maar als je niet direct naar de winkel vliegt of surft, dan is het ook weer (al dan niet tijdelijk) uit het geheugen verdwenen. Soms oké, want anders zou mijn huis dichtgroeien en mijn financiën structureel gaten vertonen van alle impulsaankopen. Maar soms ook jammer, omdat je dan een echt leuk product mist. Het duurde in dit geval wel even toen ik het BIC Kids DrawyBook toegestuurd kreeg voor het kwartje viel. Maar nu ik het gezien heb is, is het wel een blijver!

BIC Kids DrawyBook

img_1728-1024x684

In het pakket dat ik ontving zat een kleurboek, een pak Bic Kidsstiften, met 2 magische stiften. En wat leuke kaarten om te kleuren en een usbstick als extra.

Op de eerste pagina van het boek staat ook de uitleg van de app. De Ipad kwam erbij en A ging er zelf mee aan de slag. Tot groot verdriet van T natuurlijk, want de Ipad is eigenlijk een beetje van hem. Maar downloaden van apps enzo, kan hij (gelukkig voor mama) nog niet. Kleuren natuurlijk wel, dus het kleurboek mag hij uittesten. Maar nu nog niet, want we moeten aan de slag met de app, ehh zijn zus vooral en daar heeft ze het kleurboek bij nodig.

Aan de slag

img_1717-1024x683

Na het downloaden van de app gaan we aan de slag. A  volgt keurig het verhaal, scant een bladzijde uit het boek in en stoeit wat met de instellingen. Ja daar hoef je zelf niet veel aan te doen als mama van een wat ouder kind. Maar bij een vierjarige zal je toch echt wel even samen aan de slag moeten.

img_1721-1024x684

Al snel komt ze tot de conclusie dat het veel leuker is om het verhaal te doen op de Ipad in plaats van met het boek. Dus de gevraagde tekeningen maakt ze al snel zelf, op een los blaadje.

img_1722-1024x682

In dit verhaal draait het om de ruimte, je tekent dus een raket, en een Alien en nog wat andere dingen. Ruimte genoeg om hier je creativiteit volledig op los te laten. Daarna scan je de tekening in en hij komt echt tot leven en speelt een belangrijke rol in het verhaal. Waarbij je dan zelf ook nog actief moet blijven om je snoepjes aan de Alien te voeren, te vliegen met je raket. Heel interactief dus!

Zelf tekenen

Het allermooiste van dit boek en de bijbehorende app komt daarmee ook direct naar voren. Het combineert het creatief bezig zijn met de huidige technologische ontwikkelingen. Lekker spelen en luisteren naar de Ipad, maar daarnaast ook gewoon met papier en stiften aan de slag. En daarnaast nog sterren sparen met de spelletjes die er in het verhaal zitten. Met de sterren kun je vervolgens in het stermenu weer stickers, een schild voor je raket of andere dingen “aanschaffen”.

Klaar? Dan begin je toch gewoon weer opnieuw. Naast Marty en het Buitenaardswezen komen er binnenkort (er staat alleen niet bij wanneer) nog 2 verhalen bij. Als deze net zo leuk zijn als dit verhaal, dan weet ik zeker dat de stiften weer vaker gepakt zullen worden. Ook door T als hij straks even wat ouder is. Of ik neem de Ipad een dagje mee naar een school waar ik inval. Daarna hopen de kinderen vast dat ik de hele week kom, met zo’n leuke app.