Tag: Pluk het geluk

Gelukkig zijn; een mooi streven. Maar toch erg lastig te omvatten. Wanneer ben je gelukkig? Wat maakt je gelukkig? Goede vragen om eens bij stil te staan. Past ook prima zo aan het begin van het jaar. Saskia is om die reden een project begonnen rondom #plukhetgeluk. En trapte af met een vragenlijst. Het leek me wel mooi om die vragen over te nemen als tag. Een beetje geluk kan iedereen wel gebruiken.. 

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is?

Voor mij is het ultieme geluk om gewoon lekker thuis te zijn en te genieten. Van kleine dingen zoals een leuke serie, lekker glas koud water en de grote dingen; de kinderen zien spelen of manlief die in slaap is gevallen op de bank.

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?

Tja, wat is vrije tijd. Ik studeer niet meer, werk niet buitenshuis. Wel zorg ik voor de kinderen, en op momenten dat die naar bed gaan zijn er nog heel wat taken die gedaan moeten worden. Als het lukt plof ik het liefste op de bank. Met laptop op schoot. Glas water erbij. Soms ook wat te snacken of de tv op de achtergrond aan. Maar alleen als ik al wat artikelen heb staan, anders leidt het teveel af. Een heerlijk ontspannend bad doet ook wonderen. Of lekker in de keuken staan om iets uitgebreider dan normaal te koken of bakken.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?

Het durven loslaten. Zoals ik vrijdag al liet blijken ben ik altijd wel meer of minder ambitieus geweest. The sky is the limit. Dat durven loslaten vond ik erg lastig. Maar heeft me wel veel rust gebracht. Ik hoef mezelf niet meer te bewijzen. In plaats daarvan kan ik genieten. Mezelf durven zijn. Dat heeft me veel rust gegeven. Waar ik nog steeds erg blij mee ben.

Wat is jouw ultieme geluksmotto?

Motto pluk het geluk - Mamaliefde

Trouwens, wist je dat 65% van de vrouwen een persoonlijk motto heeft. En daardoor gelukkiger zijn dan vrouwen zonder. Lees dit artikel maar eens.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?

Ik zou het wel fijn vinden om zorgeloos te kunnen leven. Met name op financieel gebied is het soms nog wel eens lastig. Dan denk je een maand ruim in het geld te zitten, krijg je toch onverwachtse rekeningen en maanden dat je er op voorbereidt bent is het geen probleem. Zo zou ik heel graag in het voorjaar een weekendje weg willen met het gezin. Gewoon er even tussenuit. Of die nieuwe laptop bestellen waarvoor geld opzij was gezet, maar uiteindelijk toch voor andere doelen is gebruikt. Een stabiel inkomen zou daar ook fijn voor zijn. Van manlief is dat relatief constant, soms iets hoger vanwege de onregelmatigheidstoeslag maar mijn inkomen is de afgelopen maanden sterk gewisseld. En daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Dat is natuurlijk een van de nadelen als je als ‘zelfstandige’ werkt.

Als je één ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde, welke zou dat dan zijn en waarom?

De liefde; zonder de liefde voor jezelf en de ander kom je niet ver in het leven. Kan je nog zoveel hoop hebben of geloven in jezelf, de ander of God. Liefde is in mijn ogen het cement. Het brengt mensen bij elkaar, en houdt ze samen.Het zorgt voor mooie herinneringen die je lang kan koesteren. Het zorgt voor passie en vuur; je motivatie om verder te gaan.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Durf jezelf te zijn. Het is mooi om een beeld te hebben van de persoon die je graag zou willen zijn. Of waarvan je denkt dat anderen vinden dat je zou moeten zijn. Maar door dat na te streven wordt je alleen maar ongelukkiger. Als je daar vrede mee hebt, met wie je bent. Met al je talenten en tekortkomingen wordt je volgens mij vanzelf gelukkig.

Ik vond dit een erg leuke vragenlijst om in te vullen. Of ik met de andere opdrachten van dit project mee ga doen weet ik nog niet. Eerst maar het laatste recept van de homemadechallenge delen.

Volgende
Vorige

Comments ( 6 )

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.