Wat is een betere manier om de themaweek lente af te sluiten met een tag vol met mijn persoonlijke favorieten voor de lente? Door Gwen werd ik getagd om deze lentekriebels tag in te vullen. Geen probleem, stiekem stond hij al ingepland ;-)

Lees ook: De leukste lente activiteiten en knutsels voor peuters en kleuters

1. Wat is de eerste gedachte die in je opkomt bij het woord ‘lente’?

Het eerste woord dat bij me opkomt is zon en buiten. Ok, vooruit, dat zijn er twee. Maar in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want als de zon schijnt ‘moet’ je wel naar buiten. Of het nu lekker buiten spelen is in de achtertuin, een mooie wandeling maken naar het park of op een terrasje in de stad.

2. Als de lente een geur zou hebben, hoe zou die dan ruiken?

Misschien een heel raar idee, maar naar de citroengeur van de schoonmaakmiddelen. Dat is zo’n overheersende frisse geur. En dat terwijl ik liever lavendel, rozen of eucalyptus gebruik.

3. Wat is je favoriete lente kleur?

Eigenlijk stond hier nagellak kleur. Aangezien ik, als ik al nagellak draag, dat meestal transparant of zacht roze is. Heb ik het aangepast naar lente kleur. Dat is dan met stip geel, met een beetje paars. En dan vooral het geel wat typisch is voor pasen. Of de krokussen die opkomen, net zoals paars. En de boom in onze achtertuin met supermooie paarse bloemen.

4. Wat is je favoriete lente bloem?

Tulpen vind ik zulke mooie bloemen. Ik kan er echt van genieten als de bollenvelden er mee vol staan. Toen ik een aantal jaar geleden voor mijn afstuderen iedere dag van Den Haag naar Amsterdam moest genoot ik er echt van als we langs de bollenvelden kwamen. Het is me echter nooit gelukt om er een mooie foto van te maken. Heb altijd het gevoel dat het in the middle of nowhere is.

5. Welke lentetrend spreekt jou dit jaar het meeste aan?

Oeps, nu moet ik toegeven dat ik absoluut geen trendvolger, laat staan setter ben. Ik doe en draag gewoon wat ik leuk vind. Toen ik de laatste keer aan het winkelen was had ik echter moeite om me in te houden. Ze hadden zulke leuke kinderkleding in de nieuwe collectie. Vooral met hele gave teksten er op van Bakkaboe. Dat is echt een van mijn favoriete merken. En aangezien ik teksten op kleding ook leuk vind… Ben ik heel trots dat ik uiteindelijk maar met vier kledingstukken die winkel heb verlaten.

6. Wat is je favoriete lentegeur?

Dat moet absoluut lavendel zijn, geen idee of dat specifiek lente is. Maar die geur doet echt wat met me. Dan is het vast ook niet raar dat in de achtertuin een border is gevuld met lavendel. En er ieder jaar een paar plantjes bijkomen zodat het voller wordt.

7. Houd jij een lente schoonmaak?

Dit jaar niet, het was meer een winter schoonmaak. Na de bevalling begon het te kriebelen en moest er van alles gebeuren. Of eigenlijk al tijdens de zwangerschap. Maar met een pleegkind waarvan het vooruitzicht was dat het weer naar zijn moeder terug zou gaan had ik dat uitgesteld. Vond het niet prettig voor hem als zijn kamer opeens een meisjeskamer zou worden. Ik was toen echter acht maanden zwanger en had daar de puf niet meer voor. Dus zodra ik na de zwangerschap enigszins weer de oude was heb ik dat ingehaald. En goed ook. Nog voor het einde van het jaar was alles zo goed als klaar.

8. Wat is je favoriete lente accessoire?

Aan het begin van de lente is dat absoluut de paasboom, het liefst helemaal vol met pastelkleuren. De dag na carnaval zijn de takken in huis gehaald en versierd. Vindt dat zo vrolijk staan, het symbool van nieuw leven. En dan ook nog met vrolijke kleurtjes. Na pasen wil ik ze in de voortuin planten, benieuwd hoe manlief op dat idee gaat reageren. Ook bloemen vind ik erg mooi. Maar dan wel nepbloemen, of een plant die je als ze een beetje uitgebloeid zijn naar de tuin kan verplaatsen.

9. Heb jij nog leuke plannen tijdens de Tulpvakantie of de vrije dagen?

De lente is altijd een van de drukste periodes voor mij. Gelukkig wel op een leuke manier. Een aantal jaar geleden was het een soort traditie geworden om deze vakantie in het buitenland door te brengen. Mijn vriendin was als docent afhankelijk van de schoolvakanties. Dat zou ik het liefste nog doen, lekker er op uit. Maakt eigenlijk niet uit wanneer of waarheen. Nu moet ik het doen met Pasen naar een jaarlijks terugkerend scoutingkamp. Dreumes is uitbesteedt aan oma en opa en mag daar een paar nachtjes logeren. Baby boy gaat met mij mee, wij slapen lekker binnen en manlief gaat die-hard kamperen. Dit jaar zal het wel meevallen, maar het komt voor dat je dan wakker wordt en alles om je heen wit is. Brrr. Het familieweekend is dit jaar ook niet doorgegaan in verband met de doop van baby boy. In plaats daarvan gaan we in april een weekendje weg. Kan me daar nu al op verheugen. Tot slot ben ik met vaderdag ook niet thuis, dat weekend kan ik zelfs ‘kiezen’ uit een scoutingkamp waar ik als trainer voor gevraagd ben en het kamp met de jongerengroep van de kerk. Het wordt dat laatste, want met twee kinderen heb ik ervaren dat het toch erg veel wordt. Dit jaar wordt dus, na negen jaar het laatste jaar. Houden we Pinksteren nog over; in juni is manlief drie weken vrij. Zelf ben ik dan ook een weekje vrij zodat we een weekje weg kunnen. Gewoon lekker dichtbij in Nederland. De andere weekenden staan namelijk ook al volgepland… Genoeg leuke dingen in het vooruitzicht dus.

10. Omschrijf je favoriete lente outfit?

Wat betreft kleding of outfits ben ik niet zo heel uitgesproken. Zolang het maar lekker zit en gewoon in de was kan. Waar ik echter superblij van wordt is dat de jassen uit kunnen. Kan me nog herinneren dat als het warmer werd en ik van de middelbare school naar huis fietste ik bij de eerste zonnestralen me jas al uit had en bovenop de rugtas achterop de fiets vast bond. Kijk er nu al naar uit!

Natuurlijk staat het vrij om, als je dat nog niet gedaan hebt, deze over te nemen.