Het ene kopje koffie na het andere verdwijnt achter in mijn keelgat. De cafeïne is weer eens hard nodig. Afgelopen nacht vanaf 3 uur in de weer geweest met Veerle. Haar vierde tandje kwam door en het leek alsof deze het ontbrekende leed van de voorgaande drie alsnog wilde delen. Mama is dus erg moe. Maar als ik dan kijk naar de billetjes van Veerle lijkt mijn vermoeidheid weer in het niets te vallen. Haar billetjes zijn letterlijk ontveld. Zo zuur is haar ontlasting door dit !…!tandje. Ik vind het zo zielig voor haar, maar ze lijkt er zelf weinig last van te hebben. Ik laat haar zoveel mogelijk met ontbloot onderlichaampje liggen om haar billetjes droog te houden. Dat geneest toch het beste. Zodra ik haar een luier omdoe poept ze deze gelijk vol en hoor ik haar jammeren. Mijn moedershart breekt dan toch een beetje.

Lees ook: Wanneer heeft je kind koorts of is er sprake van verhoging?

Naast het extreme kwijlen knaagt ze overal aan. Als ze kon kruipen denk ik dat de tafelpoten er aan zouden zijn gegaan. Van Sanne had ik nog bijtringen in huis, dus er kon genoeg geknaagd worden. Haar favoriet is toch die van Mijnbabyboetiek.nl. Deze heb ik recentelijk ontvangen om te mogen proberen. Ik zelf vind het een super schattige bijtring met dat knuffeltje er aan. Het knuffeltje is gemaakt van organisch katoen. De bijtring is niet gemaakt van plastic zoals de anderen bijtringen, die ik in huis heb. Het is namelijk van hout. Misschien dat dat lekkerder bijt bij doorkomende tandjes? Ik denk dat Veerle juist enthousiast erover is, omdat het ookeen rammelaar is. Ze houdt nou eenmaal van lawaai maken. (Dat heeft ze van haar moeder ?.) Hopelijk is het tandje snel door en kan ik ook weer eens een volle nacht slapen. In de tussentijd geniet ik van mijn lachende kleine meisje, die druk zwaait met haar bijtring tevens rammelaar.

12168164_10207621340596655_818950365_n (640x427)

Wat deed jij om het tandjesleed van je baby te verzachten?

miriam

Blogger at Meer van Mir
Ik ben moeder van 3 prachtdochters en werk 4 dagen per week als juriste. Het gezin is voor mij de grootste rijkdom. Het leven is een stuk interessanter sinds de Muppets er zijn